Що сіють на розсаду в березні



Що висадити в березні

Насіння овочевих і квіткових культур з тривалим вегетаційним періодом прийнято сіяти в березні. Цей місяць славиться активними сонячними променями, навіть при мінусовій температурі за вікном. Світловий день поступово збільшується, що забезпечить розсаді міцний і здоровий розвиток. Окрім дотримання правила про освітлення, слід дотриматися інших умов. Серед них: температура, полив, підживлення рослин.

Важливість висадки певної розсади в березні

Правильний розрахунок часу початку вирощування розсади залежить від наступних факторів:

раозсада в березні
Тривалості вегетаційного циклу культури.
Оптимального віку сіянців для посадки у відкритий ґрунт.
Фактів про ступінь переносимості культурою тепла.
Чинників правильного зростання розсади.
Бажаного часу отримання плодів.
Терміну, протягом якого виросте якісне насіння.
Кліматичних регіональних умов.

Що висаджують в березні з овочів

коли сіяти томати на розсадуТомати

Ранні гібриди та сорти подібної рослини володіють приблизно стоденним вегетаційним циклом (перші сходи - перші плоди). Висаджувати розсаду в ґрунт варто на 45-50 день. Перші сходи з'являються через тиждень, при дотриманні сприятливих для процесу умов. Перші червневі дні вважаються найбільш придатними для переміщення розсади в ґрунт. Вищевказана інформація говорить про необхідність посіву культури в останній березневій декаді або в першому квітневому тижні.

коли висівати баклажаниБаклажани

Подібна культура відома досить складним зростанням. Особливу увагу слід звернути на якість матеріалу для посіву. За кілька хвилин до переміщення насіння в ґрунт його піддають знезараженню перекисом водню. Ґрунт слід підібрати легкий і пухкий.

Коли сіяти болгарський перець на розсадуБолгарський перець

Слід купувати свіжі сіянці, адже якість матеріалу для посадки з плином часу помітно псується. Перцеву розсаду потрібно вирощувати в домашніх умовах.

Розсада пряних і зелених культур

Когда сеять петрушкуПетрушка

Зростання насіння подібної культури найбільш сприятливе в температурному діапазоні від 1 до 5 градусів за Цельсієм. Поява перших сходів відбувається через 13-14 днів. Петрушка має чудову морозостійкість, зростає навіть при великому покриві снігу. Посів проводиться на відстань 1 см, потім культура мульчується.

Коли садити пастернакПастернак

Чудова стійкість до холоду, відрізняється повільним проростанням сіянців - 20-25 днів. Культура не боїться посушливих умов, висаджувати можна в будь-який ґрунт.

РедисКоли висадити редис

Культуру слід сіяти після повного прогрівання ґрунту до 3 градусів за Цельсієм. Такий температурний діапазон часто спостерігається в наприкінці березня. Підрослі рослини можуть знести падіння температури до -5 градусів за Цельсієм, а сходи - до -3.

ГорохКоли садити горох

Проростання насіння відбувається при температурі 1 градус за Цельсієм. Відмінно протистоїть заморозкам (до -4 градусів за Цельсієм). Слід стежити за ґрунтовими водами, рослина не зносить їх високого стояння.

ЦибуляКоли висаджувати цибулю

Культура добре проростає в температурному діапазоні від 2 до 4 градусів за Цельсієм. Формування кореневої системи найкращим чином складається в холодну пору, але коли мине загроза повернення заморозків.

Що висаджують в березні з квітів

Коли висаджувати ехінацеюЕхінацея

Неймовірно яскравому виду притаманні різноманітні цілющі властивості, що в сукупності з унікальною красою робить її незамінною в будь-якому саду. Найкраща температура для проростання - приблизно 13 градусів за Цельсієм. Підросла розсада висаджується у відкритий ґрунт на початку травня.

ВербенаКоли сіяти вербену на розсаду

Виразний і яскравий вид - основні якості культури. Невибаглива в плані догляду та виростає в різноманітному ґрунті. Чудово зносить тривалу посуху. Не слід занадто зволожувати ґрунт, полив потрібно здійснювати лише після просихання верхньої частині ґрунту. Рослина переміщається в ґрунт з другої травневої декади. Існує приблизно 250 різновидів даної культури.

Іберісколи сіяти іберіс на розсаду

Має неповторний запах, який вмить зачарує і підкорить будь-якого садівника. Висівати насіння слід в кінці березня або початку квітня. Для висадки ідеально підійде пухкий ґрунт. Розсада переміщається у відкритий ґрунт в травневий період. Слід підібрати сонячну місцевість з ґрунтом, що містить вапно.

Дзвоникиколи посіяти дзвоники на розсаду

Умови для висадки прямо залежать від обраного різновиду. Деякі з дзвоників обожнюють сонячні ділянки, а інші - віддають перевагу місцям з півтінню або абсолютною тінню. Для висадки необхідно придбати універсальний земляний субстрат. Проростання культури спостерігається через 7 днів.

16.03.2018

Повернення до списку


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.