0

Як правильно висаджувати саджанці абрикоса?

Оптимальний час для весняної посадки абрикоса є кінець квітня, осінній - жовтень. Посадкова яма повинна бути розмірами 70 х 70 і глибиною до метра. Якщо плануєте посадку абрикоса на бідних грунтах, то яму слід копати глибше.

 

1. Дно ями засипають великим шаром суміші городньої землі, перегною і мінеральних добрив (Фертіка Універсал, БіопонУніверсальний, Нітроамофоска, Екоплант). Добрива потрібно ретельно перемішати з грунтом, щоб коренева система саджанця абрикоса не стикалася з ними, щоб уникнути опіку.

 

2. Під кореневу систему саджанця кладемо таблетку Ініціатора (це комбінований системний інсектицид з добривом). Надійний захист саджанців абрикоса від шкідників - до 1-2 років. Зокрема від личинки хруща, який просто обожнює молоді корінці.

 

3. Посадкова яма заповнюється до рівня грунту, а після посадки саджанець повинен виявитися на пагорбі. Високий горбок необхідний на ділянках, де повільно навесні відтає сніг і близько залягають грунтові води. Кореневу систему саджанця розташовують так, щоб присипати до рівня кореневої шийки. Якщо коренева шийка заглиблена, то ріст рослини буде пригнічений.

 

4. Робимо навколо горбка поливальну канавку, щоб не розмити кореневу систему. Намагайтеся садити ці дерева на більш сонячних місцях. Дерево абрикоса не любить щорічної обрізки, тому що переносить її дуже болісно. Добре було б проводити обрізку 1 раз в 3 роки.

 

5. Що стосується обрізки дрібних шипів на стовбурах, то їх потрібно прибирати щовесни.

 

6. Ще один важливий аспект хотілося б відзначити наостанок,  саджанець який Ви купуєте, в не залежності від упаковки кореневої системи, слід замочувати перед посадкою від 2 до 6 годин. Бажано це робити в суміші Фундазол + Актара + Корневін.

 

Впевнені, наші поради допоможуть Вам виростити багатий урожай!

 

Приємних Вам покупок, шановні любителі і цінителі рослин!

Абрикос

09.04.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.