0

Який сорт полуниці обрати

Какой сорт клубники выбрать

Ароматна ягідка, яка зустрічатиме почервонілим рум'янцем вже з перших днів літа. Плід суцільного задоволення для наших рецепторів і справжня королева плодового саду - полуниця. Влітку безтурботно заcагаючи на сонечку, вона так і проситься застрибнути в рот прямо з грядки. Сорти ремонтантної полунички можуть дарувати ягідну насолоду протягом усього літа, але взимку вона також не може залишити ласунів без уваги. Перетворюючись в варення та джеми, вона ховається в скляних баночках і кожну хвилину готова задовольнити найсолодші наші бажання.

Часто смачна їжа - дорівнює шкідлива їжа. Але це правило не стосується полуниці. Невичерпне джерело корисних речовин і мінералів, які благотворно впливають на роботу травної, серцево-судинної, імунної системи і навіть поліпшення настрою. Користь і смак зійшлися в цій ягоді. Вирощуючи полуницю самостійно, ви точно будете впевненими в її екологічній чистоті і зможете безмежно використовувати в кулінарії.

Купити саджанці полуниці
Полуниця

Що потрібно враховувати при виборі сортів полуниці


  • Полуниця - це багаторічна рослини, вона стане вашим вірним плодовим другом на довгі роки. Тому до вибору сортів потрібно підійти відповідально, дізнатися характеристики, щоб підібрати правильний догляд для рослини, в такому випадку кожен кущ зможе віддячити вам щедрим, смачним урожаєм.
  • Купити саджанці полуниці варто відразу декількох сортів, в такому випадку ви підвищите опилюваність рослин, а, отже, і зав'язування плодів.
  • Ще одна перевага в посадці відразу декількох сортів на ділянці - отримання щедрого врожаю протягом тривалого періоду.
  • Погода не втомлюється дивувати нас перепадами настрою, то вже з початку травня підпікає землю жаркими променями, то затягує небеса важкими дощовими хмарами на довгі тижні. Купівля саджанців полуниці відразу кілька сортів гарантує отримання ягід і в посушливе, спекотне літо і в дощову погоду, при збереженні смакових якостей плода.
Купити саджанці полуниці
Полуниця

Який сорт полуниці вибрати


Якщо ви прийняли рішення купити саджанці суниці садової, слід дізнатися про терміни дозрівання, дружність плодоношення і умови вирощування цих рослин.

Деякі сорти ранньостиглої полуниці дозволять насолоджуватися своїм смаком вже з другої половини травня. Ранньостиглі сорту української та європейлької селекції дозрівають, залишаючись соковитими і смачними, навіть при недостатній кількості світла, вони стійкі до морозів і захворювань.

Полуниця Альба з великими рівномірними плодами масою до 50 г. Ягоди досить щільні і зберігають масу протягом усього терміну плодоношення. Альба - ідеальний сорт для транспортування і продажу, завдяки привабливій «блискучій» зовнішності. Полуниця підкуповує своєю витривалістю, зимостійкістю і посухостійкістю, а також універсальністю використання і для тривалого зберігання, і для приготування десертів.

Хоней – популярний сорт, з яким у садівників асоціюються високі врожаї солодких соковитих ягід. Посадивши полуничку цього сорту, ви зможете збирати ароматний урожай кожні 2-3 дні протягом 3 тижнів. Плоди дозрівають в середині-кінці травня, але якщо рослини забезпечити укриттям, то поласувати свіжими ягідками можна буде ще раніше.

Румба – великоплідна полуниця голландського походження, перші ягідки своєму власникові вона подарує вже до кінця травня. Кущі плодоносять рівномірно протягом усього періоду дозрівання, один кущик може подарувати навіть початківцю-садівникові 400-500 грам ягід.

Рання полуниця
Полуниця сорти

Середньоранні сорти полуниці полюбилися всім садівникам завдяки високій врожайності та отриманню стабільного врожаю протягом усього періоду плодоношення. Середньостигла полуничка менш піддається весняним морозом, так як цвіте трохи пізніше ранніх сортів. Дозріваючи в кінці червня-липні, ягоди отримують найщедрішу дозу сонячного тепла і наповнюються медовою солодкістю сповна.

Серед середньоранніх сортів ласунів порадують сортиСоната и Азія. Спільними для цих сортів виявляться позитивні характеристики: привабливі яскраво-червоні ягоди з суничним ароматом, хороша транспортабельність і можливість тривалого зберігання. А спокусливі, рівномірні плоди самі просяться в руки, легко розлучаючись з рідними плодоніжками.

