0

Сад поливаємо - від спеки рятуємо!

Сад поливаем - от жары спасаем!

Якими б добривами ми не збагачували грядки, без правильного поливу городу хороший урожай виростити не вдасться. У томатів і баклажанів осиплеться зав'язь, морква і буряк отримають гіркуватий смак, зелень пряно-смакових трав втратить пружність і свій насичений аромат.

Головна мета поливу - поповнити запаси вологи в грунті. Краще поливати рідше, але рясніше, ніж частіше, але по трохи. При правильному зволоженні грунту, вода поглинається без утворення калюж, а це значить, що зберігається її структура і родючість. Щоб уникнути подібних неприємностей, давайте озброїмося лійкою і шлангом і розберемося як правильно поливати город.

Лійку необхідно піднімати над грядками досить високо, важливо, щоб вода розподілялася широким віялом, а не лилася однієї струменем. Особливо корисно буде поливати лійкою з душовою насадкою молоді рослини, так ви не розмиє грунт і не зашкодите ніжним пагонам.

Ще один варіант поливу, полив за допомогою шланга. Завдання якісного шланга - доставити воду без втрат в будь-який куточок саду і при цьому не створювати проблем своєму власнику.

Матеріал. Від вибору матеріалу безпосередньо залежить термін експлуатації шланга. Найпоширенішими є шланги з гуми і ПВХ (полівінілхлорид). Поливальні шланги з ПВХ міцні, гнучкі і легкі. Гладка внутрішня поверхня забезпечує високу пропускну здатність, краще, ніж у гумових аналогічного діаметру. Садові шланги з ПВХ зберігають міцність при нагріванні до +50 °С.

Ще одним важливим критерієм є наявність армованого шару. Якісні гумові шланги, посилені армуючої опліткою, надійні і довговічні.

Кількість шарів. Шланги можуть бути одне - двох - або тришаровими, мати один або два рівня армування. Кількість шарів і армування забезпечує захист шланга від перегинів і механічних пошкоджень, забезпечують максимальний шар експлуатації.

Для поливу саду і городу фахівці Агроцентру «Світ рослин» рекомендують тришарові шланги з ПВХ ТМ Verano (Іспанія) і Cellfast (Польща). Вони відрізняються підвищеною гнучкістю, відмінно переносять перегин, скручування і деформацію і не боїться навіть найвищих температур. Якщо у Вас не встановлений автоматичний полив, і Ви самостійно поливаєте свою ділянку, кілька порад щодо вибору поливальних аксесуарів.

Пістолет - насадка на шланг, з якої ви зможете не тільки вибрати, що саме поливати, а й задати найбільш підходящий режим поливу. У сучасних моделях передбачені до 10 різноманітних варіантів, як то кажуть, на всі випадки дачного життя. Для з'єднання шланга з пістолетом потрібен спеціальний перехідник (коннектор). Коннектори в свою чергу буває з аквастопом і без аквастоп. У коннектора з аквастопом при від'єднанні коннектора від пістолета (дощовиків) подача води зупиняється, а при приєднанні поновлюється. Вам не доведеться бігти до крана, щоб відключити воду.

Розбрискувач для дачі (пристосування для розбризкування води з метою поливу). При виборі розбризкувача важливо враховувати форму ділянки, яку Ви плануєте поливати. Якщо площа ділянки прямокутна Вам підійде коливний дощуватель. Принцип його роботи: коливається трубка з отворами, на якій можна встановити градус дії 360 ° або 180 °.

Розпилювач імпульсний на підставці також застосовується для стаціонарного (не потрібно носити в руках) поливу рослин. Розташовується на стійкій круглій підставці з ударостійкого пластику і забезпечує полив заданого сектора шляхом регулювання повороту головки на кут від 0 до 180 °. Ідеально підходить для зрошення ділянки трикутної форми. Їх дуже зручно використовувати, якщо поливати потрібно не всю ділянку, а тільки частина, адже не всі рослини можна поливати зверху, троянди, наприклад краще поливати під корінь. Максимальна дальність поливу 20- 25 м.

Розпилювач імпульсний на металевому стрижні. Чудовий помічник для поливу газону. Головка розпилювача встановлена ​​на піку з штуцером і заглушкою і міцно фіксує розпилювач в землі. Піка виготовлена ​​з цинку і не схильна до корозії. Ви можете регулювати дальність поливу і підключати додаткові розпилювачі.

А поки дощовики поливають сад - Ви відпочиваєте і насолоджуйтеся влітку!

Гарного врожаю і ласкаво просимо в Агроцентр «Cвіт Рослин»!

12.06.2015

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.