0

Глінтвейн - як приготувати самостійно зігріваючий різдвяний напій

Как готовить глинтвейн в домашних условиях

Слово «глінтвейн» перекладається як «палаюче вино». Невідомо, хто першим додумався не тільки підігрівати вино, але ще і в гарячий ароматний напій додавати всілякі спеції і цукор. Ще Аліціус (давньоримський кулінар) видав книгу, в якій навчав гурманів тонкощам приготування цього чудодійного напою. Особливою любов'ю і популярністю напій користується у населення Чехії, Німеччини, Австрії, Угорщини - адже для них палаючий зимовий напій - такий же символ Різдва, як і прикрашена ялинка, святкові ярмарки, катання на ковзанах.

Гарячим вином насолоджуються не тільки в Різдвяні свята, його також часто роблять в прохолодну і вологу погоду: глінтвейн - «магічний» засіб при нездужанні і застуді (звичайно, якщо Ви не приймаєте антибіотики і не маєте протипоказань).

Як приготувати глінтвейн самостійно. Правила і рецепти


Рецептурних варіантів виготовлення глінтвейну - неймовірна кількість. Починаючи від класики - додається гвоздика, аніс, кардамон, мускатний горіх, кориця, і закінчуючи всілякими добавками у вигляді перцю (горошку), імбиру, свіжих фруктів і ягід. Хтось любить додавати сухофрукти і т.д. Є рецепти, де присутні міцні напої, сік, всілякі лікери.

Класичний напій включає: вино (червоне), мед/цукор, спеції, фрукти. Всі перераховані інгредієнти закидаються в каструлю, слідом вливається вино і далі все розігрівається до сімдесяти градусів. Здавалося б, все просто. Але перед тим як самостійно приступити до приготування гарячого вина, прочитайте і запам'ятайте основні вимоги та правила:

  • Глінтвейн не повинен кипіти! Якщо все-таки напій закипів - то він вже для вживання не придатний. Тому, як тільки пінка зникне - негайно вимикайте вогонь. Важливо! Якщо напій нагрівається вище зазначеної температури - спирт починає активно випаровуватися, а в напої з'являються домішки, які дуже шкодять здоров'ю.
  • Готується глінтвейн тільки з червоного сухого і молодого вина, спиртовмісний відсоток - від восьми з половиною до дванадцяти з половиною. Ніколи не готуйте глінтвейн з елітних, витриманих вин. Це дуже нерозумне використання дорогих, напоїв і в наявності всі ознаки несмаку. Чудово підходить домашнє - з винних сортів винограду.
  • Спеції повинні додаватися тільки в цілому вигляді. Якщо їх перемолоти, то вони розчиняться, і глінтвейн стане просто каламутним.
  • П'ється напій тільки в гарячому вигляді! Переважно щоб келихи були високими, так вино буде повільніше остигати.
Як готувати глінтвейн в домашніх умовах
Як готувати глінтвейн в домашніх умовах

Класичний рецепт глінтвейну


Складові

  • Вино (красне) – пляшечка (одна)
  • Мед - одна стол. ложечка
  • Мускатний горіх - на ваш смак
  • Водичка - одна/третина стаканчика
  • Гвоздика - шість-сім штучок

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність/турку мускатний горіх, гвоздику, все залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). Далі в посуд вливається винний напій і підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігріли, в нього вливається всесь вміст турки і мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Рецепт приготування класичного глінтвейну
Рецепт приготування класичного глінтвейну

Глінтвейн з соком граната


Додасть напою оригінальний і незвичайний фруктовий смак.

Складові

  • Вино (червоне) - дві пляшечки
  • Сік граната - півтора стаканчика
  • Апельсин - один шматочок/скибочку
  • Кориця - дві палички
  • Аніс - три зірочки
  • Гвоздичка - дві штучки
  • Імбир - скибочку
  • Цукор - на ваш смак

Як приготувати:

Змішується вино, сік, цукор і приварюється до тих пір, поки сахарок не розчиниться. Далі додається імбир, гвоздичка, кориця і апельсин. Потім потрібно довести напій до температури сімдесяти градусів і прибрати з вогню.

Рецепт приготування глінтвейну
Рецепт приготування глінтвейну

Кавовий Глінтвейн


Складові

  • Вже приготована (зварена) кава «мокко» - двісті п'ятдесят мл
  • Вино (червоне) - одна пляшка
  • Бренді/коньяк - одна чарка
  • Цукор - сто п'ятдесят грам
  • Гвоздика - на ваш смак
  • Апельсинова або лимонна цедра

Как приготувати:

Всі компоненти змішати, і підігріти до сімдесяти градусів. Потім гарячий напій розлити по келихах.

Рецепт приготування глінтвейну
Рецепт приготування глінтвейну

Глінтвейн на вині білому


Складові

  • Вино біле - дві пляшечки
  • Мед - половина стаканчика
  • Яблуко - одина скибочка
  • Лимонна цедра - три скоринки
  • Кориця - дві штучки (палички)
  • Гвоздика - дві штучки

Як приготувати:

Вино змішується з медом і гріється на маленькому вогні. Потім додається гвоздика, кориця, цедра і яблучко. Потім напій, традиційно, підігрівається до сімдесяти градусів і знімається з вогню. Нехай глінтвейн трішечки відстоїться, і можна подавати.

Рецепт приготування глінтвейну
Рецепт приготування глінтвейну

Ще раз нагадаємо, що рецептів приготування глінтвейну в домашніх умовах (і не тільки) дуже багато! І вони можуть бути дуже індивідуальні. Хтось любить робити напій з білого вина, хтось кладе більше східних спецій і прянощів, кому більше подобається додавати екзотичні фрукти. Тому експериментуйте, пробуйте, і порадуйте себе улюблених ще одним дуже смачним, і ароматним напоєм.


13.12.2019

Повернення до списку


 
Текст повідомлення*
Завантажити файл або картинкуПеретягнути за допомогою Drag'n'drop
Перетягніть файли
Нічого не знайдено
Захист від автоматичних повідомлень
Завантажити зображення