0

Цибулеве царство в Вашому городі

Такий гіркий і стільки цукру! А ви знаєте, наскільки солодка була б цибуля, якби не гіркота? Як полуниця! Вміст цукру відрізняється всього на 0,7 грама. А речовини, що викликають запах, смак цибулі і сльози від його обробки, можуть боротися з раковими клітинами. У наш час купити цибулю-ріпку не проблема. Але набагато смачніша і корисніша своя, вирощена у себе на городі цибулька!

Цибуля-сіянка

Дотримуючись простих «цибулькових» правил, Ви без проблем виростите, хороший урожай і зможете насолоджуватися плодами своєї роботи всю зиму.

Вибір посадкового матеріалу. Головний показник високої якості цибулі-сіянки - її розмір. Найкращою вважається сіянка, коли її діаметр не перевищує 2 см. Що ж стосується сортів ріпчастої цибулі, то її різновидів дуже багато. Агроцентр «Світ Рослин» рекомендує Вам сорти цибулі для нашої місцевості:

Стурон сорт жовтої цибулі, відмінно зарекомендував себе серед городників стабільним раннім урожаєм. Форма цибулини округла, вагою 150-180 г. З цим сортом у Вас не буде проблем зі стрілкуванням і зберіганням (зберігатися до 8 місяців). Зовнішні лусочки золотисто-коричневі, м'якіть - соковита, білого кольору. Смак - гострий.

Сноубол - його назва означає «сніжок», «сніжний м'ячик». Один з найкращих сортів білої цибулі. Середньоранній сорт, тобто занадто довго чекати врожаю Вам не доведеться, також стійкий до стрілкування. Має білосніжну луску майже округлу цибулину, масою близько 100-120 г. Сорт салатного призначення, дуже смачний. І, що не менш важливо, цибулини можуть зберігатися близько 6 місяців.

Ред Барон - середньопізній гострий сорт червоної ріпчастої цибулі. Маса цибулини 70-80 грамів. Сухі та соковиті луски рідкісного темно-фіолетового кольору, дуже ефектно поєднуються в стравах і при консервуванні з цибулею білого кольору, особливо гарні в салатах і стравах зі свіжих овочів.

Уже зараз Ви можете придбати в нашому інтернет-магазині найпопулярніші сорти цибулі-сіянки.

Місце для посадки. Відомо, що цибуля найкраще росте на місцях, що звільнилися від картоплі, капусти, томатів і бобових культур. Буде вже зовсім добре, якщо по сусідству з цибулею виявляться грядки моркви. Морквяна муха не любить цибулю, а цибулькова муха не виносить запах морквини! Цибуля, в зв'язку зі слабо розвиненою кореневою системою дуже вимоглива до родючості грунту, 90% коренів знаходиться в шарі до 30 см. Тут Вашим надійним помічником буде органо-мінеральне добриво Агролайф, внесення котрого на даному етапі є обов'язковим.

Посадка. До даного етапу необхідно підійти дуже уважно.

По перше: Грунт повинен прогрітися до 12 градусів і вище, інакше цибуля-сіянка перейде в стрілку. Але й затягувати з посадкою ми не рекомендуємо, так як через брак вологи і надто теплу погоду вона буде повільно розвиватися. Найкраще садити цибулю через тиждень після цвітіння вишні, тому що саме на час цвітіння вишні з’являються перші весняні цибулеві мухи - найголовніший шкідник цибулькових насаджень.

По-друге: У кожної цибулини, перед посадкою, треба трохи підрізати денце і верхівку щоб вона швидше пішла в ріст. Садимо в борозенки на глибину 4 см так, щоб після присипання цибулинок землею над ними був шар не більше 2 - 2,5 см. Якщо посадити глибше - дозрівання затягнеться, при дрібній посадці-цибулини оголяться і їх зростання припиниться, особливо в суху і жарку погоду.

І найважливіший етап регулярний полив. За 20-25 днів до збору врожаю його необхідно припинити.

Багатого Вам цибулевого врожаю, міцного здоров'я і ніяких сліз!

20.03.2015

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.