0

Милий декор з сукулентів. Надихаючі ідеї з фото

Милый декор из суккулентов. Вдохновляющие идеи с фото

Милий декор з сукулентів. Надихаючі ідеї з фото


Коли вперше почуєш слово «сукуленти», уявляєш собі якусь незвичайну, екзотичне рослина. Нічого подібного, сукуленти - це ті ж звичні для нас кактуси. Все дуже просто. І для багатьох - це просто рослина, яка не вимагає особливого догляду, і в принципі нічого страшного, навіть якщо вчасно забули полити. Сукуленти мають властивість накопичувати достатню кількість вологи, яка забезпечить їх життєдіяльність навіть на тривалий період. Але сьогодні ми не про це хочемо поговорити. Ми хочемо вам повідомити приємну новину - декор із цих рослин на даний час став справжнім трендом.


Сукуленти
декор із сукулентів
Сукуленти де саджати

В основному, сукуленти вирощуються в контейнерах або невеликих ємностях. Чим примітний декор із сукулентів? За допомогою цих, як правило, невеликих рослин можна скласти і створити дуже незвичайні і стильні композиції. Як правило, для цього не потрібно застосовувати надздібності, або вкладати якісь непосильні грошові кошти. Ось приклад мінімалізму. Для створення таких крихіток підійдуть скляні фужери, кулі, вази. Знадобиться жменька субстрату, парочка сукулентів. І все - ваша квартира оформлена у стилі бонсай. Нічого зайвого, виглядає чудово.


добриво для кактусів
купити добриво для кактусів
вазони для квітів

Якщо вдома є ємності побільше - будь ласка. І навіть можна сукуленти не пересаджувати, а розміщувати прямо в горщиках. Це стосується і кашпо. Виглядає дуже гарно. Якщо вам не подобається мінімалізм, і у вас є багато вільного часу, можете створити дуже об'ємну і барвисту композицію. Тільки попередньо вивчіть, що якої форми і кольору. Інакше може вийти невеликий дисонансик. Але в будь-якому випадку гості звернуть увагу на ваш шедевр.


підставки для квітів
підставки для квітів купити
садові фігури

Або якщо у вас завалявся металевий тазик або коробка, плетений кошик. Вперед! Використовуйте. Задекоруйте шишечками, камінчиками, різнобарвним пісочком. На виході вийде шикарна інсталяція.


горщики для квітів
підвіски для вазонів

«Кам'яна троянда», всілякі очитки здатні ефектно «прикрасити» і «розмалювати» будь-яку композицію з рослин. Ефектно прикрасити стінки (підпірні) або інтер'єр.


сукуленти догляд
купити вазони для квітів
вазони купити

Вертикальне озеленення. Комбінуючи і поєднуючи ці рослини можна створити «живі картини», панно, ширми. Для того щоб створити таку красу, потрібно виготовити контейнер/ємність потрібної форми - він буде виконувати відразу дві функції: контейнер для землі і база для задуманої картини. Якщо це панно (плоске) - береться ящик з дерева, якщо фігура об'ємна - сітка з металу (вона і буде виконувати функцію каркаса).


Субстрати
купити субстрат

Щоб з ящиків субстрат не висипався, і сукуленти добре фіксувалися, на передній частині (ящика) теж кріпиться металева сітка. Після висадки рослин полотно не слід відразу ж вішати/поміщати на стіну. Потрібно деякий період залишити його в «лежачому положенні» - коріння рослини повинні добре взятися і зміцнитися.

ящики для квітів
Суккуленты
Купити субстрат в Україні

Тепер із дому перемістимося у ваш сад. Ландшафтні дизайнери щосили використовують прийом «розлита» клумба. Композиції з цих рослин створюють ефект струмка, маленького озера, і навіть більше - водоспаду.


вазони
декоративні рослини
Декоративні рослини купити

Знайшли у себе в саду старі корчі, не викорчувані пні - все, можете вважати, що свій рутарій у вас вже є. Тільки не забудьте його облагородити і обсадити сукулентами. І вигляд краще, і настрій гарний.


Ґрунт для рослин
Вазони в Україні
Ґрунт для рослин купити

Альпійські гірки, кам'янисті сади, рокарії. Що вони без сукулентів? Практично нічого. Саме сукуленти є постійними жителями цих споруд. Крім своєї декоративності, вони ще дуже витривалі. Саме вони, за великим рахунком, створюють ефект «дикості» і «необжитості».


Декоративні рослини ціна
Купити підставки для квітів


19.10.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.