0

Хитрощі дизайну і колористики клумб

Хитрощі дизайну і колористики клумб: створюємо ідеальний квітник

Дизайн клумбКомпозиції з квітів - невід'ємна частина будь-якого саду. Спостереження за їх живим забарвленням приємно розслабляє, радує око і одухотворяє. Щоденний догляд за рослинами позитивно впливає на психіку, запобігає депресивному стану і неврозам. Правильне оформлення саду здатне кардинально змінити його на краще.

З плином часу і отриманим досвідом можна навчитися «спілкуватися» з квітами, адже кожній рослині притаманні свої характеристики і особливості. У цьому допоможуть перевірені хитрощі фахівців ландшафтного дизайну, що сприяють правильній колористиці клумб і неперевершеному оформленню саду.

Різновиди клумб

Широкий спектр вибору клумб спрямований на вибір найбільш відповідного варіанту, який порадує погляд. 

Існує величезна кількість варіантів оформлення клумб, розглянемо основні: 

Міксбордер. У повсякденному житті його називають живим бордюром. Головна особливість міксбордера - висадка квітів у три ряди: основний, проміжний і задній. Час цвітіння рослин кожного рівня має бути різним.

Клумба різновиди
  1. Передній ряд варто оформити низькорослими квітами. Допускаються як багаторічні, так і однорічні рослини. Чудово підійде жоржина Extase, півонія трав'яниста Rome.

  2. Середній ряд створюється з цибулинних і багаторічних рослин. Гарний варіант для посадки - лілія Coctail Twins махрова, гіпеаструм Susan простий.

  3. Задній ряд оформляється високорослими рослинами. Зверніть на це особливу увагу. Неперевершений шарм клумбі додадуть троянда чайно-гібридна Confetti, ірис Lion King.

незвичайна клумба

Клумба на всі сезони. Головна характеристика - рослини з різним терміном цвітіння. Одна квітка замінить іншу.



Фігурна клумба. Даний вид найбільш часто присутній в паркових зонах. Тривале одночасне цвітіння рослин - запорука правильного оформлення. Відрізняється від інших видів геометричним дизайном ліній.

Парадна клумба.Цю композицію подужає досвідчений дизайнер, для новачка вона досить складна. Різноманітність видів - основа концепції. Дана композиція знаходиться в самому центрі саду і є «родзинкою». Вітаються кам'яні доріжки, незвичайні архітектурні рішення, густі газони і високорослі дерева.

Можна зустріти і інші варіанти оформлення: острівна, каскадна клумби, моноклумба, клумба-панно.

Вибір місця

Можно встретить и другие варианты оформления: островная, каскадная клумбы, моноклумба, клумба-панно.

Освітлення. Першочергове завдання для дизайнера - забезпечення клумби сонячним світлом.

Затишок. Протяг і вітер згубно впливають на відпочинок в саду.

Локація. Слід забезпечити підхід до клумби з усіх боків для її догляду.

Місце. Краще підібрати локацію з рівною поверхнею. Нерівна може зустрічатися лише в ролі першопочаткової задумки.

Перед оформленням потрібно очистити місце від листя, засохлої трави. Бажано удобрити і перекопати ґрунт.

Міксбордер клумба

Рабатка. Край садової доріжки - ідеальне місце для розміщення. Ширина варіюється від 50 сантиметрів до 5 метрів. Великою різноманітністю клумба не блищить, але можна створити форму у вигляді хвилі. Килимові, багаторічні і цибулинні рослини чудово впишуться в дизайн. Слід звернути увагу на анемона Hollandia і Bicolor.

Палісадник. Найбільш легкий варіант оформлення. Зазвичай він знаходиться біля будинку, в ньому присутні рослини різної висоти і кольору. Якщо ділянка великий, то слід звернути увагу на декоративні чагарники і хвойні дерева.

Колористика

Підбір кольорів - окремий пункт в дизайні. Для початку варто зобразити задумки на папері для розуміння. Рослини повинні зливатися в одне ціле, адже неправильний вибір кольорів може зіпсувати враження від саду.

поєднання квітів на клумбі

Зелена, темно-синя, фіолетова гами відтінків використовуються для створення загального фону композиції. Її основу повинні складати теплі кольори: помаранчевий, жовтий, червоний.

Оригинальність в оформленні

Ландшафтний дизайн

Добре розвинена фантазія допоможе створити з непримітного саду незабутній дизайнерський шедевр. Для цього використовується різний інвентар.

Камені.

Дошки та елементи деревини.

Вербові прути.

Пляшки (пластик, скло).

Покришки від автомобільних шин.

Способів для оформлення клумби існує величезна кількість. Правильний напрямок вкаже колористика і невеликі дизайнерські хитрощі.

15.02.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.