0

Як правильно поливати троянди?

Как правильно поливать розы?

Троянда - одна з найбільш вологолюбних рослин. Правильний полив в період інтенсивної вегетації забезпечить тривале цвітіння. Одного поливу, звичайно ж недостатньо, трояндам необхідна підгодівля, але яким би хорошим не було добриво, якщо кущ перед внесенням добре не полити, поживні речовини засвояться дуже мало. Вода в даному випадку виконує роль провідника.

Якою кількістю води поливати?

Тут думки розходяться, одні фахівці рекомендують 10-15 л під кущ інші до 50 л під один кущ. Поспілкувавшись з господарем одного з розплідників по вирощуванню троянд, і в наочну побачивши величезні шикарні кущі чайно-гібридних, паркових, англійських троянд самих незвичайних сортів, просто необхідно взяти на озброєння його поради.

Головне - троянди не рекомендується поливати увечері. Це запобіжить розвитку таких грибкових захворювань, як чорна плямистість і борошниста роса. Поливати необхідно тільки під корінь, уникаючи попадання на листя і квіти. Троянди люблять рясний полив, тому краще поливати рідше 1-2 рази на тиждень, але великою кількістю води до 50 л води під один кущ. Для того щоб вода не розтікалася, кущ необхідно садити таким чином, щоб залишався приямок не менше 20 см. Ще один важливий момент, що рясно поливати троянди необхідно в період інтенсивного росту, коли з'являються пагони і листя, а також в період цвітіння.

В кінці літа зменшується потреба рослини у волозі, і сильний полив буде стимулювати троянду до подальшого інтенсивного росту. Рослина випустять молоді пагони, але до осені вони не встигнуть зміцніти і, швидше за все, загинуть взимку. У цей період необхідно скоротити полив. А ось перед самим настанням морозів троянди знову потребують рясного поливу не менше ніж 30-50 л під кущ.

27.06.2014

Повернення до списку

Анна
Рейтинг комментария в товаре
Благодарю за полезную статью!🌹
12.06.2023
Отзыв полезен? Да 0 Нет 0
Експерт Світ Рослин
Доброго дня. Раді бути корисними. Мирного неба!
13.06.2023

Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.