0

Еко-садівництво - як захистити сад без шкоди для навколишнього середовища

Эко-садоводство - как ухаживать за садом без вреда окружающей среде

У наш час все частіше можна спостерігати картину, як новобудови, міські сади, або присадибні ділянки перетворюються в «кам'яні» джунглі. Все більше природа страждає від загазованості і бідность посадок. Через відсутність природного місця існування все менше стали прилітати комахи та птахи. Люди замінили реальний світ на віртуальний і все більше втрачають зв'язок з природою. Особливо чітко це відображається на дітях. Деякі з них поняття не мають, як ростуть овочі та фрукти, як вони називаються і т.д. Проте, на щастя, все більш популярними стають тенденції щодо збереження екології.

Як можна втілити в життя сучасні еко-тенденції?

1. Необхідно запросити в союзники «корисних» комах

Дуже часто маленькі помічники не селяться на садових ділянках тому, що для них немає потрібної «житлоплощі». В Європі, у багатьох країнах можна навіть придбати для цього спеціально побудовані будиночки. Альтернативою цим будинкам можуть служити тирса, дошки, кора, і листя. Постарайтеся висадити на свої ділянках культури, які так люблять наші маленькі друзі. Це чорнобривці, кріп, коріандр, календула та м'ята.

А тепер, безпосередньо, і самі корисні комахи, які допоможуть вам очистити сад від шкідників. Це жужелиця, сонечко, жук «пожежник», лісовий клопик, мухи журчалка і тахіна. Ця малопомітна армія здатна дати смертельну відсіч попелиці, гусеницям, личинкам галліції, слимаки, павутинним кліщами, та ін.

2. Залучіть на вашу ділянку пернатих

Слимаки, гусениці, равлики, личинки та інша шкідлива «братія» може в короткі терміни знищити ваш улюблений сад. Тому не полінуйтеся, і встановіть у себе на ділянках годівниці і шпаківні для птахів.

Шпаківні
М'ята для корисних комах
Будиночки для птахів

3. Використовуйте при висадці культури-компаньйони

Здоровий і красивий сад починається там, де є велике різноманіття культур, а також їх поєднання. Наприклад, високоростучі культури повинні створювати тінь менш високим рослинам.

Також потрібно звернути увагу і на рекомендації фахівців, які радять висаджувати поряд рослини, які будуть один від одного відлякувати шкідників.

  • часник з томатами або трояндами;
  • морква з зеленою цибулею;
  • кріп з огірками і редискою.

4. Заготовлюйте компост.

Всі добре знають, що компост - дуже важливе підживлення для землі. Без внесення підгодівлі, всі рослини будуть погано рости і розвиватися. Тим більше, що процес створення компосту дуже простий, і його застосування не принесе ніякої шкоди навколишньому світу. Для того, щоб компост швидше перегнивав і перетворювався в добриво, потрібно періодично перевертати купу для аерації і додавати спеціальний засіб - Біопрепарат для компосту Kalius.

5. Приділіть увагу переробці відходів.

Це, як писалося вище, і виготовлення компосту, і придбання матеріалів, які безпроблемно переробляються в ґрунті. Для того, щоб під час поливу використовувати менше прісної води, поставте на ділянці ємності для збору дощової. Установка системи капельного поливу може значно зменшити витрату води через те, що волога подається безпосередньо до кореневої системи рослин.

Культури-компаньйони
Заготівля компосту
Капельный полив

6. Застосовуйте безпечні захисні засоби для рослин.

Біологічні препарати абсолютно не токсичні для людини, комах, тварин і навколишнього світу. Рекомендовані біологічні препарати – Фітодоктор, Мікосан, Фітоспорин, Фітоцид, МікоХелп. Щоб суміш не змилася дощем, в неї вводяться прилипачі Ліпосам або Мачо.

7. Бережіть урожай від втрати нешкідливим способом

А для відлякування небажаних «гостей», які бажають поласувати стиглими плодами вашого саду і зіпсувати урожай, можна використовувати безпечні методи боротьби, що не завдають шкоди природі – захисні сітки від птахів.

Безопасные защитные средства для растений
Биологические препараты, прилипатели
Защитные сетки

Користуючись сучасними еко-тенденціями, ви зробите сад не тільки екологічно чистим, але ще модним і красивим.


Шпаківні
Будиночки для комашок
Шпаківні
27.06.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.