0

Огляд кращих засобів від колорадського жука

Обзор лучших средств от колорадского жука

Прихід весни знаменує собою не тільки емоційний захват, але повну активізацію всіх мастей городників, фермерів, а також дачників. Озброєні до зубів загони з лопатами, граблями, відрами героїчно рухаються до пункту свого призначення.

І ось, нарешті, город скопаний, картопля посаджена, насіння посіяне - основні роботи закінчені. Здавалося б - живи і радій. Але радіти, на жаль, довго не доведеться. З першими сходами, з'являється і найстрашніший ворог пасльонових - колорадський жук.

Існує безліч способів боротьби з цією напастю. Є народні та хімічні методи боротьби.

Серед народних - наприклад:

  • Потрібно знайти і зібрати жуків сонечок (дуже багато), выпустить их на огород – і вони з'їдять всіх колорадських жуків ... Ну, це добре якщо ділянка - 1 сотка. А що робити тому, у кого обчислення йде на гектари? І поки ви будете ганяти по полях і лісах в пошуках сонечок, є підозра, що колоради теж не будуть сидіти склавши руки.
  • Збирати або струшувати жуків вручну у відро. Напевно, це теж непоганий спосіб, але у світі не зафіксовано жодного випадку смерті колорадського жука від струсу мозку.
  • Сечовина. Про користь сечовини і так знають усі садівники ;).

Ми ж приділимо увагу хімічним, більш прогресивним і ефективним способам боротьби з колорадським жуком.

Ато Жук 

Випускається препарат у формі концентрованої суспензії, яка складається з 3-х активних речовин:

Ато Жук

  • Тіаметоксам – практично миттєво проникає вглиб рослини, що призводить до найнегативніших наслідків для комахи. Цей препарат вражає нервові рецептори, які відповідають за повноцінне і збалансоване харчування жучка. У підсумку - він гине від голоду.
  • Лямбда-цигалотрин – володіє репеллентною (відлякуючою) властивістю і має контактно-кишкову дію. Вражає нервову систему комахи, проявляється в судомах кінцівок і закінчується паралічем. Підсумок - смерть.

І контрольний постріл:

  • Альфа-циперметрин – призводить до сильного збудження нервових клітин шкідників, і знову ж настає параліч нервової системи (центральної і периферичної).

АТО Жук:

  • Має широкий спектр дії;
  • Миттєвий ефект після обприскування;
  • Не токсичний для рослин;
  • Дія до 21 дня;
  • Сумісність з іншими пестицидами для захисту культур (виняток - лужні);
  • Діє на всіх етапах розвитку рослини;
  • Збільшує врожайність;
  • Ефективний при максимально високій температурі;
  • Не гальмує розвиток і ріст рослин.

Конфідор

Засіб від колорадівКонфідор – високоефективний, належить до групи інсектицидів з контактно-кишковим впливом на комах-шкідників. Після обприскування препарат відразу ж проникає в рослину, жучки, що скуштували молоді листочки, практично відразу спочивають з миром. Конфідор має тривалий період дії і при цьому маленьку витрату засобу. Він концентрований і водорозчинний. Основа препарату - імідаклорид.

Чудовий засіб для «травлі» колорадських жуків! Концентрація розчину (робочого) залежить від виду культури, кількості комах, і стадії їх розвитку.

У Конфідора тривала дія – до 4-х тижнів. Ефективний і при високій температурі, і стійкий до дощу.

Актара

Актара — інсектицид кишково-контактної дії. Діє дуже швидко, застосовувати в екстрених випадках. Після обробки рослин цим препаратом, шкідники через півгодини перестають їх вживати і протягом 24 годин пропадають. Актара відразу проникає в листя, стійка до природних умов. Термін дії препарату від 5-7 тижнів.

Наповал

Наповал – нокаут-ефект, картинка говорить сама за себе. Препарат - нове покоління інсектицидів + два активних інгредієнти:

  • Альфа-циперметри - вражає нервову систему шкідників (центральну і периферійну), викликає параліч.
  • Імідаклоприд, також вражає нервову систему.

Препарат активний при будь-яких природних умовах. Відсутня фітотоксичність. Надійний захист листя і пагонів. Норма витрати - низька. Екологічно безпечний. Захисна дія від 3-х до 4-х тижнів.

Ратибор

Ратибор - біопрепарат инсектицидної дії. Один з головних компонетів - концетрат імідаклоприду. Не забруднює навколишнє середовище. Відразу після застосування препарату у колорадських жуків уражається нервова система, і вже через півгодини спостерігається їх масовий «мор». Захист рослини від 14 до 25 днів.

Конфідор купити Актара купити Наповал купити Ратибор ціна

15.06.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.