0

Рідкісні і дивовижні культури

Рідкісні і дивовижні культури з неймовірно смачними плодами

Ароматна смородина, налита сонцем яблуня, соковита слива та інші традиційні мешканці наших садів знайомі кожному з дитинства: без них неможливо уявити жодну дачу, жоден дворик. Але з часом усе більшої популярності набувають культури з незвичайними, а часом - і екзотичними плодами. Посадити таке дерево або кущ - не просто захоплюючий експеримент, але і можливість щорічно ласувати смачними і корисними плодами. Здивуйте своїх близьких, доповнивши садову колекцію дивовижними культурами, які стануть предметом Вашої гордості.

ірга саджанці

Ірга ціна саджанцівЦя дивовижна культура також відома під назвою «Кельтське яблуко», а в деяких регіонах іменується «Нуда». Незважаючи на те, що ця рослина культивується в наших широтах з 19 століття, ірга не так поширена у нас, як більш звичні для нас яблуня, малина та інші плодові культури. І це дуже дивно, адже ті, хто хоч раз пробували цей чудовий плід, зможе підтвердити: ірга відрізняється насиченим солодко-медовим смаком і має у своєму складі ціле джерело вітамінів і корисних речовин у високій концентрації. За ступенем «корисності» ця рослина сміливо конкурує з іншими плодовими культурами, за деякими показниками суттєво випереджаючи їх. Цей природний «полівітамін» - справжній скарб, який допоможе зміцнити імунітет і принести неоціненну користь організму.


Характеристики

Відрізняється наявністю поверхневих пагонів, які разом з кореневищем охоплюють велику площу. Висота рослини досягає 2,5 метра. На початку осені зелене листя рослини набуває жовтого, яскраво-червоний і бордового відтінків. Ніжно-кремові квіти зібрані в маленькі пучки. З цих суцвіть можна отримати унікальний за смаковими якостями мед. Ягоди при дозріванні змінюють забарвлення. Спершу це червоні або синьо-фіолетові плоди, наприкінці циклу - практично чорні.

Переваги

Ірга пристосовується практично до будь-якого ґрунту, не вимагає постійного поливу. Деякі сорти адаптуються до сорокаградусних морозів. Часто плоди рослини застосовують в лікувально-профілактичних цілях, а саме: при розладах травлення, авітамінозі, серцево-судинних недугах. Цінується також за антибактеріальні, заспокійливі та антиоксидантні властивості.

Догляд

Посадку краще здійснювати у ґрунт з пухкою структурою. Мульчування рослин слід проводити з використанням перегною або торфу. Своєчасне видалення слабких або надмірно довгих гілок - запорука здорового куща. Найбільш оптимальна кількість пагонів на одній гілці - не більше трьох. Слід забезпечити рослині ретельний полив.

Купити сажанець іргиЯк вживають іргу?

Цей чудовий плід неймовірно смачний у свіжому вигляді. Але з огляду на те, що свіжозірвана ірга зберігається не більше 3-4 днів, актуальні різні види заготовок: плоди чудово піддаються заморожуванню, засушуванню і консервації. З ірги можна приготувати дуже смачні соки, варення, настойки, джеми, желе. У засушеному вигляді ідеально доповнить ваші кулінарні шедеври: домашню випічку та інші десерти.

Йошта саджанці

Характеристики

Йошта саджанці купитиРослина бере свій початок від схрещування аґрусу і чорної смородини, про що і говорить її досить дивне для нашого сприйняття назва, утворена зі злиття німецьких назв аґрусу і смородини. Йошта вважається багаторічним чагарником, який не має шипів. У висоту досягає 2,5 метри. Рослина має прискорене зростання і сильну структуру. Розлогу і прямостоячу форму йошта запозичила у смородини. Міцні гілки утворюють структуру плодоносного куща. Їх кількість варіюється від 15 до 20 штук. Крона в діаметрі становить приблизно 1,5-2 метри. Глибина кореневої системи досягає 30-35 см. Освіта прикореневих пагонів починається через щорічну активізацію сплячих бруньок. Так відбувається заміна старих низьковрожайних гілок.

Йошту можна впізнати по темно-зеленому листю. Воно не має вираженого смородинового аромату, але має велику і блискучу форму. Впізнати ягоди можна по насиченому чорному кольору з фіолетовим відтінком. Смак кисло-солодкий, з неповторним мускатним присмаком. Плоди по 3-4 штучки збираються в пучок і не падають на землю після дозрівання.

Переваги

Йошта має слабке паросткоутворення, що дозволяє не піддавати рослину посиленій обрізці. Відрізняється гарною морозостійкістю і плодоносить на третій рік після посадки. Ідеальний варіант для озеленення ділянки, формування живоплоту і змішаних бордюрів.