В середньому з високрослого, слаборозкидистого куща Сонати можна зібрати близько 1,5 кг ягід, масою 25-30 грам. Широколисті кущі сорту Азія подарують 1-1,2 кг ягід, вагою 28-34 грама кожна. Обидва сорти універсальні у використанні і походять для вживання свіжими, приготування заготовок на зиму і заморожування.

Середньостигла полунця
Полуниця азія купити саджанці

Перевага пізніх сортів в пізньому цвітінні і, відповідно, збереженню врожаю від заморозків. Висаджуючи пізньостиглі сорти, ви забезпечите себе великими плодами полуниці в той час, коли ранні і середньостиглі вже не будуть плодоносити. Це ідеальний варіант для продовження солодкої ягідної насолоди аж до кінця літа.

Флоренс - сорт англійської селекції, морозостійкий і зберігає солодкість плодів навіть в умовах дощового літа. Полуниця цього сорту стійка до багатьох захворювань - борошнистої роси, ураження гниллю сердечка і захворювань кореневої системи. Без втрати маси ягід, яка може досягати в середньому 40 грам, на одному місці кущі можуть плодоносити до 5 років. Догляд за плантацією полуниці Флоренс полегшується за рахунок невеликої кількості міцних вусиків, якими також легко можна розмножувати полуницю. З одного куща цього сорту ви зберете близько одного кілограма соковитих, щільних ягід і можете сповна насолодитися їх пряним суничним смаком.

Ще один пізній сорт Мальвіна, почне залишати малиново-червоні подаруночки, вагою близько 45 грам, з кінця червня до середини липня. Чим старшим стає кущ, тим пізніше він буде плодоносити. Цей сорт не потребує обпилювачів, він буде родити ягідки, навіть, коли комахи-запилювачі забудуть шлях до грядки і не втратить смакових якостей навіть в дощове літо. Високорослий кущ, близько 50 см, характеризується хорошим імунітетом і стійкістю до багатьох захворювань.

Полуниця Флоренс купити саджанці
Полуниця пізньостиглі сорти

Ну хто не хотів би насолоджуватися солодкими ягодами протягом усього літа. Заготовки - це, звичайно, добре, але ніщо не зрівняється з можливістю в будь-який літній день втамувати спрагу соковитим полуничним смаком. І таку можливість надають Ремонтантні сорти полуниці. Збирати плоди ремонтантних сортів ви почнете ще в червні, разом з іншими сортами. Друга хвиля плодоношення прийдеться приблизно на серпень, коли, ранні і середньостиглі сорти зможуть порадувати хіба, що гарними листами. І якщо догляд буде правильним, то деякі ремонтантніки зачервоніють кистями ягід ще й втретє, восени.

Один з найпопулярніших ремонтантних сортів - Альбіон, плодоносить декількома хвилями з початку червня до початку жовтня. Конусоподібні, червоні ягоди з глянцевим блиском можуть досягати масу 40-50 грам. Залежно від кліматичних умов і дотримання правильного догляду з куща можна зібрати від 400 г до 2 кг ягід. Розміщуючись на сильнорослих пагонах плоди можуть практично не доторкатися до землі. Сорт стійкий до багатьох захворювань. У посушливу погоду вимагає поливів, інакше перестане плодоносити. Однак не перестарайтеся, надлишок вологи може негативно вплинути на смак ягід.

Не менш цікаві, смачні, а головне неприривно плодоносячі ремонтантні сорти Світ Енн и Сан Андерс.


Ремонтантні сорти полуниці
Полуниця ремонтантна купити


Який би сорт полуниці ви не вибрали в інтернет-магазині Світ Рослин, ваш вибір завжди буде правильним. Адже в своєму каталозі ми зібрали кращі сорти всіх термінів дозрівання, придатних для свіжого вживання, приготування десертів і заготовок, що не залишить байдужим будь-яку Господарочка. А також сорти, здатні зберігати спокусливий зовнішній вигляд протягом тривалого часу зберігання і транспортування, що робить цю полуницю привабливою для використання в комерційних цілях. На сторінках нашого магазину ви можете купити саджанці полуниці недорого, а скільки прибутку і насолоди вам принесуть дозріли, соковиті ягоди - незлічити!

31.01.2020

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.