0

Рейтинг найбільш ароматних троянд в Україні

Рейтинг самых ароматных роз в Украине

Троянди вражають своєю різноманітністю видів і форм, від мініатюрних трояндочок до великих плетистих сортів. А як же підібрати рослини, які будуть радувати не тільки барвистими квітками, а й наповнювати сад приємним ароматом? У цій статті ми розглянемо найароматніші сорти троянд, які відрізняються дивовижними суцвіттями, стійкістю до захворювань, заморозків, невибагливістю в вирощуванні, завдяки чому кожен зможе підібрати відповідні рослини для ділянки.

Перш ніж купувати один із сортів, слід краще вивчити специфіку кожного виду. У нашому каталозі можна ознайомитися з наступними ароматними сортами троянд:

Списки найароматніших троянд:

  1. троянда Constance.jpg

    Троянда англійська Констанція (Constsnce) - один із найзапашніших англійських сортів - наповнюють ділянку сильним солодким ароматом з фруктовими нотками. Черговий шедевр Девіда Остіна. Цвітіння триває з червня до жовтня. Квіти троянди Констанс нагадують зефір - акварельно-ніжні , повітряні, зовнішні рожеві пелюстки обрамляють внутрішні кремові, завдяки чому кожна квітка на кущі виглядає унікально. Гра кольору додає ефектності сорту, квіти відрізняються кольором: від світло-кремових і рожевих, до глибших рожевих кольорів. Квітка старовинної форми, велика 8 - 10 см, густо махрова до 140 пелюсток. Чудово підходить для створення букетних композицй, оскільки довго стоїть у зрізі - до 10 днів. Троянда наповнить ваш сад романтикою, насиченим ароматом та стане чудовим доповненням до вже присутніх композицій саду.

    Особливості:

    • висота - до 100 см;

    • розмір бутонів - 8-10 см;

    • цвітіння - безперервне.


  2. троянда Peony Pink.jpg

    Троянда англійська Піоні Пінк (Peony Pink) - троянда з сильним ароматом, що нагадує аромат старих садових троянд з домішкою бузку з легкими деревними нотами. Незвичні щільні помпоновидні бутони більше нагадує півонії через численні щілоно розміщені махрові пелюстки. Ніжні чашоподібні бутони забарвлені у холодний блідо-рожевий відтінок, що надає їм аристократичного вигляду.

    Троянда допоможе освіжити квітник та не потребує ретельного догляду. Вона добре стоїть у зрізі, та часто використовується флористами для створення букетів та квіткових композицій. Троянда має гарну стійкість до захворювань та морозів.

    Особливості:

    • висота - до 120-130 см;

    • розмір бутонів - 7-10 см;

    • цвітіння - повторне.


  3. троянад mr Hamilton.jpg

    Троянда англійська Містер Гамільтон (mr Hamilton) - англійський сорт, який радує тривалим цвітінням весь сезон, має незабутній аромат, з нотками цитруса, мускусу та груші. Із зовнішньої сторони пелюстки червоні, всередині кремово-рожеві з жовтуватим відтінком. Махрові квітки зібрані в кисті по 3-5 бутонів, які на початку цвітіння набувають червоного кольору.

    Сорт відрізняється хорошою стійкістю морозів, несприятливих погодних умов та має високий імунітет до захворювань, тож троянда не завдасть багато клопоту при догляді. Перший раз королева зацвітає в травні і безперервно цвіте протягом літа і до заморозків.

    Особливості:

    • висота - до 90-120 см;

    • розмір бутонів - 10-12 см;

    • цвітіння - повторне.


  4. Троянда Darcey Bussell.jpg

    Троянда англійська Дарсі Бассел (Darcey Bussell) - англійський сорт має насичений аромат з фруктовим тоном і нотками зелені. Квіти великі, формують густо махрову розетку в стилі старовинних троянд, зібрані в суцвіття по 3-5 бутонів, пофарбовані в насичений малиновий колір. Бутони добре переносять дощі і спеку і втримують форму та не вигорають на сонці.

    Одна з найпопулярніших троянд в садівництві, оскільки є однією з найстійкіших до грибкових захворювань троянд та добре переносить морозні зими. Цвітіння йде двома хвилями і закінчується з приходом холодів. Завдяки своїм компактним розмірам даний сорт троянди підійде для невеликих ділянок.

    Особливості:

    • висота - до 100 см;

    • розмір бутонів - 10-12 см;

    • цвітіння - повторне.


  5. Троянда Beatrice.jpg

    Троянда англійська Беатріс (Beatrice) - чудовий сорт Д. Остіна, що вподобали квітникарі за великі, густома хрові квітки, діаметром близько 10 см, що володіють насиченим ароматом з нотками меду, мигдалю та бузку.

