0

Створення газону

Создание газона

Популярні дачі на шести сотках, засаджені виключно овочами і плодовими деревами, поступово відходять у минуле. Сьогодні кожен мріє про зелену галявину, де можна у вільний час побігати з дітьми, посмажити шашличок. Традиції створення якісного газону в нашій країні дуже молоді, адже вони починаються ще задовго до висіву насіння.

Підготовка ділянки

Підготовку ділянки починаємо за кілька місяців, особливо якщо ділянка розташована на цілині і дуже засмічений бур'янами, для боротьби з якими використовуємо гербіциди суцільної дії: Ураган, Чистопол, Раундап, Напалм. Місце вибираємо на сонці або частково в тіні дерев. Перекопуємо верхній шар грунту, ретельно вибираючи сміття, коріння рослин і каміння. Шар рослинного грунту для газону повинен бути не менше 20-30 см. Погано впливає як застій вологи (обов'язково потрібен дренаж) так і її нестача (на піщаних грунтах під рослинним шаром робимо глиняний подушку товщиною 10 см). Якщо грунт на ділянку завезено, а також в місцях комунікацій обов'язково потрібно ущільнити грунт (утрамбувати кожен шар, пролити водою), робити це бажано хоча б за місяць до посіву. Інакше після сильних злив або танення снігу, грунт в таких місцях просяде, і виправити такий дефект по готовому газоні досить складно.

Добрива

 Газон дуже сильно виснажує грунт, тому що для зростання необхідно багато поживних речовин плюс дуже багато вимивається з поливом (особливо на піщаних грунтах), тому внесення добрив перед посівом є обов'язковим. Перед культивацією можна розсипати торф верховий 7-10 л/м² і вермикуліт 4-5 л/м². А після культивації стартове добриво для газону Агрон або Agrecol з подальшим поливом і закладенням грунту граблями.

Вирівнювання

За допомогою граблів або спеціальних «правил», схожих на швабру або граблі без ділянку зубів, вирівнюємо грунт, щоб уникнути застою води. Тепер грунт накочують спеціальним катком, який можна зробити самостійно або купити в магазині.

Скільки і коли сіяти?

Застава густого трав'яного килима - в рівномірності сходів. Норма висіву насіння 30-40 г на м², але насіння бажано брати з запасом, для підсіву країв і подальшого ремонту газону (насіння інших сортів надалі відрізняються відтінком, і псують загальний вигляд газону). Сіяти газон можна, як тільки грунт підсохне (грудочки землі повинні бути розміром з зерно) і перестане липнути до ніг і інструментам. Для проростання насіння необхідна середньодобова температура вище + 4С °.

Полив газону

Як правильно сіяти?

На підготовленій ділянці вручну відсівати край газону, потім рівномірно сіємо половину необхідної кількості насіння вздовж, а іншу частину в поперек ділянки. Для того щоб зрозуміти густоту висіву, рекомендуємо відміряти 30-40 г насіння і висіяти їх на ділянці 1 м на 1 метр. Якщо площа газону більше 100 м², висівати краще за допомогою сівалки (також уздовж і в поперек), поступово закладаючи насіння в грунт за допомогою граблів або присипати сумішшю землі і піску шаром в 1-2 см. Після цього поверхню накочують ковзанкою. Робити це все краще в безвітряну погоду.

Полив

До того як з'являться сходи поливати необхідно акуратно за допомогою розпилювачів, в кілька етапів, зволожуючи грунт, але не допускаючи вимивання насіння. Після сходів поливаємо один раз в день, поки трава не виросте до 1-1,5 см. Далі по необхідності. Часто, незважаючи на вжиті заходи, разом з насінням газонної трави проростають насіння бур'янів. Полоти можна тільки вручну, висмикуючи з корінням кожен паросток бур'яну. Робити це тільки в суху погоду. Коли трава досягне висоти 7-8 см, її можна скосити. А далі звичайний догляд, з регулярним скошуванням, правильним поливом і регулярним внесенням добрив, без яких просто неможливо виростити смарагдовий килим.

07.05.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.