0

Кінець дачного сезону. Як правильно зберігати садовий інвентар?

Листопад. Врожай зібрано. Сад акуратно прибраний, дерева готуються «потонути» під сніговим килимом. Тепер потрібно приділити час садовому інструменту. Лопати, граблі, секатори, сокири, пили... у справжнього дачника садового інвентарю повинно бути багато: «на всі випадки життя», так сказати. І весь цей арсенал після закінчення дачного сезону потрібно не просто десь розмістити, а ще й правильно підготувати до зимівлі. 

Садовий інвентарА полягає ця підготовка в наступному: 

  1. Увесь інструмент, яким ви працювали в саду і на городі, добре очистіть від ґрунту і рослинних залишків. Для видалення налиплої землі можна використовувати спеціальні дерев'яні або пластмасові скребки. 

  2. Залиште інструмент на пару годин на сонці, щоб максимум вологи вийшло з різноманітних стиків і щілин. 

  3. Лопати, сапи, плоскорізи слід поставити у відро з піском, просоченим невеликою кількістю легкого машинного масла. 

  4. Гілкорізи, секатори, ножиці для трави – ретельно змастіть спеціальним мастилом або машинним маслом. Тримайте їх у закритому вигляді, поклавши в спеціальні чохли, або укутайте в мішковину. 

  5. Сокири, ножівки та пили також почистіть і складіть у спеціальні чохли, а якщо чохлів немає, зубці можна закрити садовим шлангом, по якому уздовж зроблений один проріз. 

  6. Вичистіть і відшліфуйте всі рукоятки та держаки з дерева. Ідеально покрити їх лаком. Так вони будуть довго зберігати зовнішній вигляд. 

  7. Увесь інструмент встановіть у вертикальному положенні, або підвісьте на стіну, де він буде провітрюватися протягом. 

  8. Для зберігання садових шлангів використовуйте барабани. Обов’язково злийте всю воду, намотайте шланг на барабан, зберігати в такому вигляді бажано в сухих приміщеннях з t вище 10°С. Барабан можна прикріпити на стіну, що дуже заощадить місце в господарських будівлях. 

  9. Вазони, ємності для розсади, відра, лійки приберіть на зберігання в закрите приміщення. Не слід залишати їх в саду, оскільки під впливом дощу, снігу і низьких температур вони можуть розтріскатись. 

  10. Пластиковий обприскувач ретельно промийте водою, напевно, він увесь сезон допомагав Вам з позакореневими підживленнями рослин і в нелегкій боротьбі зі шкідниками! Розкрутіть його і дайте висохнути всім деталям. 

Де зберігати садовий інвентар? 

Дуже складно оцінити роль садового інструменту в здобутті хорошого врожаю. Адже практично всі садові клопоти виконуються за його допомогою. Тому і місце для зберігання повинно бути відповідним. Для зберігання інвентарю в зимовий період можна використовувати і господарські будівлі, і сараї, і навіть гараж (якщо інструменти, розташовані там, не несуть загрози автомобілю). Приміщення повинно бути добре вентильованим і сухим. І звичайно – містити необхідні полиці і стелажі для впорядкованого зберігання.   


Обов'язково витратьте час на ремонт і консервацію садового інструменту, щоб з початком нового сезону уникнути проблем із поломками та працювати в саду із задоволенням!

Садовий інвентар купити

02.11.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.