0

Що садити в квітні

Что посадить в апреле?

Квітень насичений дачно-польовими роботами. Сюди входить: підготовка культур до нового сезону, прибирання сміття, перевірка зимових запасів і т.д. Триває і Розсадна «епопея».

Що сіяти в квітні з овочів?

Капуста


Щоб насіння добре зійшло, його попередньо обгортають в будь-який тканий матеріал. Згорток спочатку опускають в теплу воду, потім в холодну. За часом - це приблизно десять хвилин. Потім, зволожений пакетик з насінням, залишають на добу в приміщення з кімнатною температурою. Після того як насіннєвий матеріал набубнявіє, його потрібно висівати в ґрунт (можна додати деревну золу). Щоб захистити майбутню розсаду від грибків, цвілі і захворювань, замочіть насіння в розчині «Епін». Висаджувати не глибоко - не більше одного сантиметра. Важливо! Капуста досить «холоднокровна», тому, як тільки проклюнеться перше насіння, контейнер переноситься в кімнату, де температура десять градусів тепла (не більше). Якщо температурний режим буде вище - розсада може витягнутися. Для хорошого розвитку, необхідно забезпечити доступ сонячного світла або підсвітити фітолампи.

Коли садити капусту
Коли садити капусту

Томати


Висіваються сорти/гібриди помідорів, які відносяться до «скоростиглих». При правильному догляді за розсадою, в останніх числах червня або на початку липня можна буде пробувати перші плоди. Замочувати насіння перед висіванням можна також в Епіне, потім помістити всередину ґрунту, на один сантиметр. Далі контейнер обгортається плівкою і переноситься в приміщення, де температура двадцять п'ять градусів тепла. Для зручності можна використовувати міні-тепличку і торф'яні таблетки - в такому випадку далі розсаду не потрібно буде пікірувати. При створенні сприятливих умов, перші паростки повинні з'явитися на десятий день. Ґрунт, в міру необхідності, потрібно зволожувати. До пікірування, будь-яких підгодівель, проводити не потрібно.

Коли садити скоростиглі томати
Коли садити скоростиглі томати

Огірки


Якщо хочете «похрумтіти» свіжими огірочками раніше, то висівати їх потрібно в цьому місяці. Для того, щоб поліпшити схожість насіння, його перед висіванням опускають в тривідсотковий розчин солі. Придатне для посіву, тільки те насіння, що опустилося на дно. А «пустушки», що залишилися вгорі - видаляються. Після, насіння потрібно гарненько промити і загорнути у зволожену в фунгіциді тканину на два або три дні. При появі перших паростків, огірки висіваються в горщики, глибина посадки - два-чотири сантиметри.

Коли садити огірки
Коли садити огірки

Патисони та кабачки


Перед висіванням, приблизно за тиждень, насіння культур повинно перебувати на сонячниму місці (наприклад на підвіконні). Якщо у вас кімната малосонячна, то рекомендується на одну ніч його розкласти на батарею (теплу). Потім насіння загортається у вологий матеріал до першого «прокльовування». Щоб уникнути появи цвілі, його необхідно регулярно провітрювати. Замочене в розчині фунгіциду насіння, не піддається цвілі, однак, провітрювання все одно рекомендується.

Коли садити кабачки
Коли садити патисони

Важливо! Гарбузове насіння не переносить пересадки. Щоб уникнути травмування кореневої системи, його потрібно висівати відразу в стаканчики/торф'яні горщики (десять на десять сантиметрів). Для прискорення термінів збору врожаю, рекомендується брати районований насіннєвий матеріал. Перші плоди повинні з'явитися на п'ятдесятий день.

Кавун і диня


Якщо ви хочете, на два-три тижні раніше терміну зібрати урожай, то потрібно висівати культуру розсадним способом. Зерна баштанних досить тверді, тому перед висіванням оболонку (верхню), можна трохи розм'якшити. Для цього, насіння опускають в теплу воду на п'ятнадцять хвилин.

Є й інший метод підготовки насіння до висівання - загартовування. Насіння закладається в холодильник на дванадцять годин, і вже після цього його сіють в стаканчики. Глибина лунок - два-три сантиметри. Потім ємність обгортається прозорою плівкою і виноситься в добре освітлене місце. Час висадки в теплицю - початок травня, у відкритий ґрунт - друга половина травня.

