0

Огляд топових плодових кущів, які необхідні вашій ділянці в цьому сезоні

Обзор топовых плодовых кустарников, в которых нуждается ваш участок в этом сезоне

Плодові кущі - досить невибагливі культури. Вони можуть подарувати вашій ділянці красу, а безпосередньо вам - задоволення і користь від споживання їх плодів. Підходящим часом для висаджування плодових кущів буде осінній період, приблизно через місяць після опадання листя. А це означає, що ви ще встигаєте вибрати собі смачного улюбленця і поселити його на своїй ділянці.

Які ж новинки та хіти проодаж цього сезону припадуть вам до смаку, і оселяться у вашому саду на довгі роки

Смородина


У всі часи користувалася величезною популярністю. Це і не дивно. Культура легко переносить морози, добре розмножується, здатна досить швидко приносити багатий урожай. А про користь цих дивовижних ягід знають навіть діти.

Смородина Вернісаж чорна. Цей сорт смородини зможе подарувати вам великі кисло-солодкі ягоди вже в середині липня. Вернісаж не залишить байдужими любителів легкої наживи, оскільки цей сорт відрізняється невибагливістю у догляді і в той же час високою врожайністю.

Порадує рецептори справжніх цінителів смородинового смаку Смородина Чернеча чорна. Компактний кущ ідеально впишеться в будь-який куточок вашої ділянки. Чорні глянсові плоди дружно дозрівають на міцних пагонах, не обсипаючись і приносячи власнику 3-4 кг ягід з куща. Сорт здатний швидко адаптуватися до умов навколишнього середовища відносно стійкий до морозів, посух і грибкових захворювань.

Що стосується червоних представниць цих кущів здивує вас в цьому сезоні Смородина Ровада пізньостигла. Завдяки пізньому цвітінню сорту мороз не здатний нашкодити майбутньому врожаю. Маючи пагони до 20 см, густо обсипані кистями ягід, один кущ зможе принести своєму власникові 7-10 кг плодів. Відмінний смак свіжих ягід набуває не менш яскравих відтінків при переробці та приготуванні страв.

Смородина Вернісаж чорна
Смородина Чернеча чорна
Смородина Ровада пізньостигла

Малина


Як магніт здатна заманювати солодким ароматом, нагадуючи про найтепліші події дитинства. А скільки існує смачних рецептів варення, компотів і пирогів, які досить легко приготувати, якщо в віконце до вас заглядає дозріла малина.

Малина Аміра ремонтантна жовта. Ремонантний сорт малини незвичайного кольору зможе порадувати вас урожаєм 2 рази за сезон, починає плодоносити вже в червні, другий раз щедро обдарує плодами уже в серпні-вересні. Великі ягоди, приємного солодкого смаку можуть зберігатися, не втрачаючи привабливого вигляду, до 4 днів. Спробувати ягоди малини Аміра можна вже на другий рік після посадки.

Малина Полка ремонтантна червона Вже зачарувала смаком і високою якістю жителів країн Європи, а тепер прийшов час і нам спробувати та захопитися цими соковитими солодкими ягідками. А насолоджуватися їх смаком ви зможете досить довго, так як плодоносить кущ протягом 3-х місяців до самих заморозків. Похвали заслуговує цей сорт і за винятковий товарний вигляд. При дозріванні ягоди мають темно-червоний колір, витягнуті, злегка округлі, практично не деформуються, здатні довго зберігатися і легко переносити транспортування.

Досить великі і привабливі плоди піднесе ремонантний сорт малини Хімбо Топ. Плоди одні з найбільших серед представників цього виду, масою 5-8 г. зберігають свій товарний вигляд, в кінці сезону не змінюють колір і не дрібніють. Спробувати урожай цього сорту ви зможете двічі за сезон. Через невибагливість до ґрунтів і стійкість до захворювань і погодних умов він сподобається навіть недосвідченим садівникам.

Малина Полка
Малина Аміра ремонтантна жовта
Малина Хімбо Топ

Виноград


По-справжньому вражає своєю різноманітністю в цьому сезоні. Серед більш ніж 50 сортів, знайти потрібний зможуть просто любителі соковитих солодощів і справжні винороби. Вибрати сорт можна орієнтуючись на терміни дозрівання, області застосування, смак і навіть колір.

