0

Які добрива потрібні для осінньої підгодівлі

Какие удобрения нужны для осенних подкормок

Господарі і господині чи встигли ви насолодитися благами цього активного сезону? Втілили в життя всі свої квіткові фантазії, зробили ароматні заготовки на зиму, встигли належатися на зеленому покривалі газону? Квіти, газон, хвойні та плодові культури вірно несли службу протягом весни і літа, а тепер не завадило б віддячити їм за це. Внесення осінніх підгодівель - це кращий спосіб підготувати рослини до зими і наситити їх необхідними елементами.

Добрива на осінь
Добрива на осінь

Чому варто вносити добрива восени


Добрива вносяться для підтримки життєвої сили рослин, починаючи від весни, протягом літа і восени. Певні відрізки року вимагають від рослин витрати різних типів енергії - для зростання, формування бутонів і цвітіння, для зав'язування плодів і їх повноцінного розвитку, для відновлення сил після збору врожаю і підготовки до зими.

Азотні добрива, які гарні навесні, для стимулювання росту молодих пагонів, восени протипоказані, оскільки рослина вже готується до зимового спокою. В осінню пору рослини варто підгодовувати фосфорно-калійними добривами. Вони допоможуть підвищити стійкість до несприятливих погодних умов і захворювань. Для кожної культури, що має свої потреби і слабкості, характерні і симпатії до певних груп добрив.

Добрива на осінь
Добрива на осінь

Які добрива вносити восени під плодові культури


Після закінчення вегетативного періоду плодових культур в ґрунт варто внести фосфорні та калійні добрива. Фосфорні сприятимуть зміцненню кореневої системи, а також накопиченню в соку необхідних дереву речовин. Калійні підвищать морозостійкість рослини. Високий відсоток цих елементів містить гранульоване добриво Екоплант. Це мінеральне добриво рослинного походження буде комплексно живити плодові культури, сприяючи збільшенню врожаю в наступному році. Слушна нагода для внесення добрив - вересень, жовтень, щоб до настання морозів рослина встигла отримати харчування.

Які добрива вибрати для цибулинних квітів


Цибулинні квіти не всяку підгодівлю схвалять. До органічних добрив вони негативно ставляться, їх надлишок може спалити кореневу систему. Цибулинним культурам добре підготуватися до зими допоможуть добрива на основі фосфору. Високий відсоток фосфору (30-50%) міститься в добриві Суперфосфат подвійний, його використовують разом з добриво Екоплант або калійною сіллю, таким чином ми отримаємо фосфорно-калійне добриво. Компоненти, що входять до складу добрив, допоможуть протистояти хворобам і підвищити зимостійкість цибулин.

Добрива на осінь
Добрива на осінь

Чим підживити троянди восени


Для троянд, в осінній період недостатньо просто внести добриво. Необхідно повністю допомогти підготуватися рослині до зими. Хорошим часом для підгодівлі троянд буде кінець вересня-початок жовтня. В цей час також обрізаємо стебла, підгортаємо, мульчуємо, забезпечуємо укриття.

Головна мета осінньої підгодівлі троянд - насітити їх калієм і форсфором, що підвищить зимостійкість, а також стійкість до хвороб і шкідників. З цією метою можна використовувати грунульовані добрива Екоплант і Fertis NPK 5-15-25 + ME осіннє. Для підгодівлі добрива розсипають навколо рослин, по можливості поливають.

Добрива на осінь
Добрива на осінь

Яку підгодівлю вибрати для газону і хвої


Від вічнозелених рослин і газону не чекають врожаю, але це не означає, що вони не потребують підгодівлі. Головне їхнє завдання - прикраса ділянки, осіння підгодівля допоможе газону і хвої підготується до зими, не втратити колір і не «облисіти».

Вічнозеленим культурам необхідні підгодівлі з високим вмістом магнію, який сприяє насиченому забарвленню. Також позитивний вплив має калій, сірка, залізо. Ці та інші корисні мікроедлементи містяться в осінньому добриві Agrecol для хвої. Вносити його можна з початку вересня і до заморозків. Крім збереження інтенсивного забарвлення, добриво загартує коріння рослин, що підвищить стійкість до холоду.

Головне завдання осінньої підгодівлі газону - зниження активного росту трави і насичення коренів поживними речовинами. Спеціально для цих цілей розроблено добриво Agrecol осіннє для газону. Калій, що входить до складу, запобіжить вимерзанню менш морозостійких видів трав, а фосфор сприятиме нарощуванню кореневої системи, щоб по весні газон зазеленів з новою силою. Також для підгодівлі декоративних культур і газону можна використовувати добриво FertisNPK 5-15-25 + ME осіннє, воно підійде і для підгодівлі фруктових дерев, ягідних кущів і квітів. Високий відсоток вмісту калію допоможе рослинам краще пережити зимовий період і прискорити зростання ранньою весною.

Добрива на осінь
Добрива на осінь

Поліпшити склад ґрунту, підготувати рослини до зими, допомогти їм протистояти захворюванням покликані професійні добрива. Купити добрива на осінь ви можете як універсальні так і розроблені з урахуванням особливостей конктретних культур. Приділіть рослинам крапельку уваги восени, щоб в наступному році насолоджуватися їх здоровим виглядом і смачним урожаєм.

12.09.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.