Посів газону у вересні: правила і особливості

Посев газона в сентябре: правила и особенности

Рівний газон, розстелившись перед будинком соковито-зеленим полотном, додасть шляхетності і лаконічної краси будь-якої ділянки. Він вабить погляд, запрошує присісти, приваблює зайнятися спортом або підказує як його можна прикрасити яскравими вкрапленнями квітників або хвойними насадженнями. Перший крок на шляху до створення ідеального газону - це вибір вдалого часу для його посіву. Висівають газонну траву навесні, влітку і восени, орієнтуючись в основному на кліматичні умови. Однак вересневий посів має ряд переваг.

Посів газону осінню
осів газону осінню

У чому переваги посадки газону восени


  • Восени температура повітря вже не посушлива, а вологість ґрунту і повітря буде сприяти активному проростанню насіння;
  • Бур'яни вже гірше ростуть, тому вони не будуть заважати насінню газонної трави;
  • Якщо посадити газон на початку вересня, то насолодитися його рівним покривалом ще до настання зими.

Коли сіяти газон восени
Коли сіяти газон восени

Як підготувати ґрунт до посіву газону восени


Вибравши відповідну ділянку, потрібно її ретельно перекопати, позбавляючись в цей час від бур'янів. Десь за тиждень до посіву газону слід внести добриво. Купувати слід спеціалізовані добрива, в складі яких вже враховані всі необхідні компоненти, для кращого проростання і зміцнення трави. осіннє добриво Agrecol для газону містить калій фосфор і мікроелементи, необхідні для рослин в осінній період. Ці компоненти сприяють поліпшенню кореневої системи трави і допомагають перенести зимову пору.

Після внесення добрива ділянку слід розрівняти, розбити всі грудки і купини землі, в цей час засипаються всі ямочки і розрівнюються горбки. Потім потрібно утрамбувати ґрунт катком, або за допомогою дошки, покладеної на землю, і власної ваги. Утрамбовувати землю краще в суху погоду. У посушливу погоду, за 2-3 дні до посіву насіння, потрібно полити ґрунт.

Трава для газону
Газонна трава купити

Як провести правильний посів газонної трави


Для посіву насіння краще вибрати безвітряну погоду. Щоб зелений килим був рівномірним, сіяти траву рекомендують в різних напрямках - уздовж і поперек. Можна поділити велику ділянку на кілька маленьких і контролювати рівномірність їх засіву. Закласти насіння в ґрунт можна за допомогою граблів на глибину близько 1 см, потім слід полити ділянку.

Трава для газону
Газонна трава купити

Як вибрати насіння для посіву газону


Вибираючи насіння газонної трави, слід орієнтуватися на його призначення і місце, в якому він буде розташовуватися. Ділянка затінена або буде цілий день купатися в сонці, яка вологість ґрунту, як часто ви плануєте підстригати траву. Також потрібно врахувати які навантаження мають бути майбутнього газону - йому призначається, бути смарагдовим прикраса ділянки біля будинку або переносити тупіт наполегливих спортсменів.

Визначившись з метою використання, і місцем знаходження газону купуйте комплексні травосуміші. Серед них можна виділити:

  • Універсальні, в складі яких містяться трави, здатні добре рости як в тіні, так і на сонці, виконувати декоративну функцію і стійко переносити витоптування.
  • Тіньові суміші підходять для посіву на ділянках, які недостатньо висвітлюються сонцем протягом дня. Всі трави, що входять в цю суміш, добре переносять тінь, невибагливі до ґрунту, стійкі до витоптування і до посушливих погодних умов. Маючи ряд переваг, ця трава вимагає регулярного скошування - приблизно раз в 2 тижні.
Трава для газону
Газонна трава купити

  • В спортивні травосуміші входять не слизькі, стійкі до пошкоджень, механічних навантажень трави, які здатні швидко відновлюватися. Вони ідеально підходять для посіву на спортивних і дитячих майданчиках. Частота скошування для дотримання спортивного ефекту - один раз в 5-10 днів.
  • Якщо ви бажаєте позбавити себе від частого скошування газону - краще вибирати повільноростучі трави або трави ліліпут. Невибагливі до ґрунту, морозостійкі і посухостійкі суміші трав, які до того ж, не вимагають частої стрижки. Частота може залежати від бажаного декоративного виду і насіння трав, що входять до складу.

Трава для газону
Газонна трава купити

Купити газонну траву краще в спеціалізованому магазині, це гарантує якість обраного насіння і його відповідність, заявленому складу. Спеціалізовані травосуміші Craft представлені всіма видами газонних трав, для будь-яких цілей використання. Мають зручну фасовку для посіву великих і маленьких ділянок газону, а упаковка містить всю необхідну інформацію для вибору, посіву, і подальшого догляду за газоном.

Якщо ви давно мріяли прикрасити свою ділянку зеленим килимом газону - не варто втрачати дорогоцінний час. Перші осінні дні найкраще сприяють посіву та створенню ідеального газону. Відкладати мрію не варто, можете приступити до її втілення прямо зараз, вибравши відповідну траву для посіву.

Трава для газону
Газонна трава купити

04.09.2019

Повернення до списку


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.