0

Кілька ідей дачних Лайфхів

Идеи для дачи

Хтось сказав, що дача - це маленьке життя. І це тисячу разів, правда! При першій-ліпшій можливості, ми намагаємося втекти з міських «кам'яних джунглів» в цей тихий, створений нашими руками, затишний будиночок. Дача - це наш острівець свободи, де можна побути наодинці з собою, поміркувати, згадати якісь важливі моменти з життя, посумувати або посміхнутися. Сюди ми запрошуємо близьких друзів, родичів, колег, щоб відзначити якусь важливу подію, провести добре час, відпочити. Ну а хто з гостей спритніший - допоможе ще і «хвости» підтягти на грядках.

І кожному з нас, звичайно ж, хочеться, щоб наш побут на дачі був максимально комфортним, а наші грядки і сади давали відмінний урожай. Ось саме тому, ми хочемо запропонувати вам серію Лайфхаків, які значно полегшать життя на дачі і що важливо - допоможуть заощадити гроші.

Кориця (порошок)


Відмінний профілактичний, антигрибковий засіб, володіє дуже «смачним» запахом. Якщо присипати коріння вирощуваної розсади цим порошком, то про хвороби рослин можете забути. І деякі дачники стверджують, що виживаність розсади збільшується. Однак, не варто сподіватися на корицю як на панацею - для того, щоб напевно бути впевненим в тому, що розсада захищена від грибків і хвороб - не забувайте обробляти її фунгіцидами.

Дизайнерська клумба


Якщо у вас на дачі «гуляє» земля, створіть свою, дизайнерську клумбу. Наприклад, візьміть простий старий бідон і додайте трохи фантазії. Ви можете підібрати і висадити низькорослі квіти, які вам особливо подобаються. Ця клумба настільки креативна, що ви вислухаєте на свою адресу не одну «хвалебну оду».

Ідеї для дачі
Ідеї для дачі

Добриво для квітів


Готуєте обід? Ні в якому разі не виливайте воду, в якій варилися яйця, або овочі. Після того як цей відвар охолоне - просто полийте ваші квіти. Це відмінне добриво!

Банан


Про бананову шкірку не сварились тільки ледачі дачники. Хтось приписує їй мало не магічні властивості і стверджують, що бананова шкірка надасть магічну дію на зростання ваших рослин. Хтось ставиться до цього способу збагачення ґрунту скептично. Звичайно ж, не варто довіряти родючість землі одній лише бананової шкірці. Але як додаткове джерело живлення - чому б і ні?

Досить тільки її дрібно порізати і розкидати по саду або городу. При розкладанні вона насичує ґрунт корисними мікроелементами, завдяки яким дренаж стає кращим, а земля «пухнастішою». Крім того, в банановій шкірці дуже багато корисних речовин для ґрунту і рослин.

Ідеї для дачі
Ідеї для дачі

Шпалери


Зі звичайних гілок, які попередньо потрібно зв'язати мотузками, вийде індіанський вігвам. Це просто знахідка для в'юнких рослин. І що особливо приємно - займає мало місця.

З кучерявими рослинами можна проявити свою фантазію на повну: використовуючи опори і шпалерну сітку, можна створювати химерні композиції і оптимізувати вирощування огірків.

Цегла для кострища


Якщо у вас на дачі нічийні цеглини, чому б не зробити такий осередок. Всю принадність цієї знахідки ви оціните ввечері, сидячи з друзями біля багаття ...

Ідеї для дачі
Ідеї для дачі

Точковий полив


Для цього потрібно в пластиковій пляшці шилом зробити отвори. Потім за допомогою металевого хомута закріпити пляшку на кінці шланга. Усе. Тепер залишається тільки включити воду, і точковий полив готовий.

Такий спосіб - відмінне рішення для віддалених куточків саду або дачі. А якщо бажаєте налаштувати естетичний полив газону або грядки - все ще простіше, адже зараз існує безліч аксесуарів для поливу, які мають довгий термін служби і виглядають на ділянці дуже гармонійно.

Квітучі пні


Відмінне рішення для господинь, у яких відсутні «чоловічі» руки. Самостійно викорчувати цей старий пеньок досить складно, а іноді неможливо. Тому досить звільнити серцевину пня настільки, щоб помістилася коренева система рослин. Бажано перед посадкою пеньок обробити антисептиком, і обов'язково на одне поглиблення покладіть дренаж, щоб коріння не загнивали.

Якщо старих пнів на території ділянки немає, а ідея сподобалася - ні, не потрібно рубати дерева. Можна встановити спеціальне вуличне кашпо, оформлене під милий лісової пеньок.

Ідеї для дачі
Ідеї для дачі

Меблі з піддонів


Після будівельних або ремонтних робіт залишаються піддони. Але не поспішайте їх викидати - це один з найстильніших і простіших варіантів дачних меблів. Виготовити їх зможе навіть самий «зелений» новачок. Потім буде достатньо покрити ваші нові меблі лаком, або пофарбувати в яскравий колір. І для особливого «шику», можна покласти на стільницю скло.

Ідеї для дачі
Ідеї для дачі

Гарного вам відпочинку!


31.01.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.