0

Остерігайтесь підробок!

Остерегайтесь подделок!

Остерігайтесь підробок! Купуйте сертифіковані засоби захисту рослин

Якісні товари професійно дбають про городину, а підробки загрожують втратою врожаю.

 

102.jpg   Захистити врожай та забезпечити родину свіжими корисними плодами – важливе та відповідальне завдання. А цього року його значимість зростає до небес. Вирощувати городину в часи війни – це ніби бути відважним героєм тилу. Дбати про те, щоб на столах наших дітей та захисників завжди була корисна та смачна їжа.

   Але коли запас коштів обмежений, виникає спокуса зекономити на посадковому матеріалі, добривах та засобах захисту рослин. Купити щось дешевше або зовсім не обробляти свій сад від шкідників та хвороб. А раптом і так виросте? Звісно, це можливо. Але, на жаль, в такому випадку шанси зібрати рясний урожай стрімко падають. І ось чому:

  • Зменшення врожаю. Колорадські жуки, попелиця та слимаки вирішать, що ви посадили город саме для них. З радістю розпочнуть бенкетувати, покличуть усіх своїх родичів і від пуза нажеруться смачненькими плодами без жодних перешкод.

  • Марна втрата грошей та зусиль. Обробка землі, боротьба з бур’янами, полив: усе це займає багато сил, ресурсів та часу. Виконати низку щорічних городніх ритуалів та втратити врожай – просто недопустимо.

У воєнний час, крім основних небезпек, на жаль, зростає ризик натрапити на контрабандний та підроблений товар.

У чому небезпека підробок та дешевих аналогів-ноунеймів

101.jpg

Неефективність. Як наслідок – втрата якості та кількості врожаю. 

Невідома речовина, замаскована під засіб захисту рослин, може бути недієвою (в кращому випадку) та (що набагато гірше) – шкідливою. І ніхто не гарантуватиме, що ці ноунейм-порошки та розчини шкідники не сприйматимуть як приправу, з якою ваша картопля чи вишня смакуватиме їм ще більше.

Та навіть дієва речовина в неправильній концентрації чи сполуці може спрацювати за принципом щеплення. Це заґартує плодожерок та усю їхню компанію та зробить більш витривалими до протруйників. А це – проблема на роки.


Шкода здоров’ю.

Під виглядом засобу для обробки саду та городу можна впустити в свою оселю справжнього «троянського коня», який принесе безліч неприємних сюрпризів, які проявлятимуться роками.

Хімія – наука серйозна. Одна і та сама речовина в різній концентрації та у різних сполуках може бути корисною, а може перетворитися на справжню отруту. Швидку чи повільну.


Брендові засоби захисту рослин створюються з урахуванням усіх міжнародних стандартів якості та безпеки. 

Регулярно проходять контроль та постійно удосконалюються. Кожна формула – результат важкої праці науковців та безлічі практичних лабораторних дослідів.

Обирається та допускається у масовий продаж лише та речовина, яка має високу ефективність та безпечність для здоров’я. Саме тому вони завжди дорожчі. Адже у ціну закладені численні випробування, якісна сировина та постійний контроль, завдяки якому ретельно перевіряється кожна партія. Виробники-флагмани працюють на ринку десятиріччями, бережуть свою репутацію та несуть відповідальність за свій продукт.


103.jpgПідробки – дешевші.

А тому – дуже заманливі. А якщо там така сама речовина, як у дорогих, тільки пакування простіше? Ні. На жаль, це так не працює. Скоріше за все, вони зроблені неякісно, розлиті в підпільних цехах. А головне – їх виробники не несуть жодної відповідальності за наслідки тієї «хімії», яку вони вам пропонують. Ціль такого виробництва елементарна – швидка нажива. Звісно, люди купуватимуть дешеві засоби. Але поки можна буде на практиці оцінити їхню ефективність та виявити «побічні ефекти» у власному городі – звертатися за відшкодуванням та скаргами буде нікуди.


Фрукти та овочі, оброблені сумнівними хімікатами, можуть викликати отруєння та алергічні реакції. 

Особливо – у дітей та чутливих людей. Найбільш непередбачуваними можуть бути наслідки контакту зі шкірою під час обробки саду та вдихання шкідливих випарів.

 

Забруднення навколишнього середовища.

Коли невідома неякісна речовина потрапляє у ґрунт, вона забруднює його на декілька років. Також шкодить «корисним» комашкам, птахам та тваринам, потрапляючи у підземні води.

Якісні сертифіковані засоби при правильному застосуванні та дотриманні усіх рекомендації, зазначених в інструкції, мають делікатний вплив на зовнішнє середовище та не загрожують екології.

 

Де купити якісні засоби захисту рослин та як відрізнити підробку від оригіналу

  • Довіряйте лише авторитетним виробникам. Syngenta – провідна компанія-виробник засобів захисту рослин, відома у всьому світі. Торгова марка практично стала синонімом якості та надійності.

  • Купуйте в перевірених мережах. Сертифіковані товари можна придбати лише у офіційних дилерів «Сингента». Мережа магазинів «Світ Рослин» вже багато років співпрацює з брендом.

  • Уважно роздивляйтеся дизайн упаковки та маркування на ній. Уся інформація має бути представлена чітким шрифтом українською мовою. На оригінальних виробах вказано назву постачальника і його офіційну адресу в Україні. Також – повну назву препарату, діючої речовини, вагу або об’єм, дату виготовлення, номер партії, норму застосування, термін придатності, фірму-виробника.

  • Підозріло низька ціна – сигнал про небезпеку. Якщо препарат продається значно дешевше, ніж його аналоги чи має пошкоджену упаковку – краще відмовтеся від сумнівної покупки.

  • Ніби все сходиться, але є сумніви? Запитайте у продавця сертифікат якості.

 

Приємних покупок та гарного врожаю!


13.05.2022

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.