0

Що встигнути посадити на розсаду в лютому


Що встигнути посадити на розсаду в лютому?

Для своєчасного отримання великого врожаю потрібно знати про час посіву розсадних культур. Посадка багатьох овочевих і квіткових насінин відбувається в лютому. Городники вважають даний сезон стартом робочого періоду. Він бере початок з вибору відповідного насіння для посадки. Кліматичні умови теж мають свою роль.

Важливість висадки певної розсади в лютому

розсада у лютому що висадитиПеред висадкою насіння в ґрунт, варто ознайомитися з кожною характеристикою рослини. Типи розсади, які висаджуються раніше за інші:

Овочі, які мають тривалий вегетаційний період.

Багаторічні рослини з тривалим бульбовим розвитком.

Насіннєві культури, відмінність яких полягає в тривалому проростанні.

Квітучі рослини-однорічники з тривалим розвитком.

Не варто забувати про важливість регіону проживання. Південні області ідеально підійдуть для висадки на початку лютого, а жителям північних місць слід почекати до кінця місяця. При великому бажанні несвоєчасної посадки розсади можна обзавестися теплицею або парником. Городникам північних регіонів доведеться істотно витратитися на електроенергію, адже теплиця повинна добре обігріватися для уникнення загибелі рослин.

Особливу увагу потрібно приділити часу проростання насіння. При розрахунку терміну висадки матеріалу, слід спершу визначитися з місцем посадки. Далі - вирахувати термін для домашнього вирощування сіянців. Отримана дата допоможе визначити точний час проростання.

Овочі, які висаджують у лютому

Болгарський перець

Період дозрівання коливається від 90 до 140 діб. Розсадний матеріал утворюється протягом двох з половиною місяців. Проростання насіння спостерігається на шостий-сьомий день. Регулярний полив слід проводити після появи перших паростків. Висадка в ґрунт бажана після досягнення паростком висоти в 25 см і наявності великої кореневої системи.

болгарський перець

Сельдерей

Має тривалий вегетаційний період. Сорти пізнього типу дозрівають через 200 діб. Рослина морозостійка, тому лютнева посадка є оптимальним часом. Перші паростки потрібно забезпечити гарним освітленням. Висадка в ґрунт рекомендується в середині травня.

що висадити у лютому сельдерей

Помідори

Найкращий варіант - пізньостиглі сорти. Період зростання коливається від 110 до 140 діб. Через 2 місяці насіння стає повноцінною розсадою, готовою до висадки у прогрітий ґрунт.

Цибуля-порей

Забезпечується стабільний температурний режим. Посадкові паростки висаджуються в ґрунт на 60 добу.

що висадити у лютому помідори

Баклажани

Посів здійснюється за 60 днів до висадки в ґрунт. Період росту займає від 100 до 150 діб. Рекомендується ґрунт з помірною вологістю. Поява паростків з декількома листочками відбувається через 14 днів.

Квіти, які висаджують у лютому

Петунія

Користується популярністю через велику сортову та відтіночну різноманітності. Рослині властиве тривале цвітіння. Кінець зими - сприятливий час для посіву. Всю ґрунтову поверхню слід рівномірно засіяти. Паростки можна побачити на 10 добу. Підрослу розсаду пересаджують в окремі горщики. Цвітіння петунії після висадки в клумбу можна спостерігати до наступних заморозків.

що висадити у лютому петунія

Лобелія

Для неї характерно яскраве цвітіння. Останні лютневі числа - гарний період для засівання. Увесь ґрунт рівномірно покривається насінням. При появі перших паростків ґрунт зволожується. Розсада розділяється, кожна рослина відокремлено висаджується.

що висадити у лютому лобелія

Вербена

Холодостійка і посухостійка рослина. Кінець зими підійде для посіву в легкий ґрунт (дернова земля, торф, промивний пісок). Потрібно підтримувати температуру від 18 до 20 градусів Цельсія. Паростки утворюються через 10-12 діб. Полив слід здійснювати при пересиханні верхнього шару. Зміцнілу розсаду пікірують.

що висадити у лютому вербена

Гвоздика Шабо

Цвітіння спостерігається через 5 місяців. Щоб не віддаляти довгоочікуваний процес, насіння рекомендують висаджувати на світанку третього зимового місяця. Рослина вимоглива до поливу, гарного освітлення і тепла. Проростання спостерігається через 7 діб.

що висадити у лютому гвоздика шабо

Примула

Цю багаторічну рослину слід висаджувати раніше за інших. Посів відбувається в перших лютневих числах. Ємність з посадженим насінням розташовують в прохолодному приміщенні на 30 днів. Після цього горщик ставлять у тепле, освітлене місце. Помітити сходи можна через 15 днів. Рослина готова до висадки на клумбу на початку літнього періоду.

що висадити у лютому примула

Дельфініум

Цій багаторічній культурі притаманні великі квіти. Насіння висаджуються на заході зимового періоду. Для посівного матеріалу досить трьохміліметрової глибини. Паростки спостерігаються в проміжку від 7 до 30 діб. Пікірування проводиться після появи кількох листків. Переміщення у відкритий ґрунт можливо через два-три тижні.

що висадити у лютому дельфініум

Розсада, насіння купити


15.02.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.