0

Особливості осінньої посадки цибулі

Круглий, плоский і довгастий, білий, золотистий і червоний, гострий, солодкий і напівгострий – різноманітність асортименту цибулі-сіянки в нашому інтернет-магазині величезна! Ми запрошуємо Вас не просто купити цибулю-сіянку, а й отримати грамотну консультацію по посадці і догляду за цибулею. Дотримуючись наших рекомендацій, Ви обов'язково будете з відмінним урожаєм! 

Цибулю-сіянку можна вирощувати і навесні і восени. Про переваги осінньої посадки ми сьогодні і поговоримо з Вами. Адже, напевно, у Вас є багато питань з даної теми. Ми постараємося відповісти на головні з них. 

Для початку хотілося б ще раз підкреслити переваги посадки цибулі-сіянки під зиму: 

  • Економія Вашого часу. Як правило, клопоту на городі в жовтні набагато менше, ніж у квітні, коли усе «проситься» в землю, і дачний сезон починається повним ходом. 

  • Цибуля, посаджена під зиму, практично не вражається цибулевою мухою, адже в період її активного літа, він уже досить зміцнів після зими, тому шкоди цибулева муха принесе набагато менше. 

  • Сіянка, підсіяна під зиму, насичується зимовою вологою і дає ранні дружні врожаї, і навіть якщо весна буде посушливою ​​– Ви гарантовано будете з урожаєм! 

  • На посадках озимої цибулі менше бур'янів, це пов'язано з тим, що проростати цибуля починає майже з-під снігу, і рідкісний бур'ян може позмагатися з ним у цьому. 

  • Зберігається така цибуля дуже добре. 


А тепер давайте докладніше про особливості посадки і догляду. 

Цибуля-сіянка

Які сорти підходять для озимої посадки цибулі? 

Власне кажучи, будь-які, просто правила посадки трохи відрізняються. Сорти для осінньої посадки Ви можете знайти в нашому каталозі. А ось розмір має значення. Для осінньої посадки обирайте цибулю середньої фракції (діаметр цибулини від 0,8 см до 1,2 см в діаметрі). Така сіянка не утворює стрілок і це її колосальний плюс! 

Підготовка місця під посадку 

Місце обираємо сонячне, обов'язково за тиждень до висадки цибулі вносимо у ґрунт добрива. Ідеально під цибулю-сіянку підійде добриво Екоплант, воно не містить азоту, який не потрібен рослинам восени, а ось фосфору і калію містить достатню кількість, для того щоб допомогти цибулинкам вкоренитися і добре перезимувати, але не прорости. Пам'ятайте, що на одному місці, можна садити сіянку максимум два роки поспіль. На чиє місце можна посадити цибулю? Ідеальними попередниками будуть: огірок, кабачок, капуста білокачанна. 

Посадка 

  • Перед посадкою не замочуйте (якщо Ви раптом не вгадали з погодою сухій сіянці в ґрунті нічого не буде, а ось мокра якщо заморозки - загине, тому страхуємося!) 

  • Висаджуємо на глибину 3-4 см. 

  • Дотримуйтесь відстані між рядами 10-15 см 

  • Грядку обов'язково мульчуємо ялиновим гіллям або торфом, покриваємо зверху агроволокном 50 щільності

Коли висаджувати? 

Як правило, цибулю висаджують протягом усього жовтня, Однак якщо денна температура коливається від 0° до 5°С, а нічна не нижче мінус 3°С, висаджувати можна і в листопаді. Дуже важливо посадити вчасно. Адже якщо посадити рано і ще довго буде стояти тепла погода, цибуля не просто вкорениться, а ще й встигне прорости, що вкрай небезпечно підмерзанням узимку. А ось якщо під самі заморозки, то цибулинка може не встигнути вкоренитися. Тому терміни посадки можуть відрізнятися, уважно стежте за прогнозом. 

Догляд за посадкою навесні 

  1. Щойно зійде сніг, приберіть із грядки агроволокно. 

  2. Акуратно розпушіть ґрунт. Розпушування тепер потрібно проводити постійно після поливу або рясних дощів. 

  3. У період активного росту обов'язково потрібно підживити цибулю. Рекомендуємо внести між рядами добриво Агролайф


Ну ось ми і розібралися, як правильно посадити цибулю-сіянку, щоб отримати відмінний урожай! Тепер справа за малим – обрати собі до смаку сорти для посадки. Купити цибулю-сіянку для осінньої посадки ми запрошуємо Вас в нашому інтернет-магазині. Ви можете оформити замовлення з доставкою по всій Україні або забрати самостійно в магазинах мережі Агроцентр Свiт Рослин в м. Чернігів або м. Полтава


Гарного Вам цибулевого врожаю!

22.08.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.