0

Які цибулинні квіти посадити восени?

Як навчає популярне народне прислів'я, що закликає влітку подбати про підготовку саней на зиму – до всіх важливих майбутніх справ краще готуватися завчасно. Тому досвідчені садівники в літню спеку не тільки справляються з поточними городніми потребами, а й ретельно планують майбутнє оновлення саду. 

Чому восени прийнято проводити висадку багатьох культур? Адже вся природа в цей час статечно готується до сну, на кілька місяців завмираючи у своєму розвитку і ховаючись холодним сніговою ковдрою. Але саме ця циклічна особливість флори і допоможе нам виростити пишний сад, вражаючий строкатим буйством фарб. Багато цибулинних квітів прийнято висаджувати у відкритий ґрунт восени, намагаючись встигнути до настання перших заморозків. 

Посаджені у цей час квіточки порадують Вас прекрасною приживлюваністю та формуванням більш потужної кореневої системи. Рослини, що перезимували у ґрунті, будуть загартованими і більш стійкими до хвороб, по весні раніше вступлять у період вегетації, дадуть сильні сходи і зачарують рясним цвітінням. 

Цибулинні багаторічники надзвичайно популярні: їх прості та химерні різновиди можна зустріти в кожному затишному дворику, на кожній міській клумбі. Така щедра народна любов до цього виду рослин обумовлена ​​безліччю факторів, серед яких, безумовно, є висока ступінь декоративності квітів, їх дивовижна невибагливість і можливість заощадити час, адже більшість цибулинних можуть кілька років гармонійно розвиватися без пересадки і викопування на зиму.  

Серед величезного розмаїття культур існує ряд багаторічників, на які варто звернути особливо пильну увагу при плануванні осінньої посадки: ці види квітів бездоганно підходять для «переїзду» до вашого палісаднику саме в цю золотисту пору. 

Тюльпани

Ці ошатні квіти підкорили світ своєю красою і дивовижною різноманітністю сортів. Немислима палітра відтінків знайшла своє вираження в запаморочливому достатку різновидів тюльпанів, яким можна по праву надати титул чарівних царів весни. Зібрані в букети, вони разом з нами зізнаються в коханні і висловлюють подяку, в строкатих килимах клумб – піднімають настрій, на цілий день заряджаючи позитивними емоціями. 

Цибулини тбльпанів

Крокуси

Найніжніші першоцвіти, надзвичайно витончені та тендітні, належать до дрібноцибулинних трав'янистих рослин. Незважаючи на свою низькорослість, здатні створити незрівнянну весняну композицію. Витончені квітконоси з келихоподібними квітками бездоганно виглядають у групових посадках. Висадка восени забезпечить їх ранню активність вже з першими теплими променями сонця. 

Крокуси купити

Мускарі

Чудові квіти з екзотичною назвою належать до цибулинних, що квітнуть навесні. Обласкані квітневим сонечком, вони рясно зацвітуть, ставши вишуканою перлиною вашої ділянки. Крихітні дзвіночки, зібрані в елегантні суцвіття, не можуть не привернути до себе уваги. Особливої чарівності мускарі набувають в масовій посадці, прекрасно виглядають і на самоті. 

Мускарі купити

Нарциси

Красу нарцисів оспівують століттями: східні романтики порівнюють їх цвітіння з очима коханої жінки, темпераментні італійці використовують букети з цих квітів для вираження почуттів і тремтливих зізнань. На наших клумбах нарцисові галявинки вже стали традицією. Але не всім відомо про існування екзотичних сортів цих багаторічників, що чарують різноманітністю колірної палітри. Посадіть їх на своїй ділянці – і вони довгий час будуть радувати вас ошатністю вабливого цвітіння. 