Коли посадити кавун
Коли садити диню

Що ще посадити в квітні у відкритий ґрунт


В останніх числах квітня, у відкритий ґрунт, висіваються овочі та зелень, які не бояться холоду. Це бораго, крес-салат, рукола, редис, цибуля, горох, петрушка, щавель, шпинат, морква та ін.



Що сіяти в квітні з квітів?

Кохия


Рослина чудово виглядає уздовж доріжок, в квіткових композиціях на клумбі, в Топіарії. Насіннєвий матеріал сіється в універсальний ґрунт, і зверху засипається невеликим шаром піску. Зволожувати краще методом обприскування, і потім все накрити плівкою. Далі ємність з насінням виноситься в приміщення, де багато світла. Зійти паростки повинні через десять днів.

Коли посадити кохию
Коли садити кохию

Астра однорічна


Дуже «багатолика» квітка. У своїй колекції нараховує величезну кількість сортів (приблизно 4000), що відрізняються формою, висотою, кольором, відтінками.

Однорічна астра не боїться холодів, тому може цвісти до самого жовтня. Висівається в легкий пухкий ґрунт, глибина - приблизно вісім міліметрів. Сходи повинні з'явитися через сім днів. Важливо. Небажано висаджувати астри в ґрунт, де раніше культивувалися цибулинні. У землі можуть залишитися грибки, які знищать коріння рослини.

Коли посадити астру
Коли садити астру

Агератум


Тропічна культура не особливо вимоглива до ґрунту, але любить сонячні ділянки. Часто культивується в міксбордерах, на балконі (в контейнері), уздовж бордюрів.

Насіннєвий матеріал розподіляється по вологому ґрунту, зверху прикривається плівкою і виноситься в тепле приміщення. Прокльовується насіння на десятий день, пікіровка - після появи перших чотирьох листочків.

Коли посадити агератум
Коли садити агератум

Аквілегія (Водозбір)


Нагадує ніжний мереживний дзвіночок. Висота сортів різна - від тридцяти до дев'яноста сантиметрів. Насіння в ґрунт не заглиблюються, лише трішки зверху «притрушують». Хтось із дачників, для поліпшення схожості проводить скарифікацію. Після того, як з'являться перші три справжніх листочки, потрібно приступати до пікіровки. Можна висаджувати у відкритий ґрунт в червні.

Коли посадити аквілегію
Коли садити аквілегію

Амарант


Дуже ефектний високорослий (до півтора метра) представник флори. Його витягнуті вгору верхівки нагадують стародавні, готичні будівлі. Краса цієї культури ще і в тому, що вона не втрачає своєї декоративності і в засушеному вигляді. Після висівання, насіннєвий матеріал зверху потрібно присипати піском або ж торфом. Прокльовується насіння нерівномірно, може бути розрив до трьох тижнів.

Коли посадити амарант
Коли садити амарант

Жоржина (однорічна)


Часто використовується назва «Веселі хлопці». За окрасом досить строката культура.

Висіваються в універсальну суміш, температура в приміщенні - приблизно двадцять п'ять градусів тепла. Після появи всходів (через пару тижнів) проводиться пікіровка і паростки пересаджуються в окремі ємності. Рослина строкатим килимком буде прикрашати вашу ділянку до самих заморозків.

Коли посадити жоржини
Коли садити жоржини

Які ще квіти посадити в квітні у відкритий ґрунт


У відкритий ґрунт висіваються: декоративна капуста, космея, годеція, іберіс, мак, матіола, фацелія, великоквітковий льон та ін.

Бережіть розсаду від домашніх улюбленців


І на останок. Для того, щоб рослини росли здоровими, їх потрібно не тільки поливати й удобрювати, а й берегти від вусатих і хвостатих пустунів, адже вони так люблять погребтись лапками в свіжих посадках і поніжитися на ледь пророслих сходах. Як варіант - захистити молоді сіянці від котиків може міні-тепличка з кришечкою.

Коти і розсада
Коти і розсада
Коти і розсада
Коти і розсада
Коти і розсада
Коти і розсада

05.04.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.