0

Ця корисна жимолость ... Посадка і догляд

Жимолость – це справжнє джерело вітамінів і корисних для організму мікроелементів, що перевищують за своїм складом ожину і навіть чорницю. Саме жимолость першою відкриває ягідний сезон після затяжної зими. Обов'язково посадіть у себе на ділянці цю чудову ягоду! 

Про секрети посадки і догляду за жимолостю ми Вам сьогодні розповімо. 

Жимолость – унікальна рослина. Вона може виростати до 4-5 м у висоту! Її дуже часто використовують для створення композицій в ландшафтному дизайні. Якщо Вам потрібна гарна плодоносна огорожа – посадіть у своєму саду жимолость! 

Саджанці жимолості

Обираємо місце 

Місце для посадки обирайте сонячне, бажано щоб воно було захищене від вітрів будинком або господарськими будівлями. Жимолость вологолюбна рослина. На заболочених місцях зростає дуже добре. Обов'язково висадіть кілька різних сортів жимолості. Це необхідно для гарного запилення рослин. Два однакові сорти висаджувати поруч не рекомендується. Чергуйте кілька різних сортів, інакше рясного врожаю Ви не отримаєте. 

Посадка 

  1. Викопайте посадкову яму 40х40 см. Відстань між кущами жимолості має бути не менше 1,5 м. Це пов'язано з тим, що у жимолості коренева система розташовується горизонтально. І для нормального розвитку їй потрібний великий простір. 

  2. Заправте яму добривами. Для осінньої посадки використовуйте добриво Суперфосфат або Екоплант. Для весняної – Агролайф або Біопон універсальний. Обов'язково перемішайте внесені добрива з ґрунтом, щоб не спалити коріння. 

  3. Додайте в посадкову яму 3 л вермикуліту, він поліпшить вологоємність ґрунту і зробить його більш пухким. 

  4. «Напоїть» саджанець. Для цього потрібно мінімум на 2-3 години замочити його в розчині коренеутворювача. Ідеально підійде препарат Корневін

  5. На дно посадкової ями покладіть таблетку Ініціатора. Він захистить кореневу систему молодого саджанця від шкідників протягом усього сезону. 

  6. Укоротіть пошкоджені корінці, якщо такі є. 

  7. Зробіть у посадковій ямі невеликий горбок. Акуратно розправте на нього саджанець. Коренева шийка при цьому на 4-5 см нижче рівня ґрунту. 

  8. Присипте ґрунтом, злегка утрамбуйте, полийте. Це потрібно для кращого контакту ґрунту з землею. Тепер додайте ґрунт ще раз, акуратно утрамбуйте. Ну ось, саджанці жимолості ми з Вами посадили. Плодоносити жимолость почне на 3-й рік після посадки. 


Подальший догляд за посадками жимолості дуже простий: 

Полив 

У період дозрівання ягід (травень-червень) потрібно забезпечити посадкам жимолості рясний полив. Зробіть в цей період 4-5 рясних поливів, мінімум 4-5 відер води під один кущ. Після поливу, чагарники потрібно замульчувати. Використовуйте для цього соснову кору. Мульчування захистить кореневу систему від надмірного випаровування вологи. 

Підживлення 

В період активного дозрівання ягід рекомендуємо зробити позакореневе підживлення препаратом Байкал ЕМ. Він прискорить дозрівання ягід і значно поліпшить якість врожаю. 

Обрізка 

Жимолость утворює плоди виключно на пагонах поточного року. Тому раз на 5 років потрібно робити омолоджувальну обрізку. Для цього виріжте всі старі та пошкоджені гілки до самої основи. При рясному поливі нові пагони відростуть досить швидко. Кожної осені обов'язково робіть профілактичну обрізку. Видаляйте всі пошкоджені гілки, і пагони, що ростуть усередину куща, щоб уникнути загущення. Проріджувальну обрізку можна робити з 5-го року життя рослини. Бажаємо вам успіхів і багатих врожаїв! 


Вдалих покупок!


У нашому інтернет-магазині Ви можете купити саджанці жимолості і оформити доставку поштою: до Києва, Житомира, Рівного, Луцька, Львова, Вінниці, Черкас, Чернівців, Одеси, Миколаєва, Херсона, Полтави, Сум, Кіровограда, Дніпра, Кривого Рога, Хмельницького.

24.09.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.