Лорано – сорт синього винограду, має великі грона. Ягідки дуже привабливого кольору, всі вирівняні і однокаліберні. Вага одного грона може досягати 2 кг, сорт здатний плодоносити до самих заморозків. Ягідки мають форму барильця, м'якоть соковита, м'ясиста, має приємний гармонійний фруктовий смак.

Ромбик – один з найбільш ранніх сортів винограду. Ягідки, як ви могли здогадатися, мають форму ромба, темно-фіолетове забарвлення, вага однієї може досягати 8-10 г. Смак ягід зможе порадувати справжніх гурманів, має характерний фруктовий післясмак і слабо виражений мускатний аромат.

Лорано
Виноград купити
Ромбик сорт виноград

Хамелеон – для всіх поціновувачів ультраранніх і ранніх сортів винограду. Кущ досить швидко розростається. Пагони куща можуть утримувати досить важкі грона, на одному визрівають 2-3 кисті. Ягідки на одному кущі можуть мати різне забарвлення - переходити від зеленувато-жовтого, до яскраво-червоного кольору. Дуже ніжний, солодкий мускатний смак подарує незабутню насолоду всім ласунам. Однак вирощувати цей сорт можна не тільки для власного споживання, він моментально розкупиться при продажу на ринку.

Геліос – сорт рожевого винограду, який принесе рясну кількість врожаю, не вимагаючи при цьому особливого догляду. Цей сорт має дуже привабливий зовнішній вигляд, моментально розкуповується з полиць, а також ідеально підійде для виготовлення вина, варення або джемів. Невибагливість і універсальність використання, про що ж ще можна мріяти?

Новинка столового сорту винограду – Подарунок Ірині середньоранній сорт, який вже полюбився і новачкам садівникам і досвідченим професіоналам. Одне гроно винограду може досягати ваги 1,5 кг. Ягоди приваблюють рожевим кольором з фіолетовим відтінком, і незвичайною подовженою формою, що нагадує сорт «дамські пальчики». Солодкий смак плоду, відтіняється легкою кислинкою. Відмінний смак і висока врожайність приваблюють до цього сорту все більше уваги, якщо і ваш вибір впаде на цей сорт - не варто дивуватися.

Хамелеон
Геліос
Подарунок Ірині

Кизил


Ще недавно екзотична ягода стала все більше завойовувати популярність в наших краях. Її кисло-солодкий смак здатний полюбитися дорослим і дітям, а яскраво-червоні ягідки полюбляться своєю декоративною привабливістю. Щоб забезпечити себе багатим урожаєм цих корисних ягід на одній ділянці, фахівці рекомендують висадити по кілька кущів різних сортів.

НОВІ врожайні сорти кизилу, які відмінно поєднуються: Кизил Володимирський, Бурштиновий, Лукьнівський, Ніколка, Старокиївський, Елегантний.

Аґрус


Загальна позитивна характеристика всіх сортів аґрусу - їх висока врожайність. Один кущ може принести до 20 кг соковитих плодів, обтягнутих щільною оболонкою, яка видає приємний хрускіт при споживанні. Однак часто, бажання швидко поживитися корисною ягідкою може натрапити на захисні шипи строго куща. Щоб оминути цей неприємний процес, вибирайте безколючкові сорти. яскраві представникиАґрус червоний безколючковий, Аґрус Спай Фрі Безколючковий.

Серед ЛІДЕРІВ ПРОДАЖ також виділяються: ранні сорти аґрусу - Красень, Неслуховський, і середньостиглі Тясмін, Уайт Сміт, Колобок.

Лохина


Останнім часом лохина садова завойовує все більшу популярність. Основна її відмінність від лісової в розмірах - кущ може досягати до 2 м, а ось смак і користь анітрохи не відрізняються від лісової родички.

Серед скоростиглих сортів лохини виділяються Лохини Ерлі Блу високоросла ранньостигла, Чорниця ранньостигла Спартан, Лохина Ріка ранньостигла високоросла.

Якщо ви шукаєте середньостиглі чагарники, то варто звернути увагу на сорти Таро і Бонус.

Кизил
Аґрус
Лохина

Ми розповіли про найцікавіші сорти плодових кущів цього сезону. Але асортимент нашого магазину ще зможе здивувати кількістю можливого вибору. Пропонуємо перевірити.

24.07.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.