0

Як врятувати урожай від палючого сонця в посуху

Как спасти урожай от палящего солнца в засуху

Затіняюча сітка в УкраїніНаука не стоїть на місці, практично кожен день ми чуємо про якесь нове відкриття, якийсь інноваційний винахід, що допомагає ефективно вирішити ту чи іншу проблему людства. До такого винаходу можна сміливо зарахувати і затіняючу сітку.

Зміна клімату на землі катастрофічно позначається не тільки на самопочутті і здоров'ї людини, але, безсумнівно, і на флору та фауну.

На сьогоднішній день, без перебільшень можна сказати, що затіняюча сітка є однією з головних помічниць аграріїв, фермерів, та й простих працівників, які хочуть захистити, виростити і збільшити свій урожай.

Затіняюча сітка виступає в ролі щита для рослин від найпотужнішого сонячного ультрафіолетового випромінювання, сильного вітру, граду, ну і не варто забувати й про наших пернатих друзів і всякого роду повзучих і комах, що дзищать. Одним із достоїнств є те, що сітка рівномірно розподіляє сонячні промені в теплиці, завдяки чому покращується ріст і розвиток рослин, і є ще один плюс - затіняюча сітка здатна знижувати температуру в теплицях від 5 до 10 градусів. За допомогою цієї сітки ви можете самі коригувати клімат всередині теплиці, коли дуже спекотно і сонячно - накидаєте, похмуро, дощитиме - скидаєте. Як бачите, тут немає нічого складного.

Але не тільки сонячні промені і спека можуть згубно позначатися на зростанні рослини (під час спеки накопичується токсичність), не забувайте також і про нічне зниження температури, не кажучи вже про заморозки. Тому потрібно постійно контролювати тепловий режим всередині теплиці, вологість, випаровування, щоб запобігти ранньому скиданню кольору, дозріванню плодів тощо.

Виготовлена ця чудо-сітка з синтетичного матеріалу, з унікальними добавками, вона має високу міцність, еластичність і легкість. Легко фіксується на будь-якому каркасі, пластмасі, дереві та інших матеріалах.

Сітка затіняюча

Існують різні ступені затінення сітки, все залежить від частоти переплетень волокна.

Сетка затеняющая

35% - здатна пропускати максимальну кількість сонячних променів, ідеально підходить для теплиці з огірками, кавунами тощо.

50% - більш щільне плетіння, відповідно, буде оберігати ваші рослини в більш спекотні періоди. Дуже добре підходить для теплиць, де посаджені перці, помідори, капуста, баклажани тощо.

Перешкода і захист від пекучого сонця. Використовується для захисту теплиць, парників від перегріву, але і паралельно з цим, рослинам дістається необхідна кількість сонячного світла.

80 – 85% – цей вид затіняючої сітки може прекрасно використовуватися, не тільки для захисту культурних рослин, вона також використовується і в інших сферах. У палючу спеку ви зможете створити своїми руками прохолодний острівець для відпочинку. Ця сітка прекрасно підійде для затемнення альтанок, веранд. Можна використовувати для стоянок автомобілів, дитячих майданчиків, кафетеріїв, ресторанів тощо.

Якщо ви вирішили відпочити на природі, то можна використовувати у вигляді полога. Адже одна з переваг цього захисту від сонця - це його невелика вага, і зручність транспортування.

Ну і звичайно ж, ще одне з незначних приємних переваг затіняючої сітки - її можна використовувати в якості паркану. Літо - це не тільки активний «відпочинок» на ваших фазендах, але це ще і час відпусток. І як же хочеться полежати і поніжитися в затінку, іноді в гордій самоті почитати улюблену книгу, помріяти. Але іноді цю ідилію порушують цікаві, всевидющі, всезнаючі сусіди. Тому, затемняюча сітка - це захист не тільки ваших рослин, але й захист вашого особистого простору.


27.06.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.