0

Гарний город і урожай весь рік!

Друга половина літа. Огірочки, помідорчики, кабачки, всілякі ягоди – природа щедро обдаровує за вкладені з ранньої весни зусилля! І ми починаємо це все солити, консервувати, сушити, заморожувати. Адже сезон свіжих овочів і ягід такий короткий. А давайте його продовжимо! 

Розберемося, які овочі можна висаджувати у другій половині літа, і будемо балувати своїх рідних свіжими салатами до самих заморозків! І список цей не обмежується всіма відомим дайконом і редькою. 

Отже, огірок. 

Коли садити огірок влітку? У липні саме час! 

У плодоношення огірки вступають на 40-45 день (вибираємо ранні і ультраранні сорти Амур, Амант, Артист), а це означає, що шляхом нехитрих підрахунків ми з Вами почнемо збирати урожай вже в першій половині вересня. Літня посадка огірочків має свої особливості: 

  1. Підготовка ґрунту і висіванння насіння. За кілька днів до висівання обов'язково вносимо в ґрунт комплексні добрива (містять у собі три основні компоненти: азот, фосфор і калій), рекомендуємо Агролайф. Висівати можна насінням відразу у відкритий ґрунт (це стосується всієї території України). Обов'язково після висівання насіння добре полити грядку. Ще одне важливе правило річної посадки: огірки бажано висаджувати між високорослими рослинами, це допоможе вберегти врожай від суховіїв. Якщо Ваша ділянка передбачає кілька місць на вибір для висівання огірочків, перевагу краще надати місцям у затінку. 

  2. Догляд під час вегетації. Мало чим відрізняється від посадок навесні, головна умова – рясний полив у вечірній час. Обов'язково потрібно підгорнути рослини під час появи другого справжнього листка. Якщо погода видалася дуже спекотна, посадки з огірочками потрібно замульчувати, це захистить ґрунт від пересихання, і Ви гарантовано будете з урожаєм. Як мульчувальний матеріал можна використовувати кокосовий субстрат або торф. До речі, правило мульчування посадок добре працює для всіх овочів, висаджених у другій половині літа. 

Насіння огірків

Ущільнюємо ділянку листовим салатом 

Салат – універсальний продукт, його можна вирощувати протягом усього літа з інтервалом висадки у два тижні. А ось конкретно для висадки в другій половині літа рекомендуємо листовий салат Азарт. Його головна перевага, те що він нейтральний до довжини світлового дня і утворює густу соковиту зелень в будь-яких умовах. 

Сіємо руколу 

Мабуть, найпопулярніший листовий салат серед кулінарів. І це не дивно, адже вона містить вітамін С, йод, залізо, калій, кальцій і магній. Рукола ідеально підходить для вирощування влітку. Рекомендуємо висівати її в серпні, вона навіть краще росте в умовах короткого світлового дня. Важливо забезпечити рясний полив, і Ви будете зрізати зелень до самих заморозків! А ось що стосується місця для висіву, добре підійде місце, на якому росла картопля. 

Морквяні хитрості 

Так-так саме морква, та й буряк теж, ідеально підходить для вирощування в другій половині літа. Зберігатися такі овочі не будуть, їх вирощують, так би мовити поласувати. Рекомендуємо вибирати ранні і ультраранні сорти: Оленка, Артек, Лагуна. Морква літніх посадок має цілий ряд переваг: 

Морква соковита і солодка на смак, не переростає. 

Насіння висівають у теплу, а не холодну землю, як навесні, в результаті насіння швидше сходить. 

Не забути кріп! 

Ну звичайно, як без ароматного пучка кропу в салаті! Його можна висаджувати і в серпні і навіть вересні. Кріп, посіяний у цей час, набагато духмяніший і пишніший весняного. А чи знаєте Ви, що ефірні масла, які містить зелень кропу, покращує смак овочів, які ростуть поруч з ним? Ось так! 

Редис 

Традиційна культура для літнього вирощування! Урожай дає вже через 20-25 днів після посадки. Для посадки у другій половині літа надають перевагу подовженим сортам: Крижана бурулька, Французький сніданок

Серед величезного списку овочів і зелені, які можна висаджувати у другій половині літа, Ви обов'язково знайдете собі за смаком! Якщо виникнуть питання телефонуйте – консультанти інтернет-магазину з радістю нададуть відповідь на будь-які питання. 


Гарного Вам урожаю і смачного!

Насіння салату

28.07.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.