0

Способи поливу рослин, які заощадять ваш час

Усе живе в природі не може існувати без води. З давніх-давен люди селилися поруч з прісними водоймами, зграї тварин розташовувалися ближче до водопою, а флора, що виростає в умовах оптимальної вологості, відрізнялася здоровим зростанням і гарним плодоношенням. Наші далекі предки вже в ті давні часи знали про цілющу силу води, про її важливість для підтримки життя. Вони приписували водній стихії божественні властивості, складали пісні і заклинання для закликання дощу.

У наш час уявлення людей про світоустрій істотно змінилося: ми щодня переглядаємо прогнози погоди, узгоджуємо часи посадки і поливу сільськогосподарських культур зі спеціальними календарями. І найголовніше - те, що ми можемо безпосередньо впливати на умови розвитку наших рослин. Адже природа має примхливий характер і не завжди балує нас стабільністю випадання опадів. Тому всім досвідченим дачникам і городникам відомо, що при вирощуванні зелених культур сподіватися лише на погоду - не просто наївно, але і загрожує можливою втратою врожаю.

Полив газону

Системи поливу

Системи поливуВикористання сучасних систем поливу - оптимальне рішення для благоустрою садово-городньої, присадибної території, а також - паркових зон. Полив маленького земельного клаптика в палісаднику можна здійснити традиційним методом за допомогою садової лійки, але якщо площа для поливу велика - поодинці впоратися з цим завданням буде складніше.

Вдаючись до автоматичного зрошення та поливу за допомогою спеціальних систем, ви не тільки забезпечите рослини необхідною кількістю вологи, але і заощадите при цьому сили, час і ресурси.

Дощування

Найбільш поширений метод дощувального зрошення. Він являє собою полив, здійснюваний за допомогою функціональних пристосувань, що називаються розбризкувачами (дощувателями), до яких вода транспортується шлангом. Вони створюють ефект своєрідного штучного дощу, виконують своє завдання рівномірно і поступово.

Аксесуари для поливу

Переваги подібного зрошення очевидні:

Це простий і доступний метод, який не потребує великих витрат, а також - напрочуд легкий у застосуванні.
Вода розбризкується рівномірно, не пошкоджуючи кореневу систему надмірним напором.
Силу, обсяг і спрямування струменів і крапель можна регулювати залежно від потреб.
Створюється сприятливий мікроклімат на ділянці, підвищується вологість повітря.
Змивається пил з листя, що забезпечує поліпшення обміну речовин рослин.
Бездоганно підходить для поливу газону.

Крапельний полив

М'яку, ступеневу і рівномірну подачу води забезпечує крапельне зрошення. Саме тому цей вид поливу користується особливою перевагою і любов'ю дачників. Принцип дії такої системи полягає в тому, що вода заливається в підняту від землі ємність (бочку), під природно створеним напором спускається по сліпих трубках і розподіляється до потрібної ділянки, на якій прокладені спеціальні перфоровані стрічки. Вода плавно просочується через отвори і проникає у ґрунт в безпосередній близькості до рослини.

Крапельний полив має ряд переваг:

Крапельний полив

Вода дозується рівномірно і виходить відразу біля кореневої системи культури, швидко живлячи її.
Подача вологи регулюється в залежності від необхідності.
Це єдиний вид поливу, який допускається в спекотну погоду, оскільки краплі води не потрапляють на листя, а спрямовані лише на зволоження ґрунту.
Крапельне зрошення дозволяє істотно економити воду, що особливо актуально під час різкого підйому комунальних тарифів: вода не витрачається даремно, а використовується виключно за призначенням.
За допомогою даної системи можна розподіляти добрива.
Ви економите зусилля, звільняючи більше часу для улюблених занять і спілкування з близькими.

Система для крапельного поливу

Своєчасний і регулярний полив - запорука високої врожайності. Вдосталь нагодовані вологою, ваші рослини будуть зростати сильними, соковитими і здоровими. Вражаюче розмаїття сучасних товарів для поливу дозволить Вам створити систему поливу, що ідеально підходить для потреб Ваших рослин.

27.04.2018

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.