0

Не тратьте время: Садово-огородные мифы, которые не работают

Не витрачайте час: Садово-городні міфи, які не працюють

Останнім часом все більше городників - садівників піддаються порадам, які абсолютно не працюють.

За твердженнями авторів і блогерів, які часто пишуть в Інтернеті на городню тематику, є рекомендації, які здатні перетворити дачну роботу в життя під девізом «простіше простого».

Один з відомих міфів

Укоренити троянди, стебло зростає в картоплині

Рекомендують нарізати живці 10- 15 см, вкоротити листя і залишити 4 бруньки.

Коренеплід розрізати і помістити в неї троянду. Така основа сприятиме укоріненню майже на 100%, як то кажуть. Але можна задати собі питання - навіщо потрібна картопля, адже в основі вкорінення закладений простий закон - стебло повинне завжди перебувати у вологому середовищі.

Ефективність вкорінення в картоплині можна спростувати повністю, але вкорінення у вологому чистому середовищі буде ефективніше в рази. А за допомогою картоплі ви можете отримати для троянди гниття і небажаних грунтових жителів.

 Дачні міфи

Знищити бур'яни за допомогою миючих засобів

Радять - взяти столовий оцет, змішати його і трохи миючого засобу + сульфат магнію, це розглядають як безпечний гербіцид.

В реальності ж миючі засоби самі по собі за складом далекі від органіки. Такий метод не буде дружній природі і навряд чи позбавить вас від небажаної рослинності.

Що ж робити якщо бур'янів багато? 

Простий спосіб - купити готовий гербіцид.

Спеціальні гербіциди проходять обов'язкову сертифікацію і містять в своєму складі речовини, які не завдадуть грунту непоправної шкоди, на відміну від народних «саморобок», після яких, можливо, доведеться повністю оновлювати родючий шар.

Посухостійким рослинам не потрібен полив

Така помилка завдає шкоди ділянці. Не одну квітку погубили господині, думаючи що ці рослини можна полити 1 раз в сезон. Ці рослини перенесуть недостачу вологи, але вода їм потрібна, як і будь-якій рослині. Особливо важливий полив тільки що посаджених рослин.

Пісок покращує структуру ґрунту особливо глинистого. Якщо у вас глинистий грунт ви напевно бачили масу рекомендацій як поліпшити водонепроникність ґрунту. Основна з таких - додати пісок.

Йдеться про те, що частинки піску які шороховаті і великі, швидко пропускають вологу і якщо їх додати до легких і дрібних глинистих частинок, вийде добре дренований грунт. Насправді піщано-глинистий грунт по консистенції схожий на цемент і буде погано пропускати воду і повітря.

Альтернатива - змішайте грунт з компостом, через кілька сезонів він перетворить субстрат в родючу суміш.

Рослини, що потрапили в стресові умови, потребує підживлення

Варто не перестаратися з підкормкою для рослин. Живильні речовини - це добре, але в міру. В основному, в поганому стані рослин винна не нестача поживних елементів, а спека, заморозки, помилки в догляді. Не змушуйте рослини кидати всі сили на засвоєння речовин і боротьбу з «переїданням», замість того щоб адаптуватися до негативних умов.

Альернатива: вносити регулятори росту, антистресові препарати, вони багаті на амінокислоти, регуляторні речовини і вітаміни. Цей набір поліпшить стан культур.

Міф про плодожерки

Ці шкідники неабияк набридли садівникам. Один з відомих варіантів боротьби з комахами є застосування Квасу. Прихильники такої рекомендації запевняють, що якщо в саду розвісити баночки з квасом, самці будуть летіти на аромат з усієї округи. Твердження вірне. Але ефект зворотний, мало самців тонуть в рідині основна маса запліднює самок і збільшує масу цих шкідників в рази.

 Міф про пложожерки

Як варіант, варто розглядати знищення шкідника шляхом спеціалізованих речовин, так само в допомогу саду - прибирання сухого листя і гілок там, де можливо розмноження різних шкідників.

Важливо пам'ятати, що інформації дуже багато, але як то кажуть - довіряй, але перевіряй.

06.07.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.