0

-20% на добрива Brexil

-20% на удобрения Brexil

Препарати Brexil є одними з найпопулярніших добрив завдяки швидкому засвоєнню препарату на клітинному рівні без ризику фітотоксичності. Вони не містять у складі важких металів, хлору та натрію та заповнюють дефіцит мікроелементів, навіть при невеликому внесенні препарату. Найкраще для ваших рослин тепер доступніше зі Світ Рослин!

З 02.09 по 15.09 2022 року діє знижка -20% на добрива Brexil

Спостерігаючи за рослиною можна визначити, яких елементів живлення їй не вистачає. Така експрес-діагностика може врятувати рослину від неминучої загибелі та одразу заповнити запаси тих елементів, які перебувають у дефіциті.

Дефіцит кальцію

Особливо помітно на молодому листі. Листя стає дрібним, деформованим, пузириться і скручується, утворюється хлоротична плямистість. Краї листя білі, неправильної форми, надалі закручені із бурим опалом. Починають відмирати і пошкоджуватися верхівкові бруньки та коріння, сповільнюється їх ріст. Впоратися з цією проблемою допоможе:

Дефіцит Заліза

При нестачі заліза порушується утворення хлорофілу, відбувається збліднення листя (хлороз), потім вони жовтіють і передчасно опадають. При цьому затримується синтез ростових речовин, які призводять до уповільнення зростання та дозрівання. Стебла стають коротшими і тоншими. Коріння коротке, буре, з великою кількістю маленьких білих корінців Дефіцит Заліза особливо помітний на молодому листі, вони мають блідо-зелений, жовтий, білий відтінок. Збалансувати цей мікроелемент допоможе:

Дефіцит Магнію

При дефіциті магнію в рослинах погіршується зростання та продукційний процес, уповільнюється синтез азотовмісних сполук, знижується якість продукції, зменшується вміст хлорофілу та стійкість до хвороб. Виявляється це у вигляді своєрідного міжжилкового хлорозу. Листя стає плямистим (мармуровість), блідим, жовтуватим. Це починається з країв нижнього листя. Магній у рослині дуже мобільний, тому спочатку ці ознаки з'являються на старому листі. Пізніше між жилками на листку з'являються бурі плями. При сильному дефіциті магнію листя відмирає і опадає, рослина може не плодоносити. Ознаки нестачі магнію найчастіше виявляються у другій половині вегетації. Добре впорається із заповненням запасу Магнію та інших мікроелементів:

Дефіцит Цинку

Нестача цього елемента помітна відразу. Листя починає жовтіти між жилками. Кінчики листя стають знебарвленими і засихають. Пригнічується процес поділу клітин, що спричиняє деформацію та зменшення листових пластинок, затримку росту міжвузлів, і, як наслідок, гальмування росту рослин. З'являються розкидані плями сіро-бурого та бронзового кольору. Тканина таких ділянок ніби провалюється і відмирає. Плями з'являються також на стрижнях листя та на стеблах. Коренева система слаборозвинена та буріє. Стебла тонкі, дерев'янисті. Якщо рослина перебуває в стадії цвітіння, то суцвіття можуть перестати рости або почнуть гинути, якщо вчасно не усунути цю проблему.

Дефіцит Марганцю

При нестачі цього елемента симптоми поширюються від верхнього листя до нижнього. Листя жовтіє між жилками, а самі прожилки при цьому залишаються темно-зеленими. Пожовтіння з'являється на листку ближче до ствола і рухається до його кінчика. При прогресуванні дефіциту на пошкодженому листі можуть з'явитися темні плями. Зростання загалом уповільнюється.

Впоратися з дефіцитом Заліза, Цинку та Марганцю допоможе:


02.09.2022

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.