5 ідей для оформлення саду троянд

троянди як висаджувати


5 ідей для оформлення саду троянд

Мрія про райський куточок не дає спокою? Сіра колонада одноманітних буднів наганяє тугу і апатію? Подібне відчуття рано чи пізно відвідують кожну людину: так і хочеться хоч на пару миттєвостей закрити очі і опинитися в тихому мальовничому оазисі. Споглядати його екзотичну красу і відчувати насичений смак життя в гармонії з природою.

Як висаджувати троянди

Відпочинок на розкручених курортах по кишені далеко не всім, та й час відпустки пролітає як одна мить. Тому пора згадати воістину мудрий вислів про те, що по-справжньому щасливий той, хто щасливий у себе вдома. І нехай найкрасивіше місце на землі буде не на тлі робочого стола, а прямо у нас за вікном. Геть нездійсненні мрії, час діяти!

Створюємо розкішний сад

Усе, що потрібно для створення нашої особистої філії земного раю - всього лише трішки фантазії і праці. Уявімо себе художниками, а замість фарб візьмемо палітру зі справжніх живих троянд. Для початку потрібно визначитися з ескізом і зробити легкий начерк на нашому полотні-ділянці, ретельно спланувати розташування рослин і згрупувати їх за кольорами та формами. Потім - висадити саджанці за заздалегідь продуманою схемою і чекати, поки час зробить свою справу і втілить в життя затіяне вами диво. Потрібні ідеї? Ми вам підкажемо!


1. Жива огорожа


Пишноквітуча махрова стіна додасть дворику особливої масштабності. Огорожа з плетистих сортів троянд - ефектна вертикальна «клумба», що надає ділянці ефект об'ємності і багатогранності. З її допомогою можна втілити ваші найзаповітніші дизайнерські задумки: розмежувати функціональні і декоративні зони, окреслити затишну локацію для сімейного відпочинку.

Троянди купити

2. Арка з квітів


Романтична традиція прикрашати сади квітучими арками прийшла до нас із Заходу і заслужено стала символом любові і ніжності. Казкова дуга, обвита оксамитовим розсипом квітів - воістину асоціюється з брамою раю. Можливо, саме тому арки так популярні серед закоханих пар і молодят: у їх підніжжя зізнаються в коханні і створюють сім'ї. Така прикраса саду не залишиться непоміченою, а стане вишуканою перлиною ландшафту. Для того, щоб створити таку красу у себе вдома - потрібно сформувати напівовальну опору і посадити троянди плетистих сортів.

Купити саджанці троянд

3. Посадка вздовж паркану


Оформлення парканчиків у стилі шеббі-шик - вишукане віяння в садово-парковому дизайні, яке перетворить вашу ділянку на затишний оазис благородного стилю. Такий паркан буде не просто обрамляти кордони ваших володінь, а й стане предметом вашої гордості. Його основа послужить надійною опорою для троянди, гілки будуть ефектно спадати і дбайливо обвивати огорожу. Такий тандем створить незабутню атмосферу у вашому саду, немов перемістить в маєток благородних англійських аристократів.

Як висадити троянди

4. Квітуча альтанка


Затишна зона відпочинку - улюблене місце всієї сім'ї. Тут можна сховатися від суєти і неприємностей, відновити душевну рівновагу. Обвитий живими квітами «шалаш» стане тим казковим куточком, який ніколи не буде пустувати. У такій альтанці приємно влаштовувати вечерю з чаюванням, зустрічатися з друзями і просто мовчки мріяти, закутавшись у м'яку ковдру.

саджанці троянд

5. Оформлення входу в будинок


Посадивши кілька кущів троянд коло вхідних дверей, ви завжди будете знати, що вдома вас буде з порога зустрічати прекрасна королева - королева квітів. Чудова південна традиція садити троянди біля будинку підійде для вас навіть в тому випадку, якщо ваш дворик маленький, а розлогі клумби для вас - недосяжна розкіш. Оберіть колір, що гармонує з фасадом вашого житла - і ваш будинок придбає ще більш ошатний і доглянутий вигляд. 

саджанці троянд в Україні


Імпровізуйте і не бійтеся експериментів: саме так ви зможете знайти свій власний «почерк», особистий неповторний стиль. А процес догляду за садом з троянд подарує незабутній досвід безмовного спілкування з природою. Можливо, ви навіть зустрінете ту саму, єдину Троянду, до якої прив'яжетесь усією душею, подібно улюбленому всіма герою Екзюпері. Переглядаючи сторінки з фотографіями саджанців, придивіться до кожної: можливо, ви впізнаєте її?






23.01.2018

Повернення до списку


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.