0

Городні роботи в травні

Что посадить в мае

Травень - це найважливіший місяць весни для городників і, в той же час, найважчий. Адже саме в травні проходить найактивніша фаза робіт на городі. Яка пов'язана не тільки з обробкою грунту, але і висадкою різних овочів і зелені. Саме від того, наскільки своєчасно і якісно виконані городні роботи, буде залежати те, наскільки хорошим виросте урожай.

Підготовка грунту

І однією з найбільш першочергових городніх робіт в травні є підготовка грунту до висадки овочів і зелені. Основною метою робіт з обробки грунту – зробити його пухким і зберегти вологу. Дізнатися час, коли варто починати розпушення грунту досить просто. Грунт повинен бути злегка вологим і розсипатися на дрібні грудки, а також, що є важливим фактом, щоб не прилипати до лопати. А якщо до нього додати фільтрувальний папір, то він повинен залишитися сухим. Крім того, варто видалити всі рослинні рештки, які будуть виявлені на городі. Це потрібно зробити для того, щоб убезпечити ваш майбутній урожай від різних шкідників, хвороб і бур'янів.

Після того, як грунт підготовлений, можна переходити безпосередньо до найцікавішого - висадці різних овочевих культур. Перед тим, як висадити розсаду у відкритий грунт, її потрібно спершу загартувати. У тому випадку якщо її вирощували в ящиках в приміщенні, то її потрібно виносити днем ​​на відкрите повітря. Однак варто пам'ятати, що молоді сіянці - дуже ніжні і їх, ні в якому разі не можна залишати на сонці, адже вони можуть отримати опіки. Тому, те місце, де буде знаходитися розсада, має бути в затінку.

Окремо варто відзначити, що всі підготовчі роботи: розпушення грунту, підвищення імунітету розсади, підготовка насіння - потрібно проводити в першу декаду травня.

Посадка розсади у відкритий грун

До розміщення грядок на городі варто підходити дуже відповідально. Адже всі культури діляться на два типи: теплолюбиві і морозостійкі. Неправильне розміщення цих культур може значно знизити якість і кількість врожаю. Тому завжди варто пам'ятати, що морозостійкі культури (такі, наприклад, як: капуста, коренеплоди, цибуля) висаджуються на більш низьких місцях і північних схилах, а теплолюбиві (огірки, кабачки, помідори) - на підвищених місцях і південних схилах.


Зверніть увагу, що при нарізці борозенок на грядці, потрібно стежити за тим, щоб вони були рівномірними. Для цього найкраще підійде спеціальна дошка з шнурком. Завдяки цьому пристосуванню борозенки будуть рівними і однакової глибини, це дозволить отримати сходи на грядці більш «дружніми». Так як насіння знаходитимуться на одній глибині, і волога буде надходити рівномірно.

Попередньо перед посівом насіння варто звернути увагу на вологість ґрунту, якщо грунт вже встиг підсохнути, то потрібно борозенки полити теплою водою. Поливати грядку зверху не рекомендується, так як це призводить до утворення щільної ґрунтової кірки, яка ускладнить сходи і викличе швидке висихання грунту.

При посіві насінняі висадці розсади завжди варто враховувати той факт, що кожна овочева культура потребує певного догляду. А травень-місяць ще відомий і своїми заморозками. Тому варто уважно стежити за коливаннями температури і вчасно реагувати, щоб зберегти свій урожай в цілісності.

Підготовка грядки

            
Кілька цікавих і важливих фактів:

Горох і боби висаджуються у відкритий грунт без попереднього замочування і на початку травня, так як вони є морозостійкіими рослинами. У той же час квасолю потрібно заливати гарячою водою і відразу висаджувати. Однак уже після того, як грунт достатньо прогріється, це приблизно друга половина травня.

Такі культури якцибуля-сіянкаі цибулю-ріпка висаджуються також у другій половині травня. Однак важливо пам'ятати те, що грядки з цибулею повинні знаходиться на сонці цілий день.

Висаджувати буряк рекомендується після заморозків, так якщо він потрапить в молодому віці під заморозки або навіть під похолодання, це може привести до того, що коренеплід буде дрібним і твердокам'яним.

17.05.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.