Природний антибіотик

Природный антибиотик

Про користь часнику можна говорити дуже багато, він підвищує імунітет, допомагає боротися із застудою, збуджує апетит і покращує роботу серця. Ранньою весною листя молодого часнику додають в салати, адже вітаміни, фітонциди і бактерицидні і мінеральні речовини, мікроелементи і органічні кислоти, які містить часник, просто необхідні нашому організму навесні, після зимового «голодування».

У наш час купити часник можна практично скрізь, але ж набагато приємніше і смачніше їсти часник вирощений власними руками! Одними з найпопулярніших озимих сортів є «Мессідор» і «Гермідор».

Часник «Мессідор» - сорт голландської селекції, рекомендований для відкритого грунту. Головка яскраво-білого кольору, велика, містить від 8 до 12 зубчиків. Гострий смак часнику «Мессідор» додасть вишукану пікантність вашим стравам. Період вегетації становить 95 днів.

Часник «Гермідор» - дуже ранній сорт голландської селекції з лілового лускою. Великі головки містять від 8 до 15 зубчиків. Цей сорт ідеально підходить для тривалого зберігання. Урожай часнику «Гермідор» ви отримаєте в травні-червні. Обидва сорти є морозостійкими і стійкими до захворювань високоврожайними сортами з раннім терміном дозрівання.

Ось кілька часникових правил, дотримуючись яких Ви обов'язково зберете гарний урожай:

Час посадки. Як правило садять часник починаючи з другої декади вересня. Бажано висадити часник в грунт за півтора місяці до настання заморозків. У цей період часник встигає добре вкоренитися і не проросте до появи першого снігу.

Вибір місця. Відмінний урожай часнику виходить на місці, де раніше росли огірки, кабачки, гарбуз капуста, а ось після цибулі, картоплі, коренеплодів і тим більше часнику урожай буде менш рясним. За 7-10 днів до посадки необхідно підготувати грядки: перекопати грунт на глибину 15-20 см, ретельно видалити бур'яни. Для отримання хорошого врожаю обов'язково варто внести добриво Екоплант з розрахунку 20 г/м²

Способи посадки. Садять часник на ретельно вирівняній грядці на відстані десь 20-25 см між рядами і 10-15 см між самими рослинами. Основне правило - не вдавлювати зубки в грунт, оскільки це ускладнить ріст коренів. Більш того, ущільнена земля може виштовхнути часник на поверхню, і він замерзне. Але грунт і не повинна бути і занадто пухким (можна злегка утрамбувати його дошкою), тому що тоді зубки можуть "втекти" глибоко по землю.

Глибина посадки. Залежно від самого розміру зубки від верхівки до поверхні грунту повинно бути 3-4 см. Після посадки грядку необхідно замульчувати тирсою або торфом. Навесні шар мульчі обов'язково знімають.

Догляд. Як правило основні заходи щодо догляду за часником - це систематичний полив і своєчасне видалення бур'янів.

Сбір врожаю. Після пожовтіння нижніх листків, перед складанням врожаю землю від цибулин відгортають - це сприяє дозріванню часнику. Відзначимо, що озимий часник визріває краще ярового.

Вже зараз інтернет магазин «Світ рослин» пропонує кращі сорти озимого часнику і цибулі.

15.09.2014

Повернення до списку


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.