0

Садовий степлер - перший помічник в підв'язці рослин

Як часто з приходом осені, втомившись від боротьби з бур'янами, шкідниками і хворобами, хочеться всю ділянку закатати в асфальт, залишивши тільки зону барбекю і гамак!  Ми мріємо про те, щоб праця приносила не тільки користь, але і задоволення.  І хочеться встигнути просто відпочити - адже літо таке швидкоплинне!  І ми намагаємося заощадити кожну хвилинку - використовуємо укривны матеріали від бур'янів, крапельний полив для зрошення, перевірені препарати для боротьби з хворобами та комахами.  І, звичайно ж, набуваємо інструменти, які бережуть наш час, сили і значно полегшують життя.

Сьогодні ми розповімо вам про тапенер (від слова tape (анг.) - стрічка) - степлер для підв'язки рослин.  Інструмент, без якого легко обійтися, але коли він є, замислюєшся, як працював без нього раніше?  Розрізав старий трикотаж на смужки - підв'язував на химерні бантики кущі помідорів;  коловся об шипи троянд, формуючи акуратний кущ;  змагався наввипередки з молодими пагонами винограду, хто швидше?

Садовий степлерПереваги роботи тапенером:

  • Заощаджує час;

  • Заощаджує зусилля;

  • Простий в застосуванні;

  • Стрічка виконана з полімерних матеріалів, не розпадається від сонячних променів і опадів;

  • Підв'язуює акуратно - не перетискаючи молоді пагони рослин;

  • Незамінний для роботи з трояндами - істотно зменшує контакт з колючими пагонами при фіксації.

Недоліки:

  • Витратні матеріали (стрічка, ніж, скоби) доведеться періодично поповнювати.

  • Не завжди справляється з товстими здеревілими гілками.


Садовий степлер був винайдений в середині минулого століття практичними японцями для підв'язки винограду.  Давайте порахуємо.  Дорослий кущ має в середньому близько двадцяти лоз.  Кожну лозу підв'язують до опори 3 - 4 рази в міру зростання.  Відтепер ми маємо 60 - 80 кріплень за сезон на один кущ.  А якщо кущів десять, сто, тисяча?  Саме з такими трудовими і часовими витратами повинен був справлятися тапенер.  І не підвів.  Використання садового степлера прискорювало підв'язку рослин в 6 - 10 разів.  Він підв'язував все: квіти, помідори, огірки, малину ... Згодом ціна на тапенер стала доступною кожному дачникові - з промислового сектора інструмент перекочував і в домашні господарства.

Попрацювавши садовим степлером, розумієш, що цей інструмент зовсім не розкіш, а сувора необхідність.  Ніяких бантиків і вузликів.  Все швидко і строго - стрічка кріпиться на скобу, прив'язуючи до опори рослину.  Підв'язка відбувається в два етапи.  Перше легке клацання - степлер захоплює стрічку.  Друге клацання - утворюється петля навколо рослини, фіксується скобою і відрізається ножем.  Все відбувається набагато швидше, ніж ви встигнете прочитати останніх два речення.

Дідусем тапенера є звичайний канцелярський степлер - працює за тим же принципом.  Елементи, які беруть на себе навантаження, виконані з якісної сталі, а бабінотримач - з пластика.  Це робить інструмент легким і одночасно міцним.

З чого складається степлер для підв'язування:

  • Блок для установки стрічки (бабінотримач).  Виконаний з ПВХ-матеріалів.  Легкий і надійний.  Служить для фіксації підв'язувальної стрічки.
  • Корпус з приймачем для скоб.  Основна частина степлера.
  • Основна пружина.  Фіксує скоби.
  • Ніж для обрізки стрічки.  Швидко і рівно відрізає стрічку під час захоплення.
  • Гвинт.  Дозволяє збільшити діаметр захоплення степлера.
  • Скоби 4 × 6.  Фіксують стрічку в петлю.
  • Стрічка.  Підв'язувальний матеріал.

Дідусем тапенера є звичайний канцелярський степлер - працює за тим же принципом.  Елементи, які беруть на себе навантаження, виконані з якісної сталі, а бабінотримач - з пластика.  Це робить інструмент легким і одночасно міцним.

Як працювати садовим степлером?

  1. При першому легкому натисканні тапенер витягує стрічку з бобіни;

  2. Натягуємо стрічку навколо гілки, пагони і опори;

  3. За допомогою другого натискання скріплюємо петлю скобою.

Вся процедура займає не більше п'яти секунд. Демонтаж стрічки виконується за допомогою звичайних ножиць також швидко.  Яскраву стрічку легко зібрати граблями або підмести віником.

На скільки вистачає витратних матеріалів?

  •  Як правило, в бобіні підв'язувальний стрічки від 40 до 60 метрів.  Цієї кількості вистачає на 300 - 500 петель в залежності від товщини рослини і опори.

  • В одній упаковці від 3000 до 10000 скоб.

  • Змінні ножі йдуть в комплекті зі степлером.  Одного досить на половину сезону - сезон в залежності від інтенсивності виконуваних робіт.

Японці кажуть: «Час дорожче золота».  У сучасному світі, де час - найдорожчий ресурс, садовий степлер став незамінним помічником на ділянці.  Товсті здеревілі гілки фіксуйте за допомогою підв'язувального дроту, а молоді і тонкі закріплюйте степлером.  Просто, як два клацання.


19.10.2020

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.