0

Еустома. Висів насіння на розсаду

Еустома, вона ж «Ірландська троянда», все більше і більше завойовує наші серця та сади. І це не дивно. Чудові квітки, схожі на троянди, до 7-8 см в діаметрі! Білі, рожеві, лілові, фіолетові, від простих до махрових! Цвіте Еустома з липня по жовтень. Має ще одну чудову якість – дуже довго зберігає свіжість у зрізаному вигляді. 

Насіння еустоми

Найнадійніший спосіб виростити Еустому – це висівання насіння на розсаду. Оскільки зацвітає вона через 20 тижнів після появи перших сходів, висівання насіння робіть у грудні. Тоді Ви зможете тривалий час насолоджуватися прекрасним цвітінням. 

Куди висівати насіння? 

Найбільш практичний і нетрудомісткий спосіб висівання насіння – це висівання у торф'яні таблетки. Розмочіть таблетку діаметром 33 мм, зробіть у ній невелике заглиблення і покладіть туди насіння Еустоми, не придавлюйте. Така посадка має величезну перевагу перед висадкою в ґрунт – рослини при пересадці не травмуються, тому значно краще розвиваються. Сходи з'являться швидше, якщо вирощувати розсаду методом «парникового ефекту» для цього візьміть касети з кришкою або спеціальний набір «Тепличка». Кожні 5-7 днів до появи сходів кришку потрібно знімати мінімум на 10 хвилин, для того щоб видалити конденсат. 

Освітлення 

Перший час (близько 2 місяців) сіянцям еустоми необхідно яскраве розсіяне освітлення, тому якщо у Вас є можливість доосвітлювати кілька годин на день лампою денного світла, розсада буде розвиватися активніше. За пару місяців, починаючи з лютого, поставте розсаду на найсонячніше підвіконня. Оптимальна температура для проростання насіння 20-22°C, перші сходи з'являться вже за 10-15 днів. 

Полив і профілактика захворювань 

Перші 4-8 тижнів розсаду Еустоми майже не потрібно поливати. Один раз на 2-3 тижні досатньо, якщо Ви вирощуєте методом «парникового ефекту», вологість таким чином зберігається довго. Для того щоб розсада була здоровою, обов'язково поливайте 1 раз на місяць розчином Фундазолу, з розрахунку 1 ч.л. на 1 л води та 1 раз на 2-3 тижні обприскуйте Епіном

Пікіровка 

Коли Еустома потішить Вас першими листочками, її необхідно пересадити в стаканчики, діаметром 8-9 см. Для цього підійдуть торф'яні або пластикові стакани для розсади. На дно горщика обов'язково покладіть дренаж, для цього можна використовувати керамзит або перліт. Ґрунт Еустома полюбляє підкислений, ідеально підійде субстрат для фіалок. Рекомендуємо субстрат Флорін, він містить у складі кокосове волокно, воно робить ґрунт більш пористим і повітропроникним. Якщо насіння висіяне у грудні, то пересадку можна робити наприкінці лютого – на початку березня. Після пересадки, розсада почне активніше розвиватися. У цей період рослині потрібен більш частий полив 1 раз на тиждень. У цих стаканчиках Еустома буде рости до висадки у відкритий ґрунт. Про те, як доглядати за Еустомою в саду, читайте в наших наступних статтях. 

Насіння еустоми купити

Купити насіння Еустоми з доставкою поштою по Україні: Київ, Житомир, Рівне, Луцьк, Львів, Вінниця, Черкаси, Чернівці, Одеса, Миколаїв, Херсон, Полтава, Суми, Кіровоград, Дніпро, Кривий Ріг, Хмельницький.

01.12.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.