0

М'ята на підвіконні

М'ята здатна відновити здоровий сон і зняти нервову напругу. Вона покращує розумові здібності. І що дуже актуально для сучасної людини – компреси з відвару м'яти, знімають напругу очей, після тривалої роботи за комп'ютером. 

Ви теж любите чай з м'ятою? Тоді наші практичні рекомендації по вирощуванню м'яти на підвіконні – для Вас! 

Насіння м'яти

Ємність для посадки 

Для того, щоб Ваш міні-город був красивою частиною інтер'єру, рекомендуємо взяти оригінальний вазон. Ідеально підійдуть вазони – Подвійний, Потрійний Орхідейний. Вони високі, тому вміщають у себе достатню кількість ґрунту, і вузькі – це дуже важливо, якщо місця на підвіконні мало. 

Ґрунт 

Для м'яти добре підійде ґрунт універсального призначення. Рекомендуємо Флорін. Він містить у собі кокосові волокна, які крім того, що покращують пористість ґрунту, є ще й екологічно чистим органічним добривом. 

Обираємо насіння 

Насіння м'яти, представлене в нашому інтернет-магазині, підходить і для вирощування у відкритому ґрунті і в домашніх умовах. Краще брати відразу кілька сортів. Аромати у кожного сорту різні. Перші сходи з'являться вже за 2-3 тижні, а формування рослини займе 1-1,5 місяці. Але ж зима тільки починається. І Ви ще встигнете насолодитися ароматним м'ятним чаєм в холодні зимові вечори. 

Посів 

  1. На дно вазона обов'язково покладіть 1-2 см дренажу

  2. Засипте ємність ґрунтом. 

  3. Висійте насіння м'яти на глибину 5 мм. Вони повинні бути сухими. 

  4. Полийте. 

  5. Зона температурного комфорту для м'яти знаходиться в межах 20-25°C. Якщо нижче – не страшно. М'ята може рости і при більш низьких температурах. 

  6. До появи сходів регулярно зволожуйте ґрунт. 

Догляд 

Ура! У Вас з'явилися перші паростки м'яти! І Ви в передчутті, коли вже можна зірвати перші листочки. Треба трохи почекати, рослина має зміцніти і, звичайно, підрости. А поки стежте, за тим, щоб ґрунт не пересихав. Якщо в будинку сухо, потрібно обприскувати листочки з пульверизатора. Ну і звичайно, світло! У зимовий час м'ята добре буде зростати тільки на підвіконні. Подальший догляд полягає ще і у своєчасному розпушуванні ґрунту. Важливо! Не давайте м'яті цвісти. Цвітіння уповільнює зростання листя. 

Скористайтеся нашими рекомендаціями, і Ви завжди зможете почастувати своїх друзів ароматним чаєм з м'ятою або смачним десертом.  

Смачного! 

Насіння м'яти купити

Купити насіння м'яти з доставкою поштою по Україні: Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Полтава, Чернівці, Черкаси, Вінниця, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Дніпро, Кіровоград, Хмельницький, Суми, Запоріжжя.

22.11.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.