0

Красиві багаторічики, які будуть цвісти все літо

Красивые однолетники, которые будут цвести все лето

Оформлення та благоустрій свого будинку - справа клопітка і хвилююча. Хочеться своїми руками створити щось унікальне і неповторне, з першого разу потрапити в «десяточку» за кольоровою гамою та із ландшафтного дизайну. Для прикраси саду чудово підходять однорічні рослини (сіються розсадним способом і в ґрунт). Перевагою однорічних рослин є те, що кожен рік можна змінювати сорти рослин, відтінки клумб, прикрашати будинки підвісними вазонами з різними палітрами кольору. При виборі рослин, обов'язково враховується тривалість цвітіння, їх переваги (солнцелюбні або тіньолюбні), їх зростання і тощо.

Для того, щоб вже на початку літа ви приходили на дачу і милувалися королівським квітковим килимом, потрібно вже десь наприкінці лютого і до середини квітня посіяти насіння на розсаду.

Завдяки ранній висадці, виходить добротний, чудово сформований, здоровий паросток.

Чорнобривці

Налічується понад 60 видів цієї рослини. Рослина дуже невибаглива, має специфічний духмяний запах. Цей запах - зброя проти багатьох грибкових захворювань. Професіонали рекомендують висаджувати чорнобривці по периметру всього саду, тобто виходить надійний захист для всіх рослин. Висаджуватися може розсадним і насіннєвим способом. Квітне десь наприкінці червня, початку липня. Любить помірний вечірній полив.

Годеція

Теплолюбна рослина, не виносить тінь і вогкість. Налічується близько 20 видів, має великий спектр кольорів. Чудово виросте і розсадним способом, і насінням. Для того, щоб годеція заквітла в липні, сіяти розсаду потрібно у квітні. Тривалість цвітіння - до заморозків.

Жоржина (однорічна)

Віддає перевагу сонячним місцям і рясному поливу, не любить протяги. Сіється у відкритий ґрунт (кінець травня) або розсадою. Ця рослина має великий спектр фарб, і різноманітність форм. Починає квітнути в липні, і до перших заморозків.

Однорічні рослини

Мірабіліс

Цю рослину називають нічною красунею. Квітка розпускається тільки ввечері, і пахощі розносяться всю ніч. Має безліч відтінків. Розмножується насінням або ж потрібно розділяти кущ. Сіяти насіння потрібно за місяць до висаджування у ґрунт, і коли немає загрози заморозків.

Цинія (однорічна)

Прикраса будь-якого саду. Не любить тінь, добре переносить спеку, починає цвісти з червня і до самого похолодання. Висаджується в ґрунт розсадним способом, бажано вже в торф'яних стаканчиках, тому рослина не любить пікіровки. Поливати по мірі необхідності, при цьому стежити, щоб вода не потрапляла на стебла.

Космея

Ця рослина, як би повертає нас у дитинство, тому і користується такою популярністю. Виростає до 1 метра висотою, найкраще розвивається на сонячних ділянках. Листя дуже ніжні і повітряні, сама рослина виглядає дуже витончено. Цвітіння з кінця червня і до пізньої осені. Полив бажано проводити у вечірній час, і під корінь.

Квіти однорічні

Енотера (нічна свічка)

Дуже гарні жовті суцвіття, особливо ефектно виглядають при електричному освітленні. Рекомендують рослину висаджувати поруч з місцями відпочинку, біля доріжок. З приходом темряви можна вловити неповторний лимонний аромат, який буде супроводжувати вас до ранку. Досить рідкісна культура, чудова прикраса для альпійської гірки. Рослина добре переносить як спеку, так і тінь. Цвіте з червня і до заморозків.

Брахікома

Рослина може вирощуватися безрозсадно, сіється безпосередньо в землю. Виглядає дуже привабливо протягом усього літа. Кущ обростає маленькими квіточками, які нагадують ромашки. Рослина теплолюбна. Починає цвісти в середині декади червня і до морозів.

Газанія

Посухостійка рослина. Володіє яскравим з контрастною смугою суцвіттям, виглядає дуже ефектно. За допомогою цих квітів, можна створювати неймовірні мікси.

Однорічні квіти в саду

23.07.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.