0

5 ефективних способів посадки саджанців полуниці

5 ефективних способів
посадки саджанців полуниці

Полуницю вважають королевою ягідних культур. Кожен садівник з нетерпінням чекає її дозрівання. Але, вирощування її плодів - далеко не легкий процес, з яким впорається не кожен. Великий урожай можна отримати завдяки правильному місцю для посадки і відповідній підготовці.

Вибір ґрунту і місця


Саджанці полуниціПолуниця вимагає до себе спеціально відведених для посадки місць. Це пов'язано з особливостями її зростання. Вирощувати ягоду слід на невеликих спусках, з рівнем нахилу в 3 градуси. Чудово підійде південно-західна місцевість в саду. Такий вибір обумовлюється прискореним вегетаційним процесом і швидким дозріванням.

Не рекомендується вирощувати полуницю в місцях з високим заляганням ґрунтових вод. Ґрунтова поверхня повинна знаходитися в 60 см від покладів вологи. Полуницю вважають досить світлолюбною рослиною. Слід підібрати відповідну місцевість, щоб рослина добре освітлювалася і прогрівалася.

Полуниця посадкаСлід ретельно підбирати «сусідів» для полуниці. Рослина добре зносить сусідство з зеленню, бобовими культурами. Вкрай небажано розміщення таких культур поряд з полуницею:


Томатів.
Баклажанів.
Картоплі.
Перцю.

Крім цього, слід уникати плодових дерев, адже їх розгалужена коренева система може згубно вплинути на зростання полуниці.

Потрібно звернути особливу увагу на вибір посадкового ґрунту. При нестачі ресурсів можна висаджувати культуру на будь-якому з ґрунтів, але це не гарантує великого врожаю. Ґрунти з легким складом ідеально підійдуть для вирощування. До них можна зарахувати темно-сірчану лісову землю і чорнозем.

Купити саджанці полуниціСлабокислі ґрунти - гарний вибір. Якщо на ділянці спостерігається підвищена лужність ґрунту, слід удобрити його кислими складами. Торф'яні, піщані і глинисті ґрунти потрібно попередньо готувати.

Глинисті. Готуються за допомогою регулярної обробки і вапнування. Ретельно удобрюються.
Піщані. Процес обробки слід почати за 2 роки до висадки культури. Підготовка здійснюється шляхом висівання бобово-вівсяної суміші.
Торф'яні. Вносяться фосфорні та калійні добрива.

Слід відмовитися від таких ґрунтів:

Солончакових.
Перезволожених.
Надмірно кислих.
Заболочених.
Вапнякових.

Підготовка до посадки


Потрібно враховувати наступні критерії правильної посадки:

Слід дотримуватися правил підбору місцевості під висадку.
Потрібно ретельно підготувати розсадний матеріал. Можна придбати готовий або виростити власноруч.
Ґрунт перед висадкою полуниці очищається від бур'янів, ретельно зволожується і удобрюються.
Висадку рекомендується проводити в певних тимчасових рамках. Це дуже впливає на виживаність розсади.

Способи посадки

саджанці полуниці Україна1. Посадка в ряди

Посадка кущів в один ряд виробляється в діапазоні 15-18 см. Між смугами слід залишити ряд шириною в 35 см. Це забезпечить вільне переміщення між кущами. Рекомендується часто розпушувати ґрунт, видаляти вусики і бур'ян.

Зростання полуниці може досягати до 6 років на одній ділянці з бурхливим плодоношенням.
Потрібно постійно розпушувати ґрунт, боротися з бур'яном, мульчувати і обривати вусики.



купити сажданці полуниці в Україні

2. Посадка окремими кущиками

Полуничні кущі висаджуються по одному в діапазоні 45-55 см. Для уникнення переплетення рослин вуса слід постійно видаляти. Це забезпечить інтенсивний ріст і рясне плодоношення.

Знижується ризик гниття рослин за рахунок постійного провітрювання, присутня велика економія посадкового матеріалу, спостерігаються великі ягоди через маленьке число кущиків.
Постійне видалення вусиків, розпушення ґрунту, боротьба з бур'янами.




як висаджувати полуницю3. Посадка гніздами

Для цього способу використовується 7 кущів полуниці. Формується своєрідний шестикутник, в центрі якого висаджується одиночна рослина. Його оточують 6 інших кущів, які віддалені один від одного в діапазоні 5-7 см.

Велика врожайність.
Надмірна кількість матеріалу для висадки полуниці.




способи посадки саджанців полуниці4. Килимова посадка

Вусики на кущах не видаляються, що забезпечує безперешкодний ріст рослини по всьому периметру. Ущільнений спосіб організації вирощування утворює специфічний мікроклімат поверхневого шару. Це обумовлює утримання зростання бур’яну.

Природне мульчування забезпечує весь необхідний догляд, зростання рослини регулюється самостійно.
Через кілька років можна побачити дрібні ягоди.




купити саджанці полуниці в інтернет-магазині5. Посадка на мульчувальне агроволокно

Такий матеріал можна придбати в будь-якій господарській крамниці. Перед покупкою потрібно розрахувати площу місцевості для висадки. Потрібно ретельно підготувати грядки перед посадкою на мульчувальне агроволокно.

Зберігає врожай у дощову погоду і вберігає рослини від низьких температур.
Тривале просихання матеріалу, що може призвести до гниття плодів.





Полуницю чудової якості можна отримувати щорічно, слідуючи простим правилам посадки і догляду за нею. У майбутньому можна перетворити «полуничне» хобі на повноцінний бізнес по вирощуванню і реалізації полуниці.

27.02.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.