Слово «глінтвейн» перекладається як «палаюче вино». Невідомо, хто першим додумався не тільки підігрівати вино, але ще і в гарячий ароматний напій додавати всілякі спеції і цукор. Ще Аліціус (давньоримський кулінар) видав книгу, в якій навчав гурманів тонкощам приготування цього чудодійного напою. Особливою любов'ю і популярністю напій користується у населення Чехії, Німеччини, Австрії, Угорщини - адже для них палаючий зимовий напій - такий же символ Різдва, як і прикрашена ялинка, святкові ярмарки, катання на ковзанах.
Гарячим вином насолоджуються не тільки в Різдвяні свята, його також часто роблять в прохолодну і вологу погоду: глінтвейн - «магічний» засіб при нездужанні і застуді (звичайно, якщо Ви не приймаєте антибіотики і не маєте протипоказань).
Рецептурних варіантів виготовлення глінтвейну - неймовірна кількість. Починаючи від класики - додається гвоздика, аніс, кардамон, мускатний горіх, кориця, і закінчуючи всілякими добавками у вигляді перцю (горошку), імбиру, свіжих фруктів і ягід. Хтось любить додавати сухофрукти і т.д. Є рецепти, де присутні міцні напої, сік, всілякі лікери.
Класичний напій включає: вино (червоне), мед/цукор, спеції, фрукти. Всі перераховані інгредієнти закидаються в каструлю, слідом вливається вино і далі все розігрівається до сімдесяти градусів. Здавалося б, все просто. Але перед тим як самостійно приступити до приготування гарячого вина, прочитайте і запам'ятайте основні вимоги та правила:
Складові
Як приготувати:
Потрібно висипати в ємність/турку мускатний горіх, гвоздику, все залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). Далі в посуд вливається винний напій і підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігріли, в нього вливається всесь вміст турки і мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.
Додасть напою оригінальний і незвичайний фруктовий смак.
Складові
Як приготувати:
Змішується вино, сік, цукор і приварюється до тих пір, поки сахарок не розчиниться. Далі додається імбир, гвоздичка, кориця і апельсин. Потім потрібно довести напій до температури сімдесяти градусів і прибрати з вогню.
Складові
Как приготувати:
Всі компоненти змішати, і підігріти до сімдесяти градусів. Потім гарячий напій розлити по келихах.
Складові
Як приготувати:
Вино змішується з медом і гріється на маленькому вогні. Потім додається гвоздика, кориця, цедра і яблучко. Потім напій, традиційно, підігрівається до сімдесяти градусів і знімається з вогню. Нехай глінтвейн трішечки відстоїться, і можна подавати.
Ще раз нагадаємо, що рецептів приготування глінтвейну в домашніх умовах (і не тільки) дуже багато! І вони можуть бути дуже індивідуальні. Хтось любить робити напій з білого вина, хтось кладе більше східних спецій і прянощів, кому більше подобається додавати екзотичні фрукти. Тому експериментуйте, пробуйте, і порадуйте себе улюблених ще одним дуже смачним, і ароматним напоєм.
Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті. Авторизація