0

Місяць літа позаду: що посадити в липні, щоб встигнути зібрати врожай?

Месяц лета позади: что посадить в июле, чтоб успеть собрать урожай?

Липень, це, по суті, вже серединка літа. На одних ділянках вже щосили підкопують картоплю, на інших - залишилися лисини від вже зібраного врожаю, на третій - відцвіли рослини і квіти. Що ж можна посадити в цей період, щоб восени ми отримали повторний, якісний урожай?

Капуста. У цей період висаджують тільки ранні сорти культур, інші - фактично не встигнуть дозріти. Перед висадкою насіння необхідно обробити Превікуром (або Епін), потім зробити конвертик з марлі, і помістити його на пару днів в теплу водичку (воду оновлюємо кожен день). Як тільки насіння набрякли, їх можна вже посіяти в грунт. Рослина потребує рясного і регулярного поливу. І вже на початку жовтня ви зможете поласувати капустою - молодою і свіженькою.

Спаржева квасоля. Це невибаглива культура. Досить мати здорове насіння, місце для посадки, і своєчасний полив. Рослина низькоросла, має гарні яскраво-зелені, соковиті листочки. Крім гастрономічною користі, грядка буде приносити і естетичне задоволення.

Горох. По периметру паркану можна посадити зелений горошок. Перед висадкою в грунт насіння також необхідно замочити на пару днів у воді. Висаджуючи, необхідно дотримуватися дистанції (відстань повинна бути від 5 до 8 см) і обов'язково ставити підпори. Ще одна перевага цієї культури - відмінно збагачує землю.

Салати. Можна підсіювати в грунт протягом усього літа. Висадка кожні 20 днів. Не забувайте, що салатні після сходів необхідно проріджувати, інакше, паростки можуть витягнутися вгору, і втратять свої якості. Обов'язковий своєчасний полив.

Літня посадка овочів

Рукола. Володіє неймовірною кількістю вітамінів. Перші паростки зійдуть вже на 5 день. Молоді пагони дуже ароматні і ніжні. Грунт повинен бути добре зволоженим.

Редис. Сіється з проміжком у два тижні. Незважаючи на те що, світловий день скорочується, плоди виростуть соковитими і апетитними. Необхідно підтримувати в грунті необхідний баланс азоту.

Редька. Серед найпопулярніших сортів цієї культури - японські і китайські сорти, дайкон. Під час висадки редьки потрібно обов'язково враховувати, що вирощувалося в грунті до повторного посіву. Якщо росли капуста або редиска, то дуже велика ймовірність скромного врожаю. Причина в тому, що паразити і шкідники у цих рослин одні й ті ж, і вони як і раніше ще в грунті. Найкраще сіяти після огірків.

Кріп. Посіяний в літній період кріп за своїми смаковими якостями, набагато соковитіший і більш насичений.

Буряк, морква. Для гарної схожості, насіння також необхідно обробити Превікуром. Прориваючи, залишати між паростками відстань від 6 до 8 см. Осінні коренеплоди дуже ароматні, соковиті і солодкі, але для зимових запасів не годяться.

Овочі на посадку

Немофіла. Рослина володіє незвичним, строкатим розфарбуванням, налічує близько сотні різновидів. Вирощувати такий квітковий острівець дуже просто, достатньо лише регулярно поливати. Немофіла дуже невибаглива, любить розсіяну освітленість. Єдина необхідність - регулярно розпушувати грунт, для доступу повітря. Сходи з'являються через 14 днів.

Лісова незабудка. Дуже гарна і ніжна рослина. Дуже гармонійно виглядатиме у саду. В цей період часу рекомендують сіяти в грунт. Рослина дуже добре приживається, схожість до трьох років.

Дзвіночки. Для того, щоб ці найніжніші рослини зацвіли восени, то потрібно садити розсадним способом. Особливо красиво, дзвіночки будуть виглядати в якій-небудь декоративній ємності.

Чорнобривці. Дуже гарна і ароматна рослина. Крім природної краси, володіє величезним джерелом корисних властивостей. Широко застосовується в народній медицині, і служить надійним захистом рослин від шкідників і комах. Не дарма їх часто висаджують під деревами, або по всьому периметру грядок.

Сезон посадки овочів

09.07.2021

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.