Мікрогрін: вирощуємо вдома та збадьорюємось взимку

Мікрогрін: вирощуємо вдома та збадьорюємось взимку

Зимовий період та рання весна – складний період, коли нам не вистачає сонця та енергії, запас корисних вітамінів знижується, і ми почуваємось втомленими та виснаженими. І здавалося б, звідкіля нам взяти ту енергію та як повернути сили. Але ми знаємо секрети, як допомогти легше почуватися та збадьоритися!

Останніми роками все більшої популярності набуває використання в їжу мікрозелені (або мікрогріну).

Мікрогрін – це молоді пагони овочів і зелені, що пустили перші листочки. Це унікальні рослини з безліччю переваг:

  • у молодих рослинах містяться високі дози вітамінів C, E, K, мінералів та антиоксидантів, причому в набагато більших кількостях (майже у 40 разів!), ніж у звичайній зелені;
  • мікрогрін сприяє поліпшенню процесів травлення, та є імунним активатором;
  • рослини легко вирощувати самостійно: пророщування не вимагає багато місця, світла і тепла;
  • швидка схожість молодих паростків: вже через 5-7 днів з’являються перші паростки.
Мікрогрін
Мікрогрін
Мікрогрін

В якості мікрозелені вирощують: традиційну зелень (салат, пряні трави, цибуля), рослини, які в якості зелені використовуються рідко (редис, дайкон, буряк), або не використовуються взагалі (злаки, амарант, соняшник, нут, капуста).

Що потрібно для вирощування мікрогріну?

  • спеціалізоване насіння, без обробки хімікатами, що забезпечить чистоту врожаю;
  • ємність для вирощування насіння: можна використати неглибокі горщики, тарілочки або спеціалізовані контейнери;
  • лійка для рівномірного поливу рослин;
  • субстрат.

Що можна використати в якості субстрату для мікрогріну? Відомі два способи вирощування мікрозелені:

  • традиційний: мікрогрін вирощується в ємностях, заповнених ґрунтом, або спеціальним субстратом на основі торфу, іноді розведеним компостом;
  • вирощування мікрозелені на гідропоніці: у цьому випадку використовується не ґрунт, а спеціальні поживні розчини, а в якості субстрату – вермикуліт, перліт, іноді паперові рушники, кокосові волокна.

Маленька хитрість!

Щоб отримати естетично гарний та чистий врожай, що, безумовно, дуже зручно, спробуйте виростити мікрогрін, застосовуючи вермикуліт. Це екологічно чиста добавка, що забезпечить регуляцію обміну повітря та вологи, наситить кореневу систему рослин корисними речовинами та сприятиме гарній схожості насіння.

Просто помістіть вермикуліт у ємність, додайте води, посійте насіння і отримайте врожай вже через кілька днів!

Мікрогрін – надзвичайно корисні рослини, які чудово доповнять салати, омлети, бутерброди та інші страви, та допоможуть відновити свою енергію у зимовий період!

Бажаємо гарного врожаю та смачних страв!


17.01.2019

Возврат к списку


 
Текст сообщения*
Загрузить файл или картинкуПеретащить с помощью Drag'n'drop
Перетащите файлы
Ничего не найдено
Защита от автоматических сообщений
Загрузить изображение