0

Таємничі і магічні орхідеї

Що подарувати жінці?

Звичайно ж квіти!

Але букети так швидко в'януть ... Їх доводиться викидати, а разом з ними і приємні моменти, пов'язані з дарувальником. Інша справа квіти у вазонах, які стануть прекрасним подарунком і для близької людини, і для колеги по роботі. Вони корисні для здоров'я - допомагають боротися з накопичуються токсичними речовинами, які виділяються з оздоблювальних матеріалів, миючих засобів, води, покращують повітря, висушений батареями і кондиціонерами. Жива квітка оповита примарною і загадковою аурою, того чарівного настрою, яким вона обдаровує всіх людей без винятку.Орхідеї у вазоні

Орхідеї - самі таємничі і магічні квіти, природа не пошкодувала фантазії, створюючи їх. У них присутня і екзотика, і загадковість, і вишуканість, вони можуть бути примхливими. І якщо Ви хочете познайомитися з ними ближче, то дозвольте представити Вам "орхідею для початківців" - Фаленопсис (Phalaenopsis), яку люблять за красу і невибагливість.

Дотримання всього лише кількох нескладних правил по догляду, забезпечать цвітіння протягом 6-8 місяців:

  1. Місцерозташування. Для вирощування орхідеї вибираємо досить світле місце, краще на східних і західних вікнах, оскільки раннє ранкове і вечірнє сонце сприятливо впливає на розвиток рослини.

  2. Полив і підгодівля. Зверніть увагу, що поливають фаленопсис 1 раз в тиждень «подвійним» поливом, тобто спочатку поливаємо відстояною водою кімнатної температури, через 20 хв зливаємо зайву воду з поддону. А тепер - другий полив водою, але вже з добривом. Використовувати треба тільки спеціальне добриво для орхідей, звичайна універсальна підкормка для кімнатних квітів не підійде, адже вона має дещо інший склад.

  3. Пересадка. Пересаджують фаленопсис один раз в 2-3 роки (після цвітіння) в спеціальнийгрунт, що складається переважно з кори (в Агроцентр Свiт Рослин є готові суміші). Кора дає можливість повітрю безперешкодно надходити до коріння і, що дуже важливо, дозволяє їм просихати.

  4.  Цвітіння. Як показує практика, цвісти фаленопсис може до 8 місяців постійно, або по 2-3 місяці 2 рази на рік. Після цвітіння, стрілку бажано зрізати якомога ближче до розетки, тому що частіше квітконіс дає квіти один раз, і чекати на ньому повторного цвітіння можна досить довго.

 І будьте впевнені - все стане зрозумілим, простим і природним, як тільки ви познайомитеся з фаленопсис ближче. І за першою орхідеєю обов'язково з'явиться друга.

 

17.02.2014

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.