0

Як приготувати шедевр "з нічого". Додайте це в картоплю або омлет, і приймайте компліменти!

Что вырастить на подоконнике

Великий відсоток приготованих страв, «здобрюється», доповнюється, «притрушуюється» різними приправами і спеціями. Без них - нікуди. Будь-яка поважаюча себе господиня навіть з найпростіших інгредієнтів хоче приготувати і подати смачну і ароматну страву. Ну і, звичайно ж, отримати найвищу оцінку своєму кулінарному шедевру.

Але чомусь, в основному, в кулінарії застосовується тільки стандартний набір пряних трав - кріп, петрушка, або селера. І за великим рахунком, різні страви вже на фінальному етапі виходять з одним і тим же післясмаком і запахом.

Але ж світ спецій та прянощів дуже великий і різноманітний. Додаючи ту чи іншу траву в страву, ви гарантовано відкриваєте для себе щось нове в кулінарії.

Правда, з економічної точки зору, ми не завжди маємо можливість купити на ринку різні витребеньки, та й в магазинах спеції найчастіше, вже в засушеному вигляді

Тому ми пропонуємо вам створити у себе вдома, на підвіконні, свого роду галявини зі свіжими, ароматними, а головне - дуже корисними пряними травами. Ну і не забувайте, що строкаті рослини на підвіконні дуже добре освіжать і прикрасять вашу кухню.

Базилік


Чудово доповнює смак м'яса або риби. Свіже листя кладуть в соуси, маринади, салати. Джерело вітамінів, і «вбивця» різних інфекційних захворювань. Колір листя - насичений зелений/фіолетовий. Залежно від сорту можуть мати смак лимона, кориці або ж гвоздики. Рослина невибаглива, але любить тепло і світло. При правильному догляді, навіть недосвідчена господиня зможе виростити хороший урожай.

Орегано (материнка звичайна)


Володіє гіркуватим, пряним присмаком, тому рекомендується додавати в страви зовсім трохи. Особливо люблять орегано італійці, цю спецію додають в піцу, пасту і т.д. Використовуються як свіжозірвані листя, так і засушені (порошкоподібні). Додається приправа в перші страви (супи), страви з грибів, і навіть в пиво/вино. Під час висадки рослини на підвіконні пам'ятайте: - рослина не любить прямого попадання сонячних променів, полив - тільки коли підсохне верхній шар ґрунту.

насіння базиліка
насіння орегано

Рукола


Додається практично в усі салати, залишає гірчично-горіховий післясмак. Рослина любить добре освітлені місця і достатню вологість - бажано поливати через день. Володіє великою кількістю корисних мікроелементів. Ідеальна температура для росту від шістнадцяти до вісімнадцяти градусів тепла.

Кресс-салат


Застосовувати потрібно тільки в свіжозірваному вигляді. Відмінна приправка до рибки, м'яса, омлетів, супів, ну і звичайно ж до салатиків. Кресс-салат кладуть у соуси, підливи, використовують з різними заправками (маслянистими). Не дивлячись на непривабливий вигляд - це джерело корисних мікроелементів, вітамінів В і С. Володіє приємним гірчичним смаком. Вирощується дуже легко і просто - вам навіть не знадобиться ґрунт. Досить на дно  контейнера покласти губку, вату, рушник (паперовий). Потрібно тільки стежити, щоб субстрат був завжди вологим, і не в якому разі, не пересушеним. Зволожені торф'яні таблетки - прекрасна альтернатива.

рукола насіння
кресс салат насіння

Мікрозелень


Прекрасне підживлення для любителів здорового харчування. У мікрозелені в рази більше корисних елементів, ніж у дорослих рослинах. Проростити насіння елементарно - для цього вам потрібна тільки ємність і вода або вологий субстрат. В будинку, на підвіконні запросто можна посіяти брокколі, сочевицю, буряк, пшеницю, редис, овес, селеру, коріандр і т.д.

Эстрагон (Тархун)


Має гострий, пікантний смак, з анісовими нотками. З молодих пагонів часто готують соуси, додають у вигляді приправи до м'яса, роблять напої. Росте дуже швидко, любить сонце - чим більше світла, тим сильніше аромат. Листя рослини можна сушити, але застосовувати в їжу слід в невеликих кількостях (запах занадто нудотний).

купити мікрозелень насіння
естрагон насіння купити

Майоран


Пряність, яку можна додати практично в усі страви. Від м'ясних до овочевих і солінь. У рослині міститься велика кількість клітковини, жирів, вуглеводів і білків.

М'ята


Пряно-ароматична рослина. Влітку - можна приготувати ароматний, охолоджуючий напій. М'ятний смак приправи добре доповнить і м'ясні страви. Застосовується пряність, як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Рослина не любить прямих сонячних променів.

Майоран
М'ята

Чабер


У кулінарії застосовуються молоді, соковиті пагони, присмак - гострий/пекучий, приємний перцевий аромат. Для тривалого зберігання рослину попередньо висушують, і зберігають в добре закупорених ємностях (скляних). Вирощувати чабер нескладно, насіння сходить досить швидко - близько десяти днів.

Кинза


Листя рослини має пряно-різкий запах, на смак - гіркуваті. Додають кінзу в житній хліб, в м'ясні/овочеві страви, сири, ковбасні вироби. Рослина досить специфічна на смак, тому перед приготуванням їжі потрібно попередньо продегустувати.

Чабер
семена кинзы

За допомогою всіх цих пряних трав і спецій, ви зможете створити СВОЮ, дивну приправу. Спробуйте поекспериментувати, пограти зі смаками, і можливо ми незабаром почуємо про нові дивовижні суміші прянощів, які будуть носити Ваше ім'я і доповнювати вишукані ресторанні страви.


29.11.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.