0

Осіння посадка саджанців плодових культур

Осенняя посадка саженцев плодовых культур

Соковиті, духмяні, апетитні, корисні і найголовніше - безкоштовні, власноруч вирощені фрукти і ягідки. Щоліта вони ваблять до себе в супермаркетах або на ринках, але це не порівняти з тим, коли налиті соком плоди посміхаються вам, звисаючи з гілок улюбленого дерева.

А п'янкі пахощі весняного саду і молочний серпанок цвітіння, здатні надихати поетів і художників на створення неповторних творів. Що ж робити якщо садову насолоду хочеться отримати вже найближчої весни? Посадити саджанці вже цієї осені!

 Посадка саджанців восени
 Посадка саджанців восени

Плюси осінньої посадки саджанців


Весь урожай зібраний, але до настання стійких заморозків земля здатна подарувати життя молодим деревам і кущам. Скористайтеся її потенціалом - зараз посадці сприяють погода, температура повітря і ґрунту. Коріння рослин встигнуть «освоїтися» - прижитися, зміцніти і впустити маленькі корінці в землю. Деякі рослини вже на наступний рік можуть порадувати урожаєм. У новому сезоні вони почнуть розвиватися раніше, ніж саджанці, посаджені навесні. Крім іншого, осіння посадка заощадить час навесні - адже робіт на початку року дуже багато, а їх список можна зменшити вже зараз.

 Посадка саджанців восени
 Посадка саджанців восени

Як підготувати саджанець до посадки


Коріння рослини потрібно оглянути і зрізати секатором пошкоджені корінці. Перед посадкою корінь саджанця занурюють в ємність з водою на 6-8 годин. Це дозволить саджанцям насититися необхідною кількістю вологи. Щоб знезаразити рослину, стимулювати коренеутворення і захистити від шкідників в воду додають бакову суміш з таких препаратів - Корневин, Фундазол, Актара або ж Антихрущ , Фундазол, Актара.

 Посадка саджанців восени
 Посадка саджанців восени

Як провести посадку саджанця восени


Посадкову яму треба підготувати трохи більше, ніж коріння рослини. В ямці вони повинні розташовуватися комфортно і не загинатися, в іншому випадку рослині буде складно розвиватися.

Дно ями розпушується, землю змішують з добривами. Для удобрення саджанців плодових дерев вибирають Майстер (Valagro), Суперфосфат подвійний, Екоплант. Також для осінньої підгодівлі саджанців застосовують Fertis осіннє і Калійну сіль. Щоб не обпекти ніжне коріння рослин, цю суміш ще прикривають шаром ґрунту. Потім формують невеликий горбок, на якому і розташовуються коріння рослин. В якості добрива не слід використовувати гній, він надасть занадто агресивну дію.



Саджанець розміщуємо в ямі вертикально, ґрунт розподіляємо рівномірно, місце щеплення залишаємо над рівнем ґрунту на відстані 7-10 см. Формуємо поливальне коло і вносимо воду - не менше 10 л під саджанець. Потім коло мульчуємо компостом, тирсою або корою, це буде сприяти утриманню вологи і послужить укриттям в холодну пору.

Щоб саджанець, не пошкодився під впливом вітру, його прив'язуємо до кілочка або обгороджуємо декількома кілочками з сторін.

 Посадка саджанців восени
 Посадка саджанців восени

Де купити саджанці плодових культур


Купувати саджанці для посадки краще в розплідниках або спеціалізованих магазинах, щоб бути впевненим у відповідності сорту. Краще вибирати саджанці із закритою кореневою системою, при дотриманні правил агротехніки такі саджанці приживаються майже стовідсотково.

В сучасних умовах в Україні купити саджанці дерев і кущів можна навіть поштою. Крім безпосередньо посадкового матеріалу в агромагазинах можна підібрати професійний інструмент, якісні добрива та стимулятори коренеутворення. У нашому магазині ви можете вибрати популярні сорти плодових культур, про які давно мріяли, ознайомиться з їх характеристиками і правилами агротехніки для конкретного сорту.

Посадка саженцев осенью
 Посадка саджанців восени
18.10.2019

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.