0

Найсмачніші рецепти варення з сезонних ягід

Самые вкусные рецепты варенья из сезонных ягод

Є таке прислів'я: «Готуй сані влітку». І всі господині, як маленькі працьовиті бджілки, стягують у свої сховища всілякі запаси фруктів, овочів, коріння.

Але, на жаль, не всі фрукти у свіжому вигляді зможуть долежати до зими. А так хочеться взимку поласувати смачною ароматною полуничкою, солодкою вишнею, соковитими сливами. Можна, звичайно, заморозити, але заморозка займає в холодильнику багато місця, найпростіше перемістити всі ягоди і фрукти в баночки. Сьогодні ми поговоримо про консервацію. А точніше про всіма улюблене варення.

Перед початком консервації проводять традиційну процедуру: пастеризують банки, разом з кришками і черпаком.

Полуничне. П'ятихвилинка

Найпростіший і швидкий спосіб консервування. Завдяки швидкому кип'ятінню зберігається максимальна кількість вітамінів.

Рецепт: 2 кілограми полуниці, цукру потрібно брати в 1,5 рази більше. Сироп: 1 кг цукру, 1 ст. води - на максимальному вогні прокип'ятити в емальованій посудині. Під час кипіння сиропу, додаємо в ємність ягоди. У процесі варіння не забувайте помішувати і знімати пінку. Після п'яти хвилин кип'ятіння, каструлю зняти з вогню, і гарненько укутати і чекати поки охолоне. Після охолодження - варення розкладіть по банках.

Рецепти варення полуниця

Вишневе

У варення чудові смакові якості, має не тільки неперевершений аромат, але і антибактеріальні властивості.

Ідеально для варення підходить вишня з кислинкою, з характерним яскраво-вираженим кольором.

Рецепт: 1 літр вишні, цукру - 1 або 1,3 літра.

Половину ягід засипте в каструлю (емальовану), зверху притрусіть цукром (половиною норми). Потім знову повторити процедуру - шар вишні, шар цукру. І чекаєте, коли ягода пустить сік, приблизно від 10 до 12 годин. Коли минуло достатньо часу, і ягоди випустили сік - потрібно поставити каструлю на середній вогонь. Щойно закипіло, відразу знімайте, і не забувайте регулярно знімати пінку. Все, поки варення настоюється - можете 12 годин займатися своїми справами. Потім знову ставимо на вогонь, і знову кип'ятимо на середньому вогні. Щойно закипіло - відставляємо на 12 годин. І останній етап: 5-7 хвилин проваріть на сильному вогні. Потім варення розлийте у простерилізовані банки. Банки бажано накрити якою-небудь старою ковдрою або непотрібною курточкою. Коли все охололо, віднесіть у льох або будь-яке інше прохолодне місце.

Вишневе варення рецепт

П'ятихвилинка

Дуже добре підходить для випічки тортів, булочок і пирогів. Повторюємо процедуру засипання вишні з цукром. Через 12 годин проварюємо від п'яти до семи хвилин і відразу закатуємо в простерилізовані банки.

П'ятихвилинка вишневе варення

Сливове з вершковим маслом, волоським горіхом, шоколадом (чудове)
Варення для гурманів - цей десерт із задоволенням скуштують не тільки дітки, а і дорослі представники квартири. Цим делікатесом не гріх пригостити і гостей - нехай теж побавляться.

Рецепт: сливи - 1 кг (бажано угорка); какао-порошок - дві ст. ложки (замість какао можна додати 100 гр. шоколаду); волоських горіхів - 50 гр.; масло вершкове - 100 гр.; цукру - від 900 гр. до 1300 гр.

Плоди помити і розрізати навпіл, кісточки всі видалити. Цукром (600 гр.) присипати сливи і відставити на години три-чотири. Потім посуд (емальований) зі сливами помістити на вогонь, і досипати цукор, що залишився - проварити 10 хв. Наступний етап. Додати масло вершкове і какао, зробити невеликий вогонь, і знову проварити близько 1 год. Помішувати (бажано кожні 5 хв.), інакше делікатес може пригоріти. Далі потрібно подрібнити горіхи і засипати в каструлю, проварити ще 5 хв. і наостанок додати ванільний цукор. Потім усе розлити в банки і закатати. Якщо не хочете закочувати - то капронова кришка і в холодильник.

Варення слива шоколад горіх

04.07.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.