    Бутони класичної, чашоподібної форми, з мінливим забарвленням, яке залежить від погоди та місця посадки. Вони можуть бути ясного або яскраво-жовтого кольору, з темнішим центром і світлими зовнішніми пелюстками. Забарвлення квітки при зниженні температури повітря стає ближче до абрикосового. Квіти довго розкриваються протягом чотирьох днів; розеткоподібна квітка тримається на кущі, не обсипаючись до десяти днів. Сорт цвіте рясно протягом усього сезону поодинокими квітами.

    Особливості:

    • висота - до 90 см;

    • розмір бутонів - 10 см;

    • цвітіння - безперервне.


  6. троянди Augusta Luise.jpg

    Троянда англійська Августа Луїза (Augusta Luise) - надзвичайно красивий, сорт німецької селекції, виділяється солодкуватим ароматом з виразними фруктово-малиновими нотками. Троянда відрізняється великими, густо махровими квітками, діаметром близько 13 см, з хвилястими пелюстками, може бути абрикосово-жовтим, персиковим, оранжево-рожевим з рожево-золотистими відтінками шампанського, особливо помітними на заході. сонця.

    Бутони класичної, чашоподібної форми, що складаються з багатьох пелюсток. Вони можуть бути одиночними або сформовані у суцвіття по 3-5 штук.

    Особливості:

    • висота - до 100 см;

    • розмір бутонів - 13 см;

    • цвітіння - повторне.


  7. троянда Gloria Dei.jpg

    Троянда англійська чайно-гібридна Глорія Дей (Gloria Dei) - має насичений аромат ванілі та кардамону. Незвичайна красуня, яка зачаровує своїми великими, махровими квітками, діаметром до 15 см. Це один із старих сортів французької селекції, який підкорив серця квітникарів та ландшафтних дизайнерів своїм ніжним двоколірним забарвленням.

    Яскраво-жовті бутони всередині, плавно змінюються на рожевий колір по краях хвилястих пелюсток, кількість яких може становити 40-45 штук, цвіте рясно, довго. Троянда Глорія Дей (Gloria Dei) має хороший імунітет до захворювань і високу стійкість до морозів.

    Особливості:

    • висота - до 100 см;

    • розмір бутонів - 15 см;

    • цвітіння - безперервне.


  8. трояда William Szekspir.jpg

    Троянда англійська Шекспір (William Szekspir) - чудова пурпурна троянда зі старовинної формою квітки та ароматом класичних бурбонських троянд. Колір цього сорту описати достовірно важко - це червоний тон з відливом малинового, пурпурного і кармінового в різні періоди цвітіння. Чудові оксамитові пелюстки створюють прекрасну чашу квітки і в міру розкриття утворюють квартировану структуру. У напіврозпуску бутони червоні, квітки що розпустилися набувають пурпурового відтінку.

    Цвіте хвилями від червня до самих заморозків. Особливістю сорту є стійкість до борошнистої роси, чорної плямистості, квітки витримують дощі і дуже довго тримаються та пагонах - до 2 тижнів.

    Особливості:

    • висота - 100-120 см;

    • розмір бутонів - 9-12 см;

    • цвітіння - повторне.


  9. троянда Double Delight.jpg

    Троянда чайно-гібридна Дабл Ділайт (Double Delight) - чайно-гібридна троянда з класичною формою бутона, який володіє сильним чудовим солодкувато-фруктовим ароматом, що нагадує запах свіжої полуничної панна-котти. Результат – приголомшливий контраст шарів яскраво-малинових зовнішніх пелюсток та кремово-білого центру. Квітки дуже великі, зазвичай з'являються по одній, рідко по 2-3. Дуже довго зберігає свіжість в зрізі, тож чудово підійде для створення букетних композицій.

    Особливість цих рослин чайно-гібридного сорту полягає в тому, що чим молодша квітка, тим світліші її пелюстки. У забарвленні вже дорослих троянд Double Delight переважає темно-червоний колір.

    Особливості:

    • висота - 90-150 см;

    • розмір бутонів - 12-14 см;

    • цвітіння - повторне.


  10. трояда New Dawn.jpg

    Троянда плетиста Нью Даун (New Dаwn) - квіти мають тонкий запах чайної троянди з нотками зелених яблук і екзотичних фруктів. Перлинно-рожеві пишні квітки, найніжнішого відтінку прикрашають гіллясті кущі з червня і до самих холодів.

    Якщо дати пагонам опору, посадити біля альтанки або шпалери, то довгі гілки можуть досягати 500 см. Квітки запашні, з яскравим ароматом. На сонці забарвлення стає майже білим, у напівтіні та в прохолодну погоду – більш рожевим.

    Особливості:

    • висота - 200-250 см;

    • розмір бутонів - 6-8 см;

    • цвітіння - повторне.

Обирайте свою найароматнішу троянду разом з інтернет-магазином "Світ Рослин"!

06.07.2023

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.