Цибулини нарцисів

Гіацинти

Махрові пишні суцвіття гіацинтів розташовуються на безлистому квітконосі, своєю формою нагадуючи свічку. Спрямовані до неба об'ємні квіткові стріли прекрасно прикрашають живопліт, бездоганно вписуючись у загальну строкатість весняного буйства фарб. Для створення незвичайних композицій їх можна вирощувати в контейнерах. А про гармонійний розвиток гіацинтів у відкритому ґрунті слід подбати з осені, до настання перших заморозків висадивши їх у землю. 

Цибулини гіацинтів

Лютики

На давньою мовою – латиною – назва «ранункулюс» можна перекласти дослівно, як «маленькі жаби». Нехай це найменування не викликає збентеження, за своїм зовнішнім виглядом ніжні лютики зовсім не схожі на слизьких жаб. Таке прізвисько вони отримали за свою любов до вологості і зростанню поблизу боліт. Неможливо залишитися байдужими до чарівності цих квіточок, але при висадці та під час догляду, слід пам'ятати про те, що їхня краса підступна і всі частини рослини отруйні. 

Лютики купити цибулини

Лілії

Царствена квітка лілії несе в собі велич і розкіш ароматних великих суцвіть. Ця запашна багаторічна рослина користується надзвичайною популярністю у всьому світі. Лілії відображають на геральдичних зображеннях, в релігійній традиції символічно ототожнюють з чистотою і непорочністю. Для створення букетів ці квіти по праву можна вважати незамінними, оскільки їх краса несе в собі неймовірну урочистість і пишність. На клумбі лілія, безумовно, стане королевою, приковуючи захоплені погляди перехожих. Різноманітність сортів і кольорів дозволить складати немислимі квіткові композиції на вашій ділянці. 

Цибулини лілій купити

Іриси

У народі ці дивовижні квіти з любов'ю називають «півниками», адже за своєю формою і строкатим забарвленням вони так нагадують горду птицю. Особливістю цього цибулинного багатолітника є вражаюча невибагливість і універсальність використання в ландшафтному дизайні. Ці приємні характеристики доповнюються містичною красою квітки. Залежно від сорту, іриси можуть бути різного розміру і забарвлення: серед їх рясної різноманітності ви напевно зможете обрати саме ту квітку, яка найбільше припаде вам до душі. 

Іриси купити

Фрітіллярія

Звучна та мелодійна назва «фрітіллярія» іменує собою ефектні красивоквітнучі багаторічники, в народі відомі як «рябчики». Ця казкове рослина розпуститься ранньою весною, радуючи око миловидними волотистими суцвіттями, що складаються з великих пониклих дзвіночків. За своєю формою квіти рябчика нагадують бокаловидні тюльпани. Фрітіллярія оригінально виглядає на клумбі, прекрасно відчуває себе в наших кліматичних умовах. 

Фрітілярія ціни

Анемони

Витончені, але дуже милі квіточки у повний зріст, як правило, не перевищують 30 см. Тендітні трав'янисті рослини в природі представлені приголомшливою різноманітністю сортів. Забарвлення, повнота бутона і особливості догляду за анемонами так само залежить від різновиду. Серед них зустрічаються як невибагливі найменування, так і ті, що потребують уваги. Краса лаконічних квіточок не залишить вас байдужими: вони гармонійно поєднують у собі витонченість і барвистість. 

Анемони купити

Гіацінтоідес

Представники так званих «диких гіацинтів», незаслужено обділених увагою багатьох садівників, в останні роки набувають все більшої популярності. Ця абсолютно невибаглива квітка, безумовно, гідна вашої уваги. Чарівні трубчасті дзвіночки, що скромно опускають свої «погляди» до землі, будуть мальовничо виглядати у будь-якому квітнику. 

Гіацінтоціес купити

Багатогранність квіткового асортименту цибулинних рослин дозволяє проявити власну креативність у створенні дивовижних композицій. Поєднуйте між собою різні сорти та насолоджуйтеся розкішним і тривалим цвітінням.

20.06.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.