0

Перетворити ділянку до невпізнання. Ідеї ​​красивих декоративних огорож

Забор для дачи

Будь-які огорожі, паркани - мабуть, невід'ємна частина більш-менш доглянутої ділянки. Встановлюючи їх у себе, ми, перш за все:

  • Защищаем себя и свое пространство от посторонних, навязчивых глаз.
  • Поділяємо на різні функціональні зони свій простір.
  • При наявності прикрас (декорів) - паркан запросто може виконати функцію стильного і ошатного доповнення до вашого будинку.

Парканчики для палісадника, частокіл


Заборчик для палісадника. перефарбували свій дерев'яний міні-парканчик в яскраві кольори, ви додасте колорит на свою ділянку. Особливо незвично і виграшно, такі «розмальовки» виглядатимуть від глибокої осені і до весни.

Частокіл. Взагалі найоптимальніший варіант. Його можна спорудити з непотрібних, що залишилися після будівництва або вирубки «відходів». Включіть фантазію, прикрасьте, і в підсумку вийде дуже весела огорожа вашої ділянки.

Якщо ж на паркан навісити різнокольорові шпаківні, або інші якісь «штучки», то по-перше - у вас завжди буде гарний настрій, а по-друге - ваші гості завжди з легкістю знайдуть ваш будинок на незнайомій їм вулиці.

Забор для дачи
Забор для дачи

Класичні паркани


Тепер розглянемо більш стримані і класичні варіанти.

Вініловий. Зовні нагадує дерев'яний, виглядає дуже вишукано. Якщо по периметру такого парканчика висадити троянди - то може скластися відчуття, що ви перебуваєте в якійсь казці, і незабаром, за вами прискаче шикарний принц на білому коні.

Ажурні парканчики. Якщо «пустити» по ньому кучеряві й плетуться рослини, то буде виглядати дуже витончено. Ну і знову ж - захист від сторонніх очей.

Елегантність. Якщо простий дерев'яний паркан пофарбувати в білий або пастельний тон, відразу з'явиться «легкість» і благородство. Не хочете білий колір, для вас він дуже мазкий і не практичний? Немає проблем - колірна палітра дуже різноманітна. Пробуйте.

Можна пограти і з формами забору. Контур, як і колір, може бути різноманітним. Цей варіант вже для більш просунутих майстрів. Але, без сумніву, він буде гордістю господарів.

Забор для дачи
Забор для дачи

Пергола + паркан. Так, ідея непроста. Так, вимагає вкладення коштів. Але вид - приголомшливий. Практично той же варіант, але в білому кольорі. Тільки з ящиками квітів вгорі конструкції і по периметру. І практично відразу ж, ви себе відчуваєте синьйорою або синьйором в спекотній і прекрасній Італії.

Сільські паркани і плетінка. Згадайте, як було добре у бабусі в селі. Якщо у вас ностальгія - будь ласка, та й матеріал-то по грошах не сильно «напряжно». Зате як красиво і душевно.

Плетінкою ж можна розділити вашу ділянку на зони. І знову ж, бабусині чавунці або горщики ідеально доповнять образ.

Забор для дачи
Забор для дачи

Пластикові паркани. Все частіше і частіше з'являються на наших вулицях. Причина - в їх міцності і відносно невисокій ціні. Форми і дизайн дуже різноманітні, виготовляються і за індивідуальними замовленнями.

Для оформлення використовують штахетник, маленькі парканчики для виділення квіткових зон і доріжок. Застосовуються також пластикові різнокольорові сітки, пластини, покриття, які імітують квіти, хвою і т.д.

Метал і камінь. Виглядають, звичайно ж, стильно і помпезно. Ажурні металеві вставки в таких конструкціях, нагадують тонке, витончене мереживо. Іноді здається, що за такими творами мистецтва, ховається середньовічний замок.

Забор для дачи
Забор для дачи

Рослини для декорування заборів


Тепер розглянемо, які рослини оптимально підійдуть для декорування заборів.

Виноград (дівочий). Дуже стійка і невибаглива рослина, росте навіть в притемненних місцях, рідко уражається шкідниками.

Паркан, який буде «заплітати» виноград, буде дуже красиво виглядати від самого літа і до глибокої осені. Поступове «перефарбування» листя від зеленого до яскраво-червоного кольору дійсно, виглядає дуже вишукано.

Плющ. Вічнозелений красень виглядає ідеально на будь-якій огорожі. Любить, щоб ґрунт був вологим.

Троянди (плетисті). Вони здатні прикрасити будь-який, навіть найпростіший паркан. Біля решітки або огорожі, троянди часто формують віяловим способом - виглядає розкішно.

З однорічних рослин ми можемо порекомендувати настурції, запашний горошок, імопею і ін. Найголовніше - не забувайте, що рослини потребують своєчасного поливу.

Вьющиеся растения для забора
Вьющиеся растения для забора

27.11.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.