0

Агроволокно

Кліматичні умови - це найскладніше питання, над яким ламають голову всі дачники-городники. Звичайно ж «у природи немає поганої погоди». Ми повинні навчитися жити в тандемі з нею, навчитися мінімізувати витрати на боротьбу з нею і використовувати всі можливі ресурси в своїх інтересах. Неоціненну допомогу в цьому Вам надасть агроволокно. Це легкий і дихаючий укривний матеріал для рослин, що дозволяє незалежно від примх природи отримувати повний урожай протягом усього сільськогосподарського сезону. Він створює оптимальний мікроклімат для росту рослин. Цей нетканий матеріал, завдяки своїй нехитрій структурі, зумів поєднати ряд позитивних якостей: пропускає повітря, воду і необхідний для рослин спектр світла, при цьому світло і волога приходить в таких пропорціях, що нормалізує мікроклімат під собою до ідеалу, а стабілізатор ультрафіолетового потоку, гарантує довгострокове використання матеріалу. Агроволокно (спанбонд) повністю екологічний і безпечний для людей і рослин.

Придбати агроволокноТепер, давайте розберемося, як правильно вибрати агроволокно? У нас у продажу агроволокно чорного і білого кольору. Біле агроволокно застосовується як покривний матеріал для створення ефекту парника. Чорне агроволокно має ефект мульчування, його використовують як захист від бур'янів. Другий важливий параметр, на якій слід звернути увагу при покупці - це щільність агроволокна. Для одиниць вимірювання щільності використовують питому вагу матеріалу, наприклад, 50 г/м². Чим нижче цифра, тим менше вага матеріалу на метр квадратний, а значить, товщина волокна зменшується. 

Тепер більш детально про переваги найпоширеніших видів. 

Агроволокно 17 г/м², 19 г/м², 23 г/м². Чудовий помічник у вирощування раннього редису і салату. Його викладають на грунт поверх посадженого насіння або розсади. Головна перевага - висока світлопередача, ідеально підходить для більш світлолюбивих рослин (пропускає близько 80% світла). Інший плюс спанбонду з щільністю 17 в його легкості, тобто навіть самі тендітні рослини легко піднімуть таку вагу. Відносний мінус - низька ступінь захисту від заморозків. Агроволокно типу 17 вбереже від заморозків до -3⁰С, з вагою 19 г./кв.м. витримують морози до -4⁰С, а тип 23 -до -5⁰С.Агроволокно від бур'янів

Агроволокно 30 г/м²  більш щільне і розраховане, як для безпосереднього укладання на грядки, так і для створення тунельних парників, за допомогою дуг. Легко витримує заморозок -5⁰С, відмінно захищає рослини від вітру, граду, навіть снігу. 

Агроволокно 50-60г/м² - використовується для укриття пapників і тeплиць, укриття кущів і дepeв від мopoзу. Захищає від xoлoду дo -8⁰С. Призначення агволокна чорного 50-60г / м² дещо інше. Його основна функція - захист від бур'янів. Їм вкривається земля при мульчуванні грунту. Агроволокно пропускає повітряний і водний потоки, і, найголовніше - рідкі добавки і добрива. Таким чином, саджанці рослин (будь це полуниця, перець, або інша розсада) отримують всі необхідні для росту і розвитку умови, при цьому агроволокно не дає бур'янам пробитися крізь мульчу. Відомо також, що під впливом вітру, дощу і сонця непокрита грунт поступово втрачає свою родючість, руйнується її структура, утворюється ґрунтова кірка. Мульчування чорним агроволокном відразу за кількома параметрами покращує структуру ґрунту. У ній збільшується вміст гумусу, активізується життєдіяльність земляних черв'яків, і як результат грунт стає більш пухкий і не закупорюється після дощів і поливу.

 Агроволокно знаходить своє застосування цілий рік. Ранньою весною, коли велика ймовірність зворотних заморозків, посіви захищені під легким шаром матеріалу. Краще тому доказ - ранні врожаї. Спекотного літа, накриваючи рослини, зменшується втрата вологи в грунті, забезпечується захист від вітру, граду, птахів і комах. За допомогою спанбонду є можливість продовжити вегетаційний період восени, захищаючи рослини від ранніх заморозків. Взимку за допомогою агроволокна можна захистити від морозу найекзотичніші і вічнозелені дерева і чагарники.

 Гарного Вам врожаю!

18.03.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.