0

Чому не цвітуть орхідеї?

У кожної кімнатної рослини є свої вимоги до умов вирощування. І Фаленопсис (один з найпоширеніших видів орхідей) не виняток. Ця чудова квітка, мабуть, найпопулярніша серед любителів квітучих кімнатних рослин. І це по праву заслужено, адже цвіте Фаленопсис при правильному догляді протягом 6-8 місяців! І як же прикро, якщо повторного цвітіння доводиться чекати роками! Чому не квітнуть орхідеї? 

Причин може бути декілька, давайте зупинимося на головних із них. 

Догляд за орхідеями

Освітлення 

Фаленопсису цілком достатньо освітлення на підвіконні, розсіяне природне світло якнайкраще впливає на тривале цвітіння! Не забирайте вазон з підвіконня! Навіть зовсім поряд біля вікна на квітковій підставці Фаленопсис вже не отримає необхідної кількості світла для рясного цвітіння.

Підживлення 

Якщо Ви очікуєте цвітіння у Фаленопсиса, підживлювати його потрібно добривами, які містять в однакових пропорціях азот, фосфор і калій. Якщо в добриві міститься велика кількість азоту, рослина буде нарощувати листя, а довгоочікуваний квітконос не з'явиться, поки рослина не витратить увесь запас азоту. Рекомендуємо добриво для орхідей Agrecol. Воно містить у собі азот, фосфор і калій. 

Полив 

Дуже рясний полив може нашкодити рослині. Поливайте Фаленопсис 1 раз на 7-10 днів невеликою кількістю води. 

Пересадка 

Згодом будь-який субстрат виснажується, тому його обов'язково потрібно замінити. Рекомендуємо пересаджувати орхідею 1 раз на 2-3 роки в період спокою. Тобто коли рослина не цвіте. В який вазон пересаджувати? Є думка, що Фаленопсис можна пересаджувати тільки в прозорі вазони. Ця думка помилкова. Фаленопсис прекрасно зростає в будь-якому пластиковому вазоні і не обов'язково прозорому. Не рекомендується пересаджувати молоду рослину у віці 2-3 роки. Поки рослина молоденька, її можна поставити в кашпо. Запрошуємо Вас ознайомитися з асортиментом яскравих і креативних кашпо

Якщо все-таки не цвіте... 

Якщо після виконання всіх наших рекомендацій довгоочікуваного цвітіння так і не настає, потрібно зробити рослині невеликий стрес. Це може бути різке зниження температури до +15°С. А можна простимулювати появу квітконосів. Є прекрасний засіб для рослин - Цитокінінова паста. Гострою попередньо обробленою голкою дряпніть стебло в пазухах верхньої пари листків і нанесіть пасту. Для однієї бруньки достатньо пасти на кінчику голки. Пробудження бруньки почнеться через 7-10 днів.

Успіхів вам! Нехай квітучі орхідеї стануть яскравим акцентом у Вашому домі! 

Добрива для орхідей

Купити цитокінінову пасту, добриво для орхідей, субстрат для орхідей з доставкою по Україні: Київ, Житомир, Рівне, Луцьк, Львів, Вінниця, Черкаси, Чернівці, Одеса, Миколаїв, Херсон, Полтава, Суми, Кіровоград, Дніпро, Кривий Ріг, Хмельницький.

17.12.2016

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.