Догляд

Стабільний урожай можна забезпечити, висадивши рослину у відкритий, добре освітлений ґрунт. Ґрунт краще підібрати пухкий, багатий мінеральними речовинами. Дозрівання ягід нерівномірне, з цієї причини збір врожаю слід здійснювати вибірково. Повне дозрівання плодів спостерігається наприкінці першого літнього місяця. Полив - дуже важливий аспект у догляді через неглибоке залягання кореневої системи.

Йошта сажанці в інтернет-магазиніЯк вживають йошту?

Ці дивовижні ягоди багаті вітаміном С, їх можна вживати у свіжому вигляді, а також - готувати смачні десерти: джеми, компоти, соуси, наливки, варення, киселі, желе; використовувати в якості начинки для мафінів, кексів, пирогів та інших ласощів.


Жимолость саджанціЖимолость є однією з перших плодоносячих після зими культур, яка має корисні властивості, що не поступаються навіть усім відомій чорній смородині.

Який же смак у жимолості? Залежно від сорту, її смак може варіюватися від солодкого і кисло-солодкого до пікантного солодкого з легкою терпкістю і благородною гіркуватістю. Смаковий відтінок дещо нагадує смак чорниці або лохини.


Характеристики

Унікальність рослини полягає у ранньому дозріванні, адже вже на початку червня на гілках можна побачити стиглі плоди. Чагарник багаторічний, вгору досягає 60-90 см. Плоди мають довгасту форму і синій відтінок. Лицьова сторона листя жимолості пізнавана через яскравий зелений відтінок, а нижня - відрізняється бляклим кольором. Кожен із листків обрамлений своєрідним пушком. Часто рослину можна зустріти на сході Сибіру, в Китаї, Японії.

Преимущества

Жимолость часто застосовують в лікуванні різноманітних недугів, адже до складу рослини входять лікарські ефірні масла. Жимолості властива унікальна морозостійкість - весняні заморозки не страшні зав'язі та квіткам.

Догляд

Адаптується до багатьох типів ґрунту, але перевагу краще віддати слабокислому. Освітлення не повинне бути надмірно яскравим. Слід уникати постійних протягів, це згубно вплине на розвиток рослини. Перевагу слід віддати вологим ділянкам з постійним дренуванням. Це допоможе уникнути застою води.

Купити саджанець жимолостіЯк вживають жимолость?

Найбільш поширене застосування - у свіжому вигляді, а також - для приготування різноманітних фруктових пюре, морсів і смузі.

Смачні і корисні також компоти і киселі, приготовані з додаванням жимолості. Багатьом гурманам припадають до смаку випічка з жимолостю, різноманітні соуси до других страв, варення і навіть настоянки.

Актинідія саджанці

Дивовижна деревоподібна ліана, що досягає в довжину до 40 м, високо цінується за цілу сукупність чудових якостей. Вона неймовірно мальовничо обвиває арки та альтанки, чарівна в період цвітіння і приносить урожай чудових плодів, приємних на смак і багатих вітаміном С.


Характеристики

Актинідія саджанціВідрізняється наявністю бруньок, повністю або частково прихованих в листках рослини. Діаметр квітів непостійний, може становити від 1 до 3 см. Суцвіття локалізуються в пазусі листків. Квіти в діаметрі досягають 5 см. Золотисто-салатові або бежево-помаранчеві ягоди мають довгасту форму і характеризуються неповторним смаком. Не варто забувати про те, що актинідія - роздільностатева рослина, і для того, щоб отримати урожай, необхідно висадити чоловіче і жіноче дерево. (У разі посадки декількох саджанців, досить буде сусідство 1 чоловічого дерева (запилювачі) і до 15 одиниць жіночих.

Переваги

До складу ягід входить величезна кількість корисних мікроелементів. Вони використовуються при лікуванні підвищеного артеріального тиску, недуг травної системи, анемії. Актинідію часто можна зустріти в ролі прикраси для альтанки або господарської споруди. Це обумовлюється плетистою формою пагонів і ошатним рясним цвітінням.

Догляд

Актинідію слід висаджувати з північного боку, уникаючи палючих сонячних променів. Слід підготувати для посадки затемнене місце. Потрібно ретельно поливати рослину у міру засушеності ґрунту.

Актинідія саджанець купитиЯк вживають актинідію?

Ароматні кисло-солодкі плоди актинідії смачні як свіжими, так і переробленими.

З них готують десерти, желе, соки, варення, компоти, вина, соуси, а також - в'ялять і засушують.


24.02.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.