0

ТОП рослин для ароматного саду

ТОП растений для ароматного сада

Сімейство квітучих, ароматних, садових рослин іноді можна порівняти з гарненькими, але примхливими жінками. Запахи, аромати, зовнішній вигляд дуже часто змінюються від зміни погоди, від часу доби, або взагалі від напрямку вітру. І як всі панянки, одні рослини дружать між собою, діляться своїми ароматами, а інші .... (Ну, жінки зрозуміють).

Як же створити свій, ароматний, казковий оазис з неймовірними запахами, гармонією, і місцями для душевного відпочинку з близькими і коханими?

Створюючи свій дивовижний, садовий світ, важливо розуміти - які ви хочете посадити рослини, і які ви хочете почути аромати. Іноді їх змішування призводить до сумного ефекту. Замість того, щоб відпочити в тіні альтанки і розслабитися, ви відчуваєте головний біль, нудоту і роздратування.

Мірабіліс

Мірабіліс

Мірабіліс невибагливий, досить тільки ранньою весною опустити насіння в грунт, і незабаром ця різнобарвна сімейка з'явиться у вас біля будинку або альтанки. Квіти розпускаються ввечері, і наповнюють сад своїм тонким ароматом тільки в нічний час. Запахи у цієї квітки теж багатогранні: комусь пахне ванількою, хтось чує цитрусові нотки, ну а треті чують тропічний запах.

Нічна фіалка Матіола

Нічна фіалка Матіола

Матіола не така «ошатна» як більшість стиляг в саду. Але вона володіє вражаючим, чудовим ароматом, який ніжно заповнює нічний сад. Незважаючи на те, що рослина активна вночі - любить сонечко, може прижитися і в півтіні. Радувати своїм кольором буде з середитни лінього періоду і до вересня.

У вечірній і нічний час наповнять ваш сад ароматами ще резеда і духмяний тютюн.

Гіацинт

Гіацинт

Одна з найбільш ранніх і ароматних рослин - з'являється вже в останніх числах квітня - початку травня. Ще на відстані можна почути дуже стійкий і ніжний запах. Любить освітлені місця, не переносить вітряну погоду.

Лілія

Лілія

Лілії - фаворитами вважаються Східні гібриди. Ця красуня любить безвітряну, сонячну погоду. Її сильні, приємні пахощі розноситься вітром по всьому саду. Лілія видає царський бальзамічний парфум з пудровим нотками, і вкрапленням смоли. Рослина цвіте протягом двох тижнів, і в цей період рясно покривається бутончиками. 

Троянда

Троянда

Троянда - ще одна королаева саду. Налічує неймовірну кількість видів і запахів. Це і фруктові запахи, і мускусу, чаю, малини, моху і т.д. І як будь-яка царська особа, троянда має свою свиту з пряних рослин, які доповнюють і підкреслюють її аромати - полин, котовник, герань, материнка, шавлія.

Аліссум

Аліссум

Алісум цвіте з початку літа і до осені. Дуже невибаглива, може рости де завгодно (клумби, бордюри, навіть на садових доріжках). Вкриє ваш сад сніговим покривом і наповнить медовим ароматом.

Півонії

Півонії

Півонія - майже всі сорти володіють сильними ароматами, але особливо виділяються молочноцвіткові. Рослина любить затемнене місце. Інтенсивність запаху півоній залежить від вологості і температури повітря, особливо яскраво він відчувається до полудня. Це може бути запах фруктів, мускусу, цитрусів, мати пряні і терпкі нотки.

Гарденія

Гарденія

Чагарник з вічнозеленим листям, володар білих, воскоподібних квіток. Має насичений солодкуватий запах. Любить багато світла і вологість. Дуже примхливий у догляді (його любить попелиця, кліщі, білокрилка), але якщо за ним добре доглядати - віддячить вам своїм чудовим цвітінням і ароматом.

Жасмин

Жасмин

Чагарник - володар солодкого, божественного аромату. Цінують жасмин не тільки за його красу, а й за те, що з його кольору виготовляють рожеве масло (інгредієнт багатьох парфумів). Любить сонячні, безвітряні місця, і водопроникний грунт.

М'ята перцева

М'ята

Багаторічна рослина, що володіє характерним м'ятним запахом, має холодний смак. Часто використовується в приготуванні м'ясних страв, напоїв, салатів і випічки.

Мелісса (лікарська)

Мелісса

Багаторічна ефіромасляна рослина. Крім приємного лимонного запаху, володіє ще й седеативним (заспокійливим) ефектом.

07.02.2024

Повернення до списку

Відгуків поки що немає


Для написання відгуків потрібна авторизація на сайті.