0

Вся сила в краплі

А чи знаєте Ви, що крапельний полив - найбільш економічний, і в той же час ефективний спосіб поливу? Головною особливістю крапельного зрошення є подача води в кореневу зону кожної рослини. Завдяки цьому, забезпечується мінімальний витрата води та інших ресурсів (добрив, енергії, трудових витрат).

Крапельне зрошення засноване на повільній точковії подачі води через сопла з дуже маленькими отворами (середній розмір 0,5 мм). Пропускна здатність таких елементів від 1 до 8 літрів на годину. Такий метод поливу дозволяє підтримувати потрібний рівень вологи і ефективно використовувати воду. Крапельний полив надає можливість збільшувати або скорочувати кількість вологи в грунті, в залежності від того, що потрібно для рослин в певний період розвитку.

При організації крапельного поливу головне використовувати якісні комплектуючі, наприклад фітинги та стрічки торгової марки Presto-PS, в лінійці яких є все необхідне від міцних стрічок крапельного поливу виробництво Італія до всіх необхідних конекторів і з'єднувачів.

Цілий ряд переваг відрізняє крапельний полив від звичайного:

• економну витрату води, завдяки точковому поливу тільки потрібних ділянок;

• крапельне зрошення зменшує ризик захворювань рослин, так як не відбувається намокання вегетативної маси і плодів;

• можливість установки такої системи в будь-якому місці і з будь-яким джерелом води (водопровід, колодязь, свердловина або ємність з водою, встановлена ​​на висоті);

• не вимагає високого тиску, досить 0,3-1,5 Атм, тобто, в середньому в два рази менше ніж напір води в крані;

• таке зрошення можна здійснювати навіть під час спеки;

• крапельне зрошення запобігає поширенню бур'янів, так як зона між рядами залишається сухою;

• дає можливість доглядати за рослинами (обприскувати, обробляти грунт, збирати урожай) в будь-який час: до, після і під час зрошення.

При організації крапельного зрошення у себе на ділянці важливо підібрати якісні і перевірені комплектуючі. При виборі зверніть увагу на:  Крапельний полив

1. Товщину шланга. Для того, щоб шланг служив Вам довгі роки необхідно, щоб товщина стінки шланга становила не менше 0,16 мм (стандартна товщина шланга Presto-PS 0,18 мм).

2. Наявність маркування виробника на всіх деталях. На якісних комплектуючих для крапельного поливу обов'язково є назва виробника. Обов'язково перевірте наявність маркування.

3. Можливість складання всієї системи з комплектуючих одного виробника. Це гарантує безперебійну та якісну роботу системи.

Якщо Ви зважилися зробити крапельний полив на своїй ділянці самостійно і Вам потрібна допомога фахівці інтернет-магазину Світ Рослин підберуть Вам всі необхідні комплектуючі і допоможуть скласти схему крапельного поливу з урахуванням особливостей Вашої ділянки. Спорудивши на своєму городі систему крапельного зрошення, Ви полегшите собі роботу і перетворите перебування на дачі в справжню насолоду. 

Нехай грядки радують вас щедрим урожаєм!

Ласкаво просимо в інтернет-магазин Світ Рослин!

23.04.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.