0

Розсада петунії. На що звернути увагу?

Щойно пригріє сонечко, і часу в саду доводиться проводити більше, так хочеться прикрасити сад яскравими фарбами квітучих рослин. І петунія, мабуть, головний претендент. Вона прекрасно виглядає і на клумбі, і в підвісних кашпо, і в балконниках. Абсолютно прекрасно росте і розвивається до пізньої осені. При правильному догляді, звичайно. І напевно Ви помічали, що при шикарному асортименті насіння петунії асортимент розсади набагато менший. На розсаду в промислових обсягах беруть ходові класичні сорти і забарвлення. А якщо хочеться чогось екстраординарного, то для цього потрібно попрацювати самим. Виростити розсаду петунії не складно, тим більше вибір насіння настільки величезний, Вам точно буде чим здивувати друзів. 

Як виростити здорову розсаду петунії? 

Насіння петуній купити


Куди висівати насіння? 

Перше з чим Ви зіткнетеся – це ємності для розсади. Рекомендуємо висівати насіння в касети для розсади. Вони мають ряд переваг перед піддонами: 

  • Коренева система кожної рослини розвивається окремо, при пересадці (пікіровці) ризик пошкодження коренів – мінімальний. 

  • Незважаючи на свою велику місткість, вони набагато компактніше піддонів. У якості субстрата ідеально підійдуть торф'яні таблетки. Акуратно розмочіть таблетку і легенько втисніть в неї насіння. Для проростання насіння петунії потрібне світло, враховуйте це при висіванні. 

Коли висівати? 

Оптимальним терміном для висадки насіння петунії є кінець лютого – середина березня. Якщо є можливість досвічувати посіви, можна висівати і раніше. В умовах підвіконня цей час є найбільш оптимальним. Світловий день в цей період починає збільшуватися. 

Особливості поливу 

Для розвитку здорової розсади необхідно регулярно поливати сіянці. Однак полив повинен бути акуратним. Слідкуйте за тим, щоб при поливі вода не потрапляла на листя і стебла рослини. Від цього розсада може зів'янути і впасти. Поливати потрібно дуже обережно і тільки під корінь або в піддон. Не можна допускати сухої скоринки на ґрунті – інакше рослини можуть загинути через нестачу доступу кисню і води до коріння. Це ще один недолік при висіванні насіння у ґрунт, а не торф'яні таблетки. Ґрунт потрібно постійно рихлити. 

Профілактика грибкових захворювань 

При появі перших сходів зробіть профілактичну обробку сіянців від грибкових захворювань. Для цього пролийте розсаду розчином препарату Магнікур

Пікіровка 

Якщо розсада дуже активно розвивається, а висадити у відкритий ґрунт або балконники Ви не можете через несприятливі погодні умови, її потрібно пересадити. Сам процес пікіровки передбачає збільшення простору для кореневої системи. Для пересадки добре підійдуть вазони для розсади 9 см. Перед пересадкою добре зволожте розсаду. Якщо сіянці розвиваються в торф'яних таблетках, їх можна пересаджувати прямо з таблеткою, просто додайте субстрат для квітучих рослин в пересадочний вазон. Пересаджуйте сіянець на таку висоту, на якій він сидів в касеті/піддоні, не заглиблюйте. 

Підживлення 

Як і будь-яка інша розсада, розсада петунії потребує підживлення. У фазі 3-4 листочків можна починати підгодовувати розсаду. Рекомендуємо використовувати добриво Master для петуній і сурфіній, Майстер Агро для петуній і сурфіній. Як правило, два підживлення за період вегетації розсади достатньо. 

Загартовування розсади 

Перед висадкою у відкритий ґрунт, розсаду потрібно трохи загартувати. Для цього за тиждень до висадки виносьте її на відкрите повітря, постійно збільшуючи час перебування. 

Здорової Вам і міцної розсади! 

Насіння петунії

Купити насіння петунії, сурфінії в інтернет-магазині Світ Рослин, оформити доставку поштою по Україні: Київ, Харків, Полтава, Суми, Херсон, Одеса, Миколаїв, Запоріжжя, Вінниця, Черкаси, Чернівці, Луцьк, Рівне, Львів, Житомир, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Хмельницький, Дніпро, Кропивницький.

24.01.2